Dovolenka na ostrove Krk - Baška, hotel Corinthia

silvikam
25. jún 2012

Ahoj, ideme tento rok na dovolenku do Chorvátska na ostrov Krk, stredisko Baška hotel Corinthia a rada by som poznala Vaše názory a postrehy ak ste tam niekto boli. ďakujem.

alena16
25. jún 2012

@silvikam
Ahoj, pred tyzdnom som sa odtial vratila 🙂 Ale neboli sme s detmi, iba 4 kamaratky na par dni. Hotel celkom fajn, naozaj kusok od mora a od promenady. Mali sme ranajky vecere, klasika svedske stoly. Na ranajky: prazenica, omeleta, parocky, slanina, jogurty, musli, studene misy, kolaciky... dalo sa vybrat, akurat k ranajkam mi tam chybala nejaka zelenina. NA veceru tiez v pohode, masa, vzdy nejaka ryba, zelenina, grilovana, surova, cestoviny. So stravou spokojnost. Akurat prvy den sme nestihly veceru, tak sme si dali rybu v restike na promendae a bola nehorazne draha 🙄 Je tam vonkajsi bazen, aj detsky s dvomi smyklavkami malymi, vnutorny bazen, kde nikto nebol, 2 vyrivky. Za lehatka pri vonkajsom bazene sa platilo ale za lehatka pri vnutornom sa neplatilo. Inac pekny, cisty hotel. Neviem, co by ta este zaujimalo?

silvikam
autor
25. jún 2012

@alena16 ďakujem. my ideme už tento piatok na noc. takže prídeme v sobotu do obeda. Aké bolo more? Nebolo moc studené? Viem, že pláž je jemný kamienok - čo ste si tam nosili na ležanie? Vlani sme boli na Rabe tak teraz chceme skúsiť Krk. Ď.

silvikam
autor
25. jún 2012

@alena16 Postupne ma napádajú ešte otázky. Dá sa tam na pláži nejak zapichnúť vlastný slnečník, alebo umiestniť taký ten plážový stan. A môžeš sa rozložiť hocikde ? A pri hotelovom vonkajšom bazéne sa môže použiť vlastný slnečník alebo stan? A ako je to tam v jedálni s detskými stoličkami? Na raňajky nebola žiadna zelenina? Bývalo aj ovocie? ďakujem.

katarinas
25. jún 2012

Skvela dovolenka s detmi 😵 My sme boli pred 3,5rokmi, dcerka mala 2,5 a bolo nam skvele! Pre deti absolutne idealne miesto, ak sa nepaci kamienkova plaz alebo slana voda, v hoteli je skvely bazen vonkajsi aj vnutorny. Animacie pre deti, po promenade jazdil vlacik (hadam ho este nezrusili, nasej dcerke sa naramne pacil), nedaleko hotela boli dokonca kolotoce 🙂 Mesto pekne, je tam aj akvarium, oplati sa vidiet, vselijake potvory su tam 😀 My sme boli velmi spokojni, tak dufam, ze sa nepokazili 😨 Prajem krasnu dovolenku 😵

alena16
25. jún 2012

@silvikam Na pláži boli jemné kamienky, až piesok, zatial najlepsia plaz, co som zazila v Chorvatsku. Ja som doteraz zazila iba velke kamene. Inac more bolo ladove, tak ale my sme tam prisli 13. juna a az odvtedy tam zacalo byt vraj teplo. Dovtedy kosa a kazdy den prsalo. teraz uz bude urcite teplejsie more... Ja som lezala v pohode na deke, netlacilo to nejako extra 🙂 Inac zasobte sa kremami na opalovanie, my sme si chceli dokupit nejaky vyssi faktor a nikde na celej promenade nemali, mozno v lekarni, ale tu sme nehladali 🙂 Zelam krasnu dovolenku!!!

