Budete v týchto mesiacoch platiť platby za súkromnú škôlku?

23. mar 2020

Prosím tie čo si platíte súkromné škôlky u detí starších ako 3 roky , budete naďalej platiť tieto sumy aj keď deti do škôlok nechodia ? Alebo ste sa dohodli nejak s majiteľom škôlky .
Mne to vychádza mesačne na dve deti 600 eur a deti mám doma . Chápem že musí škôlka zapaltit nájom a paušálne náklady , ale dať len niekam 600 eur sa mi zdá priveľa .

maciatkolulu
23. mar 2020

Treba komunikovať s daným zariadením, prečítať si zmluvu, jedna škôlka ma tak a druha onak, určite nejaký paušál zaplatíte, ale koľko to sa musíte dohodnúť.

autor
23. mar 2020

Zmluva je úplne jednoduchá , za starostlivosť o dieťa ... 300 eur mesačne. Žiadna škôlka podľa mňa nerátala s takouto situáciou.

mogaa
23. mar 2020

Mňa vytáča že súkromné škôlky chcú za terajšej situácie uhradiť plnú sumu a deti sú doma...Veď škôlka platí z príjmu prenájom, plat učiteľkám a ešte aj riaditeľka má nejaký zisk....A učiteľky sú doma a riaditeľka chce aký zisk ak neposkytuje žiadnu službu.....

mogaa
23. mar 2020

Tým chcem povedať že učiteľky sú teraz doma a nie plnom plate.....

bagerka
23. mar 2020

Ja som toto tiež riešila s jednou mamičkou, ale v sukromných jasliach. Za apríl sme ešte zaplatili, za máj ak k tomu dôjde, už platiť nebudem. Len my sme mali byť máj-jún v Nemecku a máme takú nevídanú dohodu, že nemusím dávať výpoveď dopredu. V tomto je riziko súkromného podnikania. Žiaľ....na druhej strane, ak to potrvá naozaj dlho, môže sa stať, že potom už súkromné zariadenia pre detičky nebudú-budú skrachované. To je ale najčiernejší scénár, ku ktorému dúfam nedôjde

sunyrose
23. mar 2020

Ja som na opačnom brehu....pracujem v súkromných jasliach a tiež by ma toto zaujímalo...., kto podrží nás, učiteľky, opatrovateľky...alebo máme rátať s tým, že jasle a škôlka sa definitívne zavrú? Čo s takými prípadmi, keď učiteľka nemôže už čerpať očr-ku, lebo nemá malé dieťa a obvodný lekár odmietne dať pn-ku, veď nie sme choré??? Čo je v podstate pravda? Zariadenie zavreté a my takmer "na ulici"!!!! Z čoho máme fungovať my?

autor
23. mar 2020

No majiteľke som písala ja aj niektoré maminy , škôlku si platia aby mohli pracovať . Mnohé z nich sú však doma na 60 % , manžela majú doma na 60 % , alebo robia homeoffis pri deťoch , čo je riadne náročné .

sunyrose
23. mar 2020

@bagerka Zdravím, ostatné mamičky platili za apríl plnú sumu alebo je to na dohode s konateľkou zariadenia? Ďakujem pekne

amelie2017
23. mar 2020

Ja zijem v Spanielsku, za marec sme platili plnu sumu za jasle a to tam bola dcera 3 dni. Ano, najprv bola chora a potom zavreli. V aprili nezaplatim. Ano, aj oni maju naklady, ale aj my. Ostali sme bez prace, v prvom rade pozeram na svoju rodinu. Ale mam vyhodu, ze ak by ju potom nevzali spat, mam opatrovatelku a od septembra uz ide do statnej skoly.

liz_lemon
23. mar 2020

@sunyrose ved ak tvoj zamestnavatel zavrel skolku, a ty mas TPP, je to prekazka na strane zamestnavatela, a ty mas narok na nahradu mzdy vo vyske priemernej mzdy

sunyrose
23. mar 2020

@liz_lemon Ďakujem, to ja dobre viem, ZP par. 142 ods 3, len, kde bude realita, to bude druhá vec....

