Mesačné výdavky na bábätko

27. dec 2020

Ahojte chcem sa opytat kolko asi minate na babetko mesacne ( novorodenec a asi take do 6 mesiacov babo)
1. ak nekojite
2. ak kojite
3. plienky
4. oblecenie a ine vydavky
len tak informacne aby som vedela co ma caka 😀 vobec netusim kolko stoji dieta ked sa narodi

P. S : celkova vybava teda ak uz ozaj mame vsetko nas vysla okolo 3000 eur ( pomohli nam rodicia)

Dalsia otazka ako to mate s manzelom/ partnerom rozdelene

u nas manzel plati hypo, a najom plus strava
ja som zial na marodke cize si zaplatim svoje veci pausal, poistka a co ostane ide na male

chceme to poriesit tak ze z materskej/ rodicovskej co mi ostane pôjde vsetko na dieta
ja si nekupujem drahe oblecenie len ked nutne nieco potrebujem

janulienka1103
27. dec 2020

Kojím takže mlieko 0€ a plienky väčšinou v akcii kupujem, ale tak bývajú mesačné balenia do 40€. Ja pozerám tak ceny aby vychádzalo max. 0,18€ za plienku. Ale používame ešte 3, začíname pomaly so 4, takže myslím že už to bude len drahšie. Muž platí všetko čo sa dá, ja z toho svojho "príjmu" sa snažím zabezpečiť malej, nejaký nákup spraviť, ale nejak striktne to nemáme podelené.

lucinka1988
27. dec 2020

Toto je asi veľmi veľmi individuálne, nakoľko každý ma iné zázemie, nároky, atd atd..Ale napisem Ti náš model. Zatiaľ mame takmer 3 ročného syna, o 2 mesiace sa nám narodí bábätko. Keď bol starší bábätko, poberala som veľmi slušnú materskú plus som pracovala( a stále pracujem) z domu pre pôvodného zamestnávateľa- tak som to chcela, nech mám nejaký svoj priestor na sebarealizácia- zatiaľ si to neviem vynachváliť. Čiže počas poberania MD sme platili všetko napoly- teda klasické výdavky, rovnako ako aj pred narodenín syna, príde mi to úplne normálne a prirodzene- sme manželia. Keď mi začal chodiť RD, príjem som mala trochu nižší, ale stále fajn vďaka mojej práci, tam už manžel ale financuje cca o 2/3 viac ako ja- tiež mi to príde prirodzené, ja sa starám doma o naše dieťa a on vďaka tomu môže viac zarobiť ako ja, ale stále prispievam istou čiastkou aj na naše klasické výdavky. Ja mám ale celkovo vyššie nároky aj na seba- doprajem si kvalitnú kozmetiku, oblečenie atd, to si financujem všetko sama- manžel mi kúpi pár krat za rok niečo drahšie a vynimocnejsie, ale bežne výdavky si hradím sama. No a rovnako budem fungovať pri druhom bábätku, prácu neplánujem prerušiť ani počas MD, dokonca si plánujem doplniť úspory na úcte.
A k výdavkom- ja som kojila len necelé 4 mesiace, čiže sme dosť kupovali UM, plus plienky, to nás vyšlo do tých 100€ mesačne, kým ešte nepapal prikrmy len mlieko. Oblečenie som kupovala tak sezónne, vždy nová výbava na jar, jeseň, leto, zima- presne nepamätám, koľko to vyšlo, závisí či si potrpia na kvalitnejšie veci alebo nie. My to kombinujeme, obuv, bundy atd kupujeme kvalitnejšie, tepláky a bežne veci na ihrisko lacné- aj tak to zničí za chvíľu.Vecičky mi nemá kto darovať, všetko si kupujeme nové, sem tam dostane niečo od starých rodičov, ale drvivú väčšinu kupujeme my. Našťastie teraz pri druhom mame takmer všetko, rovnako aj pri prvotnej výbave sme už teraz veľa neminuli, čakáme zase chlapčeka. Najväčší výdavok bude pôrod, plánujem rodiť v súkromnom zariadení. Ono zrejme univerzálne vhodný model pre každého nie je, závisí od tvojich predstav, nárokov, od toho, aby ste si to nastavili tak, nech to obom vyhovuje. Lebo nie je nič horšie ako frustrovaná mamamicka na materskej, ktorá musí rátať každé euro a spovedať sa manzelovi, kde čo minula- žiaľ mám takých v okoli veľa..

