Exotika bez cestovky

16. feb 2024

Ahojte, v akej destinácií ste boli bez cestovky. Dajte postup ako na to, pripadne koľko ste ušetrili v porovnaní s cestovkou. Ako dlho pred odletom ste kupovali letenky plus hotel. Ďakujem.

Ja som takto bola v Egypte,
Letenky a hotel sme kupovali 4 mesiace pred termínom.
Priamy let z Viedne bez prestupu, letenky pre 4 osoby s batožinou 20 kg pre všetkých stáli 800 EUR cez wizair, hotel na 14 noci s all inclusiv 1200 cez booking, víza pre 4 osoby som kupovala až po prilete do Egyptu za 80 EUR spolu. Taxi z letiska do hotela stal 5 Eur, netrebalo objednavat dopredu. Na letisku sme kupovali aj karty do mobilu, cca 15 G 12 Eur, Čiže spolu to bolo cca 2100 EUR. Ušetrili sme tisícku v porovnaní s cestovkou.
Výhodu som videla v tom, ze prvý deň sme sa dostavili k raňajkam a posledný deň sme opúšťali hotel po večeri, kdezto cez cestovku sme mali už aj tak, že prvý deň sme dorazili k večeri a domov išli skoro ráno z hotela bez raňajok, akoby sme boli ukrateni o 2 dní.

Poistenie som zvlášť neriesila, lebo platím celoročne cestovne poistenie.

Aj neovládame, dorozumievali sme sa prekladacom a trochu ruský..

Kto ma chut a čas môže napísať svoju skúsenosť.

stvura
16. feb 2024

znie to fantasticky, cosi take hladam - mam vsak problem - sme rodina ktora ma 5clenov - co zistujem tak to je akoze velky problem asi pre vsetkych 🙂, ci uz cestovku, ubytovanie

autor
16. feb 2024

@stvura určite to bude možné aj pre 5 clennu rodinu. Niektoré hotely majú rodinné izby, boli sme aj my tak, spálňa s manželskou posteľou a v druhej izbe 3 postele.

melanta
16. feb 2024

Chodievame bez cestovky všade, Blízky východ, Karibik, Ázia, ale aj európske ostrovy. Ale nechodíme kvôli cene, chodíme bez CK kvôli tomu, že chceme veci, ktoré nám cestovka neposkytne (napr. hotel, v ktorom nebudú Slováci a Češi, business class letenky),

19mmm71
16. feb 2024

@melanta podobne❤

lady083
16. feb 2024

Tiez chodime bez cestovky, Europa, Azia, USA a v pohode. Mna to bavi vsetko vyhladavat a planovat)

veselo_neveselo
16. feb 2024

My bezne cestujeme bez cestovky, nic na tom nie je. Treba si uvedomit ze vsade ziju ludia, a povacsine aj pomozu ked je treba. Taxiky, busy, vlaky a hotely funguju vsade rovnako.
Ked idem s cestovkou, tak len kvoli tomu luxusu ze nemusim vsetko sama citat, nemusim sa pripravovat, len si vezmem veci a postaraju sa o mna a budem v bezpeci (ked idem sama).