evaon
25. jún 2012

@silvikam Ahoj, ja som sa v sobotu vratila, ale my sme boli v apartmanoch. Plaz je taka kamienkova - slnecnik tam zapichnes. My sme mali slnecnik aj plazovy stan. Bola to nutnost, lebo nikde ziadny tien. Pri tom hotelovom bazene si ten stan ani vlastny slnecnik neviem predstavit. Ale zo zadnej strany bazenov je mala travnata plocha aj s detskymi preliezkami. Ja som bola s malou tam. je tam dokonca tien, cize ti postaci deka. Ohladom jedla ti neporadim 😉

alena16
25. jún 2012

@silvikam Vlastny slnecnik sa samozrejme da zapichnut, urcite si zoberte, alebo tam kupte. Lehatka na plazi su dost drahe, 15 eur na den, teraz neviem ci za jedno lehatko a slnecnik, alebo za dve... Aj plazovy stan kludne mozes rozlozit hocikde pri mori. Pri plazovom bazene nemozes mat svoj stan a slnecnik, iba ich (90 kun na den za jedeno lehatko) Pri vonkajsom sice mozes ist aj na travu, ale neviem ci aj stan si tam mozes dat, ale nevidis odtial na bazen, to je iba take male miestecko.
Detske stolick yosm videla v jedalni... ovocie tiez bolo (jablka, pomarance...) ale uz neviem, ci iba po veceri alebo aj po ranajkach. zelenina k ranajkam nebola.

silvikam
autor
25. jún 2012

Veľmi pekne Vám ďakujem za Vaše odpovede. Už sa tam veľmi tešíme. Synovia budú mať akurát v tom týždni sviatky - mladší narodeniny a starší meniny a manžel narodeniny takže to tam dovolenkovo oslávime. Cestujeme vlastným autom a ideme cez Maďarsko - nechystá sa ešte niekto?
Ešte raz ďakujem aj za prianie peknej dovolenky.

silvikam
autor
26. jún 2012

@alena16 Ešte sa chcem opýtať, či preba topánky do vody kvôli kamienkom a ako dlho je plytká voda - tak dospelému po kolená? Ďakujem.

alena16
26. jún 2012

@silvikam Tie kamene nie su take hrozne na nohy, ale ved uvidis, keby detom vadili, tak v kazdom staku na promenade maju kopec topanok do vody... A z vody som bola prekvapena, lebo na nete som o tej plazi citala, ze plytka voda je dost dlho, ale nebola, asi iba tak ako byva bezne u nas na jazerach, teda ziadna dlha plytcina. Ale zas je pravda ze sme chodili iba na jedno misto na plaz, najblizsie pri hoteli, tak mozno bude dobre vyskusat aj vzdialenejsie miesta a bude to tam plytsie... 😎 Potom napis ze ako bolo 🙂

silvikam
autor
26. jún 2012

@alena16 O.k., ďakujem. Napíšem ako sme sa mali. Už sa nám to blíži, aj sa teším aj sa bojím aká bude cesta ..... .

buba8251
26. jún 2012

aj my cestujeme koncom jula už sa velmi tešiiiiiim,boli sme v chorvatsku pred dvoma rokmi moja mala tam akurat oslávila prvy ročik.Vtedy sme boli v Rabaci...Bolo tam super ale cesta s malym dietatkom bolo utrpenie.Moje dieta bolo šinter a v aute sa jej nechcelo sediet.Teraz sa tešim už to bude dobré,ideme cez Madarsko..

halit13
27. jún 2012

@silvikam tie kamienky sú jemné a vo vode je piesok, ježkovia neboli, je to asi najkrajšia pláž v chorvátsku, túto nedeľu sme sa vrátili zo šibeniku a tučep, ale baška je moja srdcovka , tu som dala veľa fotiek z corinthie, kuk http://www.nadovolenke.sk/viewtopic.php?f=208&t... na 4tej a piatej strane, krásnu dovolenku!

miss_shy
27. jún 2012

my sme boli vlani, jedlo bolo super, izby na tu cenu nic moc, ale da sa. plaz pomerne blizko, promenada nadherna. Ale na moj vkus je tam dost draho (asi ako na kazdom ostrove), co nam vadilo bola priserne ladova voda v bazenoch, a tiez sa mi nepacilo ze za lehatka pri bazenoch von sa muselo platit. :/

silvikam
autor
27. jún 2012

@halit13 Ďakujem, už som ich videla keď som niečo hľadala o tomto mieste. Ďakujem ešte raz a potom napíšem ako sme sa mali.