amelie2017
27. dec 2020

Podla mna sa to neda nejak zovseobecnit na mesiac, pretoze jeden mesiac kupujes napriklad len tie plienky a mlieko, ak nekojis, ale o 2 mesiace dojde krem na ritku, dietatko rastie a potrebujes kupit vacsiu velkost oblecenia, podlozku na zem, ... ale tak plienky nas stali okolo 50€ a mlieko tiez. Oblecenie som mala napriklad nakupene uz pred porodom od 50 do 72, cize pol roka mozno aj viac sme nekupili nic nove, vela sme aj dostali, ked prisli navstevy.
Financovanie u nas bolo vsetko na manzelovi, kedze som robila len do 3. mesiaca a na matersku som nemala narok, u nas nie je ani rodicak. Vybavicku sme kupovali z uspor na to urcenych. Ked mala dcerka 4 mesiace, sla som do prace (u nas materska len 16 tyzdnov, muz robil sezonne, takze bolo treba usetrit na zimu). Ale my sme mali s muzom vzdy spolocne peniaze, nikdy sme nemali podelene, kto co plati. Peniaze chodili, chodia na moj ucet a z toho sa vsetko plati, odlozi, zije. Momentalne cakame druhe, s manzelom spolocne podnikame, ale kym on robi 10 h denne, ja len 3-4 a zvysok som s malou, tak to bude az do porodu a teraz pri druhom sa planujem vratit az po roku, ale zas len na par hodin.

luciannka83
27. dec 2020

Prosim ta, to co si kupovala za 3.000e? Tak to musite byt hodne narocny. Urcite sa da vyvava spravit aj lacnejsie a naklady tiez bude mat kazdy ine. Ty qsi nepojdes kupovat odlecko do pepca qbo kiku pe dieta, sudim podla zakladnej vybavy. Tak naklady budete mat hodne vysoke.

dankanka
27. dec 2020

3000€výbava je velmi slušná výbava.. Myslim ze sa zbytočne pytas. Ak uz teraz vam pomohli rodicia, tak to bude tymto stylom pokračovať a báť sa nemusíš. Prídu na kávu, prinesú plienky a prikrmy v poharikoch a si vybavená 🙂. Snaz sa kojit. My mame nadstandardne prijmy a ajtak som takmer všetko mala z bazaru. A nehanbim sa za to..doteraz je tomu tak. Veci mame znackove, noveho vzhladu a predsa z bazaru za par euro. Plus mam dobry pocit, ze nekupujem dalsie handry a zbytočnosti. Taktiež sme nemali hniezdo do postielky ani nadrahsi kočík.. Kupila som len to nutne..a opat posunula dalej, väčšinou darovala.

lenka2710
27. dec 2020

Tak ja som nekojila, takže mesačne 100€ išlo len na mlieko, niekedy vydržalo od výplaty do výplaty, niekedy nie! Muz kupoval v ČR mesačne balenie plienok, to neviem koľko stalo, oblečko mam z druhej ruky alebo z bazára, plus nejaké lieky keď je choré, momentálne má pol roka, už papa prikrmy, kaše, atd, takže zelenina, ovocie, ja kaše kupujem aj instantné aj robievam doma a prikrmy varím čerstvé len z ovocia a zeleniny plus mäso, takže tie nekupujem
Ale za výbavu 3000€ sa mi zdá strašne veľa, ja som mala len ten základ, kočík 3-kombinaciu, postieľku, vaničku, proste základ, nemala som monitor dychu, pestúnku, detskú váhu, hniezdo, a podobne vymoženosti! Ale každý si spraví podľa seba, niekto tieto veci potrebuje, keď sa dieťa narodí predčasne alebo tak, niekto sa zaobíde a niekto to ma len aby to mal 🤷‍♀️😂

elizabet173
27. dec 2020

kolko je treba na babatko mesacne je skutocne silne individualne, podla toho, ake mate naroky, ci budes alebo nebudes kojit, do kolko mesiacov mas nakupene veci, ci bude dietatko zdrave alebo budu nejake zdravotne problemy a pod. Zbytocne sem davat nejake sumy. Pozastavila som sa ale nad otazkou, ako sme to mali rozdelene. Boli sme manzelia, vsetko sme mali spolocne, byt, dieta aj peniaze. Aj ked zarabal len on, ja som nemohla z dovodu starostlivosti o nase dieta, nie o moje. Od roka dietata som zacala pracovat, takze sme vypadok prijmu nejako zvlast nepocitili, my sme nad tym ani nerozmyslali, ze bude mensi prijem a vacsie vydavky, dieta sme chceli a hotovo. Jednu vyhodu to ale malo, naucili sme sa lepsie hospodarit. Ked malo dieta tri roky, zacali sme stavat dom.

