Mám nedoplatok na elektrine a potrebujem pôžičku

ivetaa72
14. feb 2014

Ahojte, už som zúfala a dolieha to už aj na moje deti ☹ Minulého roku nám prišiel nedoplatok na elektrine 1200 EUR tým pádom nám zvyšli mesačne zálohove platby na 150 EUR. 1200 EUR som nevedela uradiť v hotovosti tak sme išli vybaviť splatkovy kalendár . Aby nám schváli splatkovy kalendár tak som musela zaplatiť prvú splátku na mieste . Stým mi pomohla staršia dcéra ktorá už snami nebýva lebo ja som nemala na koľko som slobodná mamička na MD. Menšia splátka sa nedala nastaviť .Do predu som vedela že to nebudem zvládať lebo náš mesačný prijem je 430 EUR stoho mam 100 EUR splátku na pôžičku .Pôžičku som vybrala ešte keď som bola zamestnaná aby som vyplatila dlh na najme . 70 EUR ma stoji internát 16 ročnej dcéry na koľko bývame vo Veľkých Slemenciach tak inú variantu sme nemali . Keby dcéra dochádzala do Michaloviec ušetrili by sme 10 EUR ale cesta by ju vyšla cca 4 hod denne spolu tam a naspäť lebo je to s prestupom vo Veľkých Kapušanoch . Do Kapušian neišla preto lebo sa tam rozprava prevažne maďarsky. 150 EUR som platila zálohove platby za elektrinu.20 EUR ma stoji cestovne 13 ročnej dcéry.12 eur ma stoji internet ktorý som vzala pre dcéry aby im to uľahčilo štúdium.Spolu moje náklady boli 352 EUR a pri&jem 430 EUR a 78 EUR mi ostalo na stravu pre 5 členu rodinu . Žije sa ťažko !! Najhoršie na to je že nemám nikoho kto by mi pomohol . V dedine v potravinách nám dajú na dlh a to je obrovská pomoc inak neviem ako by to bolo . Bez elektriky sme už 4 mesiace je to strašne !!! Ja plačem deti mi plaču ☹ . Potrebujem pomoc radu . Potrebujem si požičal 1000 EUR na vyplatenie elektriny !!! Bola by som schopná splácať po 50 až 70 EUR mesačne . Zbytok do 150 EUR to je cca 80 by som dávala na zálohove platby a šetrila by som elektrikou maximálne len na ten základ . Lebo keď nezaplatím do polroka zoberú nám hodinu a za pripojenie elektriky budeme platiť plus cca 700 EUR a to už neviem jak by som splatila keď už teraz som zúfala ☹ . Banka mi pôžičku nedá ne-bankovky tam je nehorázny úrok . Potrebovala by som najskôr pomoc od súkromnej osoby ktorá je na tom lepšie a keby mi dal taký úrok aspoň ako v banke že by sme spísali zmluvu . Neviete o niekom ???

ivetaa72
autor
14. feb 2014

a ako že je možne že som na internete keď nemáme elektrinu ??? Mame dobru susedu ktorá raz začas nám dobije mobili

mariuska1503
14. feb 2014

prepáč a tie deti nemajú otcov? Veď máš dve malé deti a dve staršie a výživné je kde? a keď ti neplatí chlap tak si to treba vybehať aby ti zatiaľ platil štát.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivetaa72
autor
14. feb 2014

@fidka79 @mariuska1503 No v tom je už započítané aj výživne 133 EUR toľko uznal sud ! Ex si platí hypo a tiež mu musí ostať na živobytie. Internet nemožem zrušiť na koľko som viazaná 2 roky 😒 Rada by som šla do prace ale nieje to také jednoduché . 2 roky bývam vo Veľkých Slemeniciach . Z podnájmu sme sa museli vysťahovať lebo by som to nevládala splácať a s pôžičky tu sme kúpili lacný starý dom za 4000 EUR . Išli sme bývať vyše 40 km od všetkých známych začali sme od znova . Len je tu strašná nevýhoda treba tu vedieť maďarsky jazyk . Staršia 15 ročná je na internáte a 14 ročná neviem či by to zvládla. Ale určite rozmyšlam aj nad tým . Viem že nestačí rozmyšlať . Ak by sa nasla práca pre mňa tak by som sa snažila zariadiť tak aby domácnosť a rodina bola ok .