andyb25
27. jún 2012

@silvikam my sme boli pred dvoma rokmi. Ako s hotelom sme boli spokojní, ale pláž ........boli sme na nej raz a to sa nedalo deka na deke ani cm volného miesta, našťastie sú v hoteli bazény ináč sme rozmýšlali normálne nad odchodom. Pláž naozaj na skok, ale balkón sme mali orientovaný bokom k hlavnému vchodu a tam furt hučali klimatizácie. A blbé bolo, že bola iba jedna karta(kluč) k izbe tak ak som išla ja s malým do bazéna mm musel ísť s nami nás odprevadiť aby sme sa tam dostali a on si mohol na izbe pustiť klímu lebo tá karta fungovala že musela byť zastrčená v niečom a na základe toho išla elekrina na izbe............. Ale strava super, len k večeri neboli nápoje v cene. Ak by si mala ešte nejaké konkrétne otázky tak sa pýtaj 😉

silvikam
autor
27. jún 2012

@andyb25 Ďakujem tak na tú deku na deke som zvyknutá a s tým aj počítam. Veď uvidíme ako bude. Prví deň je to také blbé , že každý každému čumí na zadok, ale potom mi je to už jedno, veď sa niekde upraceme. A tie nápoje som vyriešila nákupom minerálok doma, ideme vlastným autom tak odvezieme. Ďakujem a potom napíšem ako bolo. S.

halit13
27. jún 2012

@andyb25 to my sme mali super asi preto, že sme boli v druhej polovici júna a ešte asi nebol nával. Izbu sme dostali do parku , úplne hore s výhľadom na hora a čiastočne more - takže paráda. Inak druhú kartu si treba pýtať na recepcii, naprogramujú - treba len povedať. Vidíš, to isté miesto, zrejme aj ten istý rok a aký obrovský rozdiel . Ozaj a klíma funguje na hocijakú kartu, aj zdravotnú napr. Naša jediná zlá skúsenosť bola, keď sme sa zasekli vo výťahu na medziposchodí a tam sa otvorili dvere .... ale našťastie zvonček fungoval.

halit13
27. jún 2012

@silvikam ozaj treba tú druhú kartu vyžiadať na recepcii - mali sme potom dve a klíma ti bude fungovať aj na medzinárodnú zdravotnú či dráčikovskú 🙂, ale keď budeš mať dve , tak to ti bude stačiť.

silvikam
autor
27. jún 2012

@halit13 Ďakujem, každá skúsenosť je k dobru, budeme pripravení.

silvikam
autor
9. júl 2012

@alena16
@halit13
@andyb25
@buba8251
Ahojte, píšem Vám takto naraz, aby som nemusela každej zvlášť. No už sme doma. Išli sme v piatok po večeri aby deti v noci spali. Aj spali . Vyrážali sme okolo 21.30 h a do Nitry sme prišli o 04.15 h a ešte sme potom spali do 9.00. Takže ok. No ale k dovolenke: bolo super. Ubytovanie bolo dobré, izbu sme mali z boku na promenádu takže žiadny hluk. Strava super ale ozaj na raňajky nebola zelenina, čo teda chýbalo najviac mm. Ja a deti mávame skôr sladké raňajky. Večere sa dalo vybrať všeličo možné. Mestečko nádherné - tie uličky ...., tie čo ste boli viete o čom hovorím. Boli sme aj v tom akváriu a vyšlapali sme aj ku kostolíku. Nádherný výhľad. Personál hotela milý. Wellnes bolo úžasné tam sme chodili vždy po obede keď sa malý vyspal. Na pláž sme chodili do obeda. Iba jedna vec sa nám nepáčila - preplnená pláž. My sme chodili o 9.30 sa už sme si sťažka našli miesto. Tam si ľudia nosili karimatky už večer aby si chytili miesto. Každá rodina mala pre seba 1,5x1,5m. A ešte deťom vadili tie kamene. Ale mali topánky do vody tak sa to dalo. Ale celkovo sa nám veľmi páčilo. Nebyť tej maximálne preplnenej pláže tak nemám čo vytknúť a to som zvyknutá na veľa ľudú, ale toto už bolo aj na mňa moc. Animácie pre deti boli pri bazénoch a večer hrala živá hudba v bare vonku. Ešte raz všetkým ďakujem a kto sa chystá na dovolenku tak prajem peknú dovolenku. S.

alena16
9. júl 2012

@silvikam To je super, ze sa vam pacilo 🙂 My sme este v tej polke juna nemali preplnenu plaz, praveze sme si aj okolo obeda nasli v pohode miesto, no ale co uz, je hlavna sezona, s tym nic nenarobis 😉

halit13
9. júl 2012

@silvikam som veľmi rada 🙂

caly8
11. júl 2012

@halit13 pozerala som si aj vo fore o dovolenkách tvoje zážitky s Corinthie Bašky a tuším si šla cez CKVT .. prosím ťa ak to nie je tajomstvo 😀 kolko ste platili za tú izbu 2+2 ? šla si cez last minute alebo ?