marvin1234
27. dec 2020

No ono je to riadne subjektivne. Nas syn napriklad ma atopicky ekzem. To si nenaplanujes, čiže plienky len nebielene, nijake lidl a podobne, to dvihlo naklady. Tiez kremy za 20€ mesacne, na zadok len ten drahy bepanthen. Kojila som, takze mlieko nula nastastie. Ale bohuzial ma vyvinovu poruchu, takze terapie 80-120€ mesacne podla toho kolko ich mame atd. Bohuzial nikdy nevieš no, ci niwco nevyskoci. Kazdopadne u nas plienky cca 70€ mesacne plus asi tuba bepanthenu takze dokopy tak 100€ aj s jeho krémami specialnymi len hygiena.

kikaaa444
27. dec 2020

Kojim takze 0€ , plienky cca do 40€ , oblecenie neviem ... nakupujem priedbezne dopredu , veľa som mala nakupene už v tehu takze to som moc nedokupovala ani doteraz . Ono ozaj najviac peňazí je výbava potom je to už ok . Mala ma
7 mesiacov a nemám pocit žeby to nejak moj ovplyvnilo naSe výdavky. Všeobecne nedá sa povedať koľko minas ma dieťa ja nemám ani sajnu 🤷🏽‍♀️Lebo každý mesiac kupis niečo iné jeden mesiac kozmetiku druhý oblecenie a tak . To bude asi až neskôr . A čo sa týka platenia tak všetko platí muž . Nemáme rozdelené veci . A z peňazí čo mám ja tak občas idem do potravín keď niečo chyba , kúpim veci malej alebo niečo pre seba

lenkakravcova
27. dec 2020

Mňa základná výbava vyšla asi 1000€
100€ postieľka (bez bočnice pri posteli menšia, už s matracom a klinovym vankúšom)
10€ paplonik
120€ elektronická odsávačka (aj pri prvom aj teraz som odsavala co som mala naviac)
100€ plienky na asi 2 prvé mesiace
Oblečenie asi 100€ na jednu veľkosť, vrátane zavinovaciek, fusaka, overalov - čiže na začiatok 56,62,68,74 = 400€ so všetkým (kupovala som aj z Pepca aj tu z bazarika, aj v CaA a iných.. Podľa toho čo mi padlo do oka)
200€ kočík

Co sa týka mesačných výdavkov tak väčšinou je to
60-70€ plienky a obrúsky
50-100€ oblečenie na oboch /podľa toho aký vek a co treba kupovať, syn má už 3r tajze tam už sú aj bundy a topánky drahšie/
50€ väčšinou dam na lieky, vitamíny, alebo aj hračky
Čiže okolo tých 250€ miniem na deti mesačne. 50-100€ na seba. Zvyšok si sporim alebo dam do domácnosti. Podľa toho ako mam náladu. 🙂

lucia147852
27. dec 2020

To sa nedá dopredu povedať. Napr moja dcéra mala škaredý ekzem. Do krémov a všetkého možného šli mesačne kopec €. Nemohla nič čo sa bežne na bábätka dáva. Plienky som mohla kupovať len jednu značku. Žiadne take že tie ktoré sú práve v akcii. Ale základná výbava má vyšla napr podstatne menej ako vás 🤷🏽‍♀️

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
27. dec 2020

Je to veľmi rôzne a individuálne, nás vysla vybavicka na 500 eur, teda postieľka a kočík, ostatne úplne všetko sme dostali, teda oblečenie, alebo kúpili ci vyrobili nám z rodiny (hniezdo, mantinel) nám z rodiny. Ja dojčím, teda mlieko je zadarmo 😃, plienky nám kupuje a posiela moja sestra, ešte sme nekupovali. Financie nemáme podelene, hlavný finančník je manžel, ja podľa možností zaplatím, keď mám, čo vtedy treba(mobil, úver a podobne)