liz_lemon
23. mar 2020

@sunyrose obrat sa na ispektorat prace, ak to nebude dodrzane

sunyrose
23. mar 2020

@liz_lemon No ten bude mať práce vyše hlavy....

liz_lemon
23. mar 2020

@sunyrose no a? je to ich praca, aj v obchode maju prace vyse hlavy, ale nakupit si pojdes, nie? komu niet rady, tomu niet pomoci

autor
23. mar 2020

písala som asi dvakrát už majiteľke ale hrá mrtvého chrobáka . Nie je predsa možné platiť niekomu za niečo čo ani nevykoná , aspoň nie plnú sumu . Ak však nezaplatím , bojím sa že ich vylúči a zohnať v rýchlosti ďalšiu škôlku no žiadna sranda.

sunyrose
23. mar 2020

@liz_lemon Asi sme sa nepochopili, ale ďakujem. Zrejme iné riešenie ani nebudú mnohí z nás mať.

eliska13
23. mar 2020

Viem, že od veci odpoveď, ale v Rakúsku platia baby polku nákladov.Tak isto sme zaplatili za krúžky a nič nám neodpustia a nič sa nebude nahradzovat už som sa pýtala Skolky platia nájmy, učiteľky....takúto situáciu nikto nemal ošetrení v zmluvach

jajamalka
23. mar 2020

@mogaa učiteľky sú doma, ale s platom. Prekážka na strane zamestnávateľa. Zamestnávateľ je povinný im zaplatiť mzdu. Druhá vec je že z čoho, ak rodičia odmietnu zaplatiť aspoň nejaký základný udržiavací poplatok. Lebo keď rodičia nezaplatia, škôlky skrachujú a deti sa nebudú mať kam vrátiť. Začarovaný kruh.

namornicka
23. mar 2020

ak si platím (hocijakú) službu a niekto tam hrá mŕtveho chrobáka voči klientovi, tak nie je o čom. Pri serióznom jednaní by mala odpísať, napr. aj to, že ešte nevie ako to vyrieši, že bude múdrejšia o 2 týždne a podobne.

hiro
23. mar 2020

Ja by som so skolkou do juna nepocital. Cesi uz predpokladaju ze do polovice ci konca maja budu skoly zatvorene...
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-...
Školy otevřou nejdříve na konci května, učit se může i o prázdninách

misha666
23. mar 2020

budme realisti...deti nastupia do skoly najskor v septembri ... tiez rozmyslam ako je to s nakladami v statnej skolke ci platit vsetky tie poplatky mesacne...akoze nie je to vela... menej ako v sukromnych, ale tiez tam dieta nie je... nekuria, nevaria, nesvietia...

winnky1
23. mar 2020

Tiez to momentalne doma riesime, mame zaplatit plnu sumu za sluzbu, velmi sa mi to nepaci....odratana je iba strava...

maciatkolulu
23. mar 2020

Keď nezaplatí, bude to porušenie zmluvy a stým spojené vypovedanie...

autor
23. mar 2020

@maciatkolulu to nie je pravda. Ja mám v zmluve za starostlivosť od do ... , počet hodín denne, a keď nie je , tak nie je .

maciatkolulu
23. mar 2020

Pozri hneď na úvod som napísala, čo zariadenie to iná zmluva, záleží od dohody. Pokiaľ tam máš napísané to co hovoríš, tak absolútne nechápem, čo ťa trápi... A čo riešiš, od do, počet hodín denne, aj keď neverím, že tam nemáš žiaden iný poplatok, ale keď nie, tak čo vlastne riešiš. Véd tam je od 0 do 0 co chceš potom platiť?

autor
23. mar 2020

@maciatkolulu je tam za pobyt dietata v počte 8 hodín denne. Čo riešim je zníženie platby, ja neriešim úplne zastavenie platby. Chcem aby sa moje deti mali kam vrátiť a zároveň platiť plnú taxu za niečo čo nemam nechcem.

maciatkolulu
24. mar 2020

A keď bolondieta choré, išli ste na dovolenku? Platíte od hodiny, či paušálne? Nuž tak, či onak, treba kontaktovať písomne, mailom zriaďovateľa a dohodnúť sa

bagerka
24. mar 2020

@sunyrose pokiaľ viem za apríl plnú sumu...