rainee
12. júl 2013

ahojte, bol tam niekto tento rok? citala som dobre recenzie na tento hotel a zaujimalo by ma ci tam nie je moc rusno kvoli lunaparku a nie je moc studena voda v bazenoch? my sme taki teplomilni ze pod 25-27 stupnov sa neokupem, minuly rok mi mala ani nechcela vliezt do vody na istrii, mala asi 22 stupnov ci more alebo bazen 😒 tak verim ze aspon v tom bazene sa vykupeme....

silvikam
autor
12. júl 2013

@rainee My sme boli vlani. Ale myslím si, že veľký rozdiel nebude. Bazény boli fajn, aj deti sa kúpali. Chodili sme vždy popoludní. Bolo to super. Osušky sme si vždy nechali v tej krytej časti. More bolo ešte trošku chladné, ale my sme boli hneď prvý júlový týždeň, tak ešte nebolo prehriate.
K rušnosti - kde nemáš rušno v lete, asi len tak na mesiaci 😀 . Pláž je úzka - hlava na hlave a to doslova. Okolo 10.00 h si už nemáš kam dať deku. A večer v tých uličkách je to tiež plné, proste sa ide krkom a vyhýbaš sa oprotiidúcim turistom. Ale inak bolo dobre. Kľudne sa pýtaj.

rainee
12. júl 2013

@silvikam diky. rusno je vsade jasne, ja som myslela hluk z lunaparku aby sme sa aspon v noci vyspali 😉 pripadne kuknem nejaky iny hotel v kludnejsej casti letoviska.
minuly rok sme boli na istrii - rabac, bolo super ale plaze tiez malicke takze masovky a miesta si ludia obsadzovali osuskami o 6-7 rano, potom uz cely den bez sance.....

silvikam
autor
12. júl 2013

@rainee No aj tu to bolo tak, že si ráno obsadzovali ľudia miesta. My smechodili okolo 9.00 h a dalo sa ešte niekam zložiť. Ten hotel je trošku zastršený - nie je priamo na promenáde. My sme mali okná na parkovisko. Kľudne sa dalo spať, minimálny hluk. Myslím, že s hotelom budete spokojný, nebol žiaden problém.

959touareg
12. júl 2013

@silvikam
jedna rada, treba si denne na plazi tam kupovat lehatka , slnecniky a mate pokoj od vsetkych turistov. my sme taK v Baske robili a boli sme iba sami dvaja v casti,kde sa predavali lehatka, takze dookola vsade 5m nebola okolo nas ani ziva dusa.
aj ked tie lehatka su dost drahe,za pohodlie a klud to stoji. nemat okolo seba hufy ludi. na zemi by som ja osobne nelezala. vydrzala som to max.pol hodinku a povedala som si dost.

katkaajurko
13. júl 2013

aktualne sme sa odtial vratili a uprimne,uz tam nepojdeme,
Baska mestecko bolo peknucke,naozaj take z krajsich v chorvatsku,ale tych ludi tam bolo nenormalne vela, na promenade, na plazi - hlava na hlave a aj v okoli slnecnikocv a lehatok za peniaze boli deky,uteraky,pred nimi,za nimi ... jedine ak ci clovek odkracal co najviac vpravo -tak tam to bolo trosku lepsie,ale aj tak. a samy cech a slovak - a ked boli na meter od vas,pocuvate celodenne rozhovory . Co sa hotela tyka, tak sa asi dost pohorsili-lebo strava bola KATASTROFALNA! vyber este usiel-lenze co z toho,ked to bolo neochutene ,mdle alebo mastne... podla mna do kolacov nedavali ani cukor-lebo keby boli sladke-pojedlo by sa ich vela a vela by minuly,nemozem si pomoct ale akoby kuchar naschval varil tak-aby sa toho nezjedlo vela. Izba - cistota sa relativne udrziavala-ale co nebolo urobene na zaciatku - to sa neurobilo do konca- asi centimetrova vrstva spiny a prachu v zadveri - zasle stolicky na balkone. Izbu sme mali smerom na bazen - co bolo fajn-lebo sme mali nepriamy vyhlad na more - lenze do desiatej vecer bola detska diskoteka a tym padom nas dvojrocny syn mohol chodit spavat az potom 😒 lenze ina strana mala skarede vyhlady zase....za tu cenu co pyta tento hotel to podla mna nestoji, dokonca sme isli o jednu noc skorej domov,co nas to tam uz nebavilo,napr. Solaris pri sibeniku alebo Tucepi...