diewcatqoo
27. dec 2020

Zacnem od konca. Financie mame spolocne, vsetko nam chodi na jeden ucet a z toho financujeme vsetko. Neviem si predstavit, ze by som sa s chlapom dotahovala o peniaze pocas rodicaku, ked on by v tom obdobi zarabal niekolkonasobne viac ako ja.
Co sa tyka vybavy pre babatko, nemal nam kto pomoct, takze sme si financovali vsetko sami. Myslim, ze sme boli ale dost pod 3000 Eurami. Cena vybavicky zavisi od narocnosti rodicov, male babo ale k zivotu toho vela nepotrebuje. My sme kupovali vsetko nove, jedine postielku sme mali zdedenu, ale napr nemali sme lehatko, hniezdo, ziadne sterilizatory ohrievace a neviem co vsetko - niezeby sme na to nemali, ale mne sa to zdalo ako zbytocnost.
Co sa tyka krmenia, dojcila som, takze sme nemuseli kupovat mlieko. Syn ma vsak od narodenia ABKM, takze co sme usetrili na dojcenskom mlieku, zaplatili sme na specialnej strave pre mna, neskor aj pre neho.
Plienky som kombinovala jenorazove a latkove. Vyslo nas to na cca 30 Eur mesacne. Na zaciatku som kupovala len Papmers, neskor lacnejsie z DM alebo Lupilu.

Len si este dovolim upozornit, ze vybavicka pre novorodenca a zivenie babatka su tou najlacnejsou polozkou v zivote dietata. Ako dieta rastie, tie vydavky priamo umerne stupaju, takze na to treba tiez mysliet uz pri planovani.

orangiiina
27. dec 2020

Neviem, ale keby ma trápili výdavky, 3000 EUR by som nedala na výbavu. Mna základná výbava vyšla cca. 1300 EUR. Ale ja som naozaj kupovala základne veci a dokupovala som, keď som zistila, že niečo treba. Takze podľa mna budete potrebovať viac peniazkov ako my, podľa základnej výbavy. Preto je to individuálne. Ja som nemala napr. mantinel, hniezdo, hojdačku, prebalovací pult, sterilizátor a pod.

diusqa761
27. dec 2020

Výbavička u nás u oboch dcér vyšla tiež niekoľko tisíc € 🤷 však iba kočík bol cca 800€ teraz aúrodenecký, prvý čo sme mali bol 600€, niekoľko stoviek oblečenie, postieľka okolo 200€ prvej malej, teraz druhej sme kúpili novú za tiež Viac ako 200€ , prebaľovací pult cez 300€, skriňa do izby na oblečenie niekoľko stoviek, každej jednej personalizovaný koberec s menom a dátumom narodenia 2 x po 180€ cca čo si pamätám, prvej malej stolička na kŕmenie 50€ druhej teraz 80€ , hojdačka cca 60€, pár stoviek € hračky, (iba dobrý kolotoč nad postieľku stal prvej malej ak si dobre pamätám 80€ až 100€), odsávačka okolo 100€, dobrý zimný fusak 100€ , príposluch cca 80€, vybavenie izbičky niekoľko stoviek (iba detská stropná lampa nás vyšla 80€, niečo záclony, police, dekorácie..)Ak si dobre pamätám prvá malá nás vyšla niečo medzi 3000€ až 4000€ a druhá niečo málo cez 2000€ cca (už sa nekupoval nábytok do izby atď iba pre ňu postieľka do izby a jej vlastný koberec) A teda nemyslím si že naše deti žijú v "luxuse" ani že by sme my boli dáko náročný. 🤷 Sú to normálne veci pre deti. A to sme im teraz už keď sú väčšie kúpili do izby dvojposteľ za 500€ , plus matrace 2x za 130€, chrániče na matrace a návliečky, paplóny a poštáre také malé položky ani nepočítam a ježiško doniesol deťom na Vianoce tv na rozprávky do izbičky nech maminka nepríde o nervy to 2 hodiny denne počúvať a teda nepovažujeme to za nič extra ani nikto kto tu chodí . Majú úplne normálnu priemernú izbu ale pekne veci skrátka niečo stoja 🤷 a čo si pamätám na tie mesačné výdavky keď mali cca do pol roka tak 60/100€ mesačne plienky na jednu
Ani jedna sa nekojila tak cca 60€/ 80€ (ak si pamätám mlieka čo sme kupovali boli okolo 20€ krabica), vlhčené 6€ mesačne, krémy kupujeme lepšie a sprchové gély tie stoja cca 50€ mesačne , oblečenie u tak malých detí cca každé tri mesiace po 200€ aspoň , vitamíny Max do 10€, my sme s deťmi chodili aj na baby plávanie do ČR to tuším do 100€ mesačne bolo.
Takže bez oblečenia a hračiek mesačne okolo 300€+ (jedna) , (počítam keď boli malé a ešte nejedli stravu teraz je to omnoho drahšie aspoň u nás )

evaachesa
27. dec 2020

Ahoj, je to veľmi individuálne ako píšu baby. Keď ťa ale výbava vyšla na 3tisic, tak problém s peniazmi asi mať nebudete 🙂 môžeš aspoň pre zaujímavosť napísať čo si za ten obnos kúpila? 😀
Ja od začiatku dojčím, čiže mlieko 0€. Plienky kupujem len v akcii a momentálne za 0,14€/kus, čo je dosť slušné. Veľa oblečenia som podedila, no keď mi niečo chýbalo, kupovala som cez bazárik. Materskú som mala najvyššiu možnú, muž dobre zarába a máme aj slušne našetrené, no napriek tomu nekupujem nové oblečenie, ale bazarové vo výbornom stave a to isté aj pre seba. Je to ekonomické, ale hlavne ekologické a na tom si doma veľmi zakladame. Akurát topánky, ponožky, punčochy kupujem nové, prípadne aj z bazaru ak sú nové. Ak budeme mať ďalšie dievča, tak celú výbavu kúpim odtiaľ. Máme chlapca a snažím sa kupovať aj unisex veci, no zase nemôže mať syn všetko béžové či žlté 😀
Syn už normálne papá, no žiadne UM kaše nekupujem, varím z normálnych ale kvalitných obilnín, čo stojí určite menej ako hotové kaše. Ešte stále aj dokrmujem MM, čiže nulové výdavky a stále mi z rodičaku dosť ostane. S mužom máme spoločné peniaze a nedelíme si čo kto kedy zaplatí.

majamat
27. dec 2020

velmi individualne. kojila som, plienky sme mali jednorazove, vacsinou kupovane v akcii,a le nie vzdy natrafis na akciu, kupovali sme viacere znacky, ale Pampers, ci Huggies sme nemohli koli alergii. takze zavisi aj od znacky. tiez podla toho ako casto sa prebaluje. zaparene dieta sa obycajne prebaluje castejsie, niektore znacky maju plienky, co menej vydrzia, niektore deti vela kakaju a ine, kojene dokonca ani velmi nemusia aj tyzden, podla toho kolko mlieka piju aj cikaju.
co sa tyka mlieka, tiez zavisi od znacky a od toho, kolko dieta vypije, su novorodenci, co daju en 20-40ml. moja dcera sice pila mm,a le uz v porodke dokazala vypit 100ml. niektore deticky pomalsie priberaju, ine su baculatejsie, niektore deti rastu rpiemrne, niektore nadpriemerne a od toho zavisi aj ich spotreba mlieka. a cena aj podla znacky.
co sa tyka oblecenia, tiez podla znacky. predpokladajme, ze sa pytas na nove oblecko.babatko v 1r zivta narastie 20-25cm a niektore aj 30cm. jedna velkost je 6cm, cize ystrieda 5 velkosti za rok a teda z kazdej velkosti treba komplet vsetko. pre mna na bezne denne pouzivanie su najlepsie overaly. je dobre mat na to aj nejaky kabatik. potom potrebujes neicona von., tu je dolezite aj rocne obdobie., na zimu toho potrebujes viac. male dieta das do zavinovacky doma, no niekto nepouziva, pripadne malo, niekto potom spaci vak, niekto to nepouziva.
moja dcera na zaciatku potrebovala vela oblecka. bola casto zaparena, koli alergii na plienky a tak nam v nemocke poradili vkladat do jednorazovky latkovu plienku. no takto ovela rychlejsie pretiekla, ako keby ju tam nemala. tiez mala reflux, cize stale grckala. potrebovali sme vela podbradnikov, ale aj som ju musela casto prezliekat.

majamat
27. dec 2020

a ano,a ko mamicky vyssie pise, neskor treba kase ozaj, my sme nepotrebovali UM, ale zas vlakninu do mlieka koi refluxu, co nas tiez dost stalo. dieta sa prikrmuje, ak nie je kojene od ukonceneho 4m a aj take,c o ej kojene a ma reflux, je vhodne prikromovat skor. cize 4m pije mlieko, ako novorodenec ma urcitu davku a do konca 4m sa davka urcite aspon zdvojnasobi, cize kazdy mesiac su ine vydavky na mlieko, od 5m mas zas uz vydavky na kase.
ja veru netusim kolko sme minuli,a j ked uz je to davno, ale toto sa kazdy mesiac meni, hlavne do 1r dietata. sumu ti nepovie asi ziadna mamicka. jedine ak by si niektora robila konkretne zaznamy a vypriemerovala to.