mariuska1503
14. feb 2014

@ivetaa72 tak je tu kopec linkov na klikačky, kde sa dá nejaké to euro zarobiť. Keď už máte ten internet, tak ho treba využiť. Pozri tie fora, kde hľadajú robotu na doma a tam sú odkazy na tie linky. A to máš od jedného chlapa 4 deti a platí ti len 133,-€ ???? a to počujem prvý krát, že súd prihliadal viac na hypotéku ako na potreby detí. Tak sa treba odvolať alebo znova žiadať o zvýšenie

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kajusa83
14. feb 2014

@ivetaa72 Preco dcera nemoze chodit do Kapusian do skoly?Vsak tu su slovenske skoly v tom problem nevidim.
A preco mas pocit ze pri hladani prace musis vediet po madarsky?

ivetaa72
autor
14. feb 2014

@fidka79 @mariuska1503 ANO som na stránke nova je tu super stránka a snažím sa obkukať a získať stade čo naviac informácii v môj prospech . ANO od jedného chlapa 133 EUR . Som si toho vedomá úplne možno že ma aj ja na tom podiel viny ale najmenšie slečny neboli plánovane. A už neriešim čo bolo lebo to ma nezachráni ale chcem riešiť čo bude. Nepýtam od nikoho nič zadarmo len chcem radu či niekto nevie o niekom

dejnas
14. feb 2014

@ivetaa72 1200 eur nedoplatok na elektrike? to čo, ste elektrikou aj kúrili?? nie je to nejak veľa? 😲
mám úmývačku, práčku - fičia denne, veľkú plazmu, ktorá parádne žerie, pc zapnutý tiež minimálne 8 hodín denne, elektrikou aj varím, pečiem a svietime v 4-izbovom byte, ale minieme ročne sotva polovicu 😕

úprimne, neviem, či sa niekto nájde.... včera tu práve jeden pán riešil, že nemôže vymôcť pôžičku, napriek zmluve, napriek súdom, ktorú dal podobne - známej... takže tak 😒

ivetaa72
autor
14. feb 2014

@kajusa83 áno sú nehádam sa len dcére vadilo že počas prestávok nezapadla do kolktivu lebo sa rozprava po Maďarky a niekedy to robili aj náročky . Ide aj o to že dalši rok môže isť na prax do Nemecka kde si už bude vedieť zarobiť . Bola som sa už pytať na výpomoc v Tesco aj v Lidli .

mata128
14. feb 2014

Smiem vediet,na com mate internet,ked nemate elektrinu???

livka299
14. feb 2014

@fidka79 Neznášam mudrlantky ako ty! A v čom by bolo rozumnejšia, alebo zodpovednejšia ako píšeš, keby bola za toho chlapa vydatá....Keď chlap chce odísť, tak odíde či je ženatý alebo nie....och nebudem sa rozčulovať....zas len blbé moralistky...

@ivetaa72 zas na druhej strane aj ja chodím z mobilu na net, ale na mojom sa nedajú písať interpunkčné znamienka 😕 predpokladám že na žiadnom.....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mariuska1503
14. feb 2014

@ivetaa72 ale nechápem ako súd môže prihliadať na to, že otec detí ma hypotéku a ty nemáš elektriku??????????? Choď na ten súd znova. Nie je možné, že súd bude držať jemu stranu. 133,-€ v dnešenej dobe na 4 deti???????????? A keď máš taký malý príjem nemáš nárok na dávky v hmotnej núdzi???? Ja sa v tom síce nevyznám, ale treba zisťovať a vybehať. Ako to, že cigáni z luníka si žijú ako králi a ty nemáš pomaly čo deťom do úst. Neverím, že niečo nevybojuješ. Len netreba doma čakať ale behať po úradoch a bombardovať ich.

livka299
14. feb 2014

@fidka79 Ale zúfala ženu tu príde po radu a už sa začne kolotoč otázok na čo máš toľko detí...a pod...výčitkami jej nepomôžeš...
Koľko žien trpí pri manželovi len napr. kvôli financiám? A čo ty vieš či pri ňom trpela? Čo keď odišiel zo dňa na deň??? Netreba súdiť, treba pomáhať....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivetaa72
autor
14. feb 2014

@dejnas Prvý rok nám prišiel preplatok cca 170 EUR znížili nám zálohove platby na 60 EUR . Bola som na pobocke a poslali k nám elektrikára a on sa zmohol len nato že som pozrel na hodinu točila sa v pohode pomaličky povedal všetko je tu v poriadku . Bola som znovu a povedali mi že môžem mat niekde skrat alebo starý bojler a v ňom niekde chybu . Ale nato si musím zavolať už sukromneho elektrikára . na to som nemala peniaze keď som už našetrila tak nato nás odpojili . Ok tak ďakujem za info ja som chcela vyskusať lebo rozmyšlam nad všetkym ako stoho vyjsť .

maca_p
14. feb 2014

@fidka79 ako sorry, ale co ta je do toho?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivetaa72
autor
14. feb 2014

@mariuska1503 keď bol sud tak som elektriku ešte mala .... Ale pôjdem za právnikom že čo sa stým dá robiť. Bola som na úrade a keď matka poberá rodičovsky príspevok nemá na nič nárok. Az po skončení by som mala nárok 260 EUR .
@fidka79 písala som že je jeden otec
@livka299 ďakujem za podporu veľmi to povzbudí a poteší

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mariuska1503
14. feb 2014

@ivetaa72 písala som, že sa v tom nevyznám, ale v každom prípade by som nič neriešila s právnikom, lebo ten zase bude chcieť peniaze. To čo si napísala tu, napíš aj na súd a bez právnika, že z týchto dôvodov žiadaš o zvýšenie výživného. Výživné sa dá žiadať vždy, keď nastane zmena pomerov v rodine, kde sú deti pridelené. a tu zmena nastala.

ivetaa72
autor
14. feb 2014

@mata128 @livka299 áno ja nemám čo skrývať internet mame v tablete čo mame k internetu . Mobil a Tablet dávame raz až dva krát do tyždna nabíjať susede .

mariuska1503
14. feb 2014

@ivetaa72 a pozri tie klikačky.

ivetaa72
autor
14. feb 2014

@mariuska1503 @fidka79 tak to je môj plán teraz na víkend napísať a pondelok odoslať na sud .Dúfam že pochodím

ivetaa72
autor
14. feb 2014

@mariuska1503 už ich hľadám 😉

nadhera
14. feb 2014

http://www.legalaid.sk/

Čo je poslaním Centra právnej pomoci?
Poskytnúť nové možnosti ochrany práv pre každého, kto nemá peniaze ani majetok na zabezpečenie právnej pomoci a zvyšovať právne povedomie spoločnosti.

tianka
14. feb 2014

@ivetaa72 skus sa obratit na obec niekedy sa stane ze pomoze starosta poprípade cirkev nikdy nevies 😔

ivetaa72
autor
14. feb 2014

Áno akurát dnes ráno keď som nad tým rozmyšlala tak ma to napadlo určite vyskúšam . Som si povedala vyskúšam čo sa len dá o nič neprídem môžem len získať.

zutera
15. feb 2014

Bože baby přestane hned každého kritizovat.Prostě se dostala do sracek ale snaží se to řešit.To se opravdu stát úplně každé! Byla jsem toho svetkem.Vyhori dům, manžel se zraní a podobně. Štěstí je vrtkave.O děti se vzorně stará, jiný by strčil děti po příbuzných a hotovo.
@ivetaa72 bohužel ti nějako nedokážu pomoct-možná jen nějaké oblečení po holkach pro dcerky, ale jen jsem ti chtěla říct že ti ze srdce přeju ať se všechno v dobre obrátí a držím pěsti. Určitě si úžasná maminka která svoje princezny miluje a určitě ti tu lásku jednou vrátí 🙂.Když tak napíš IP adresu aspoň něco pošlu.