ukulela
27. dec 2020

Záleží od nárokov. Staršiemu som dlho kupuvala prémiové plienky za 20€ balík a kombinovala s latkovymi. Mladšiemu stačia od narodenia Lidl. Tam je balenie tuším 7€, v akcii aj menej. A cca 1 veľké na týždeň. Vlhčené nepoužívam, len von. Sudokrem mi veľký vydrží mesiace. Oblecko si posúvame s kamoškami, veľa kupujem látky a sestra šije. To vyjde aj drahšie ako kúpené, ale krajšie. Vypustila som imidzove oblecko, rifle, bundicky a pod. Nosia body, tričká tepláky a pyzamove overaly a mikiny. Samozrejme zimné veci tiež. Ak budeš mať vysoké nároky na značkové veci, nezmestia sa ani do 200 mesačne. Ak budeš kojiť, a neriešiť značky, tak v pohode dáš aj pod 100.

autor
27. dec 2020

ako citam kazda to ma inac ale dakujem ze ste napisali kazda nieco aspon trosku viem priblizne co a jak
nam za to vyskocila suma skoro 3000 € je to asi aj menej tak sa opravujem zaratala som tam uz aj policky, trebalo zariadit detsku izbu, kolisku taku 5 v 1 90€ , oblecenie mam z kiku a z tesca, este nejake obchody nekupujem 30 eurove dupacky :D plus co sme dostali od jednej mamicky to som vytriedila ostatne odlozila pre inu mamicku a mozno to vyuzije aj druhe lebo cakame dievca a ona mi dala chlapcenske veci, postielka komplet zo vsetkym 250 € , nejake hracky, a kocik nemam za 1000 eur :D ale za 400e 3 kombinacia ale tiez dobra palka jak citam ostatne mate aj za menej...
tiez sa snazim kupovat v akcii veci ale je to prve dieta tak ked vidim nieco pekne kupim jej to zas sa krotim a ozaj keby sme nemali rodicov hlavne moja mamu tak neviem nejak tazko by sme to zvladli
nemam este plienky, kozmetiku ale to az vo februari a paplonik
ratam aj s tym ze budem musiet kopovat UM zas ked budem kojit musim ja jest zdravsie nech to mlieko ma zmysel :D

majamat
27. dec 2020

ved ak vyslovene nepotrebujes extremne setrit, tak je to OK. kludne kup aj nove. ak ti niekto da oblecko,t ak to vyuzi nadoma. dieta moze casto grckat, precika a prekaka sa obcas. tak aj take vyuzijes. plienky a mlieko az by bolo treba, sa v akcii viac oplati, lebo to je vysoka kazdomesacna spotreba.

andrejka1974
27. dec 2020

Tak ak nebudes kojit tak za umele mlieko tych 100 eur minies urcite, plienky tak 40 az 50 eur oblecenie sa da kupit aj v zlave od kamaratok alebo v rodine mba stala zakladna vybava do 1500 uplne novy kocik postielka oblecenie bola to dcerka po 3 synoch uz som nemala po starsich synoch mladsia dcerka ta zdedila vsetko nic som nemusela kupovat takze sa davyjst do tych 200 eur ajs oblecenim netreba znackove tesco pepco aj tak to znicia aneskor ked budu prve prikrmi lacnejjsie ta vyjde varit doma ako kupovat vyzivy a my s muzom mame spolocne peniaze ziadne delenie moje tvoje to mi pripada naozaj divne na vsetkom sa dohodnut ja som mala vzdy len rodicovsky materska mi vysla len pri prvom synovi a to uz bolo pred 27 rokmi potom uz len rodicovsky

autor
27. dec 2020

@andrejka1974 je to prve dieta po surodencoch nemam co dat :( take lepsie oblecenie si odlozim ak prezije zavinovacka aj to, hniezdo tak isto a ostatne tiez
este mozno daco kupim od inych mamiciek je to pravda ze z toho vyrastie 🙂
v tescu nie su az take drahe veci ked trafis zlavy s kartou mas aj 30% zlavu
aj my mame spolocne len to mame rozdelene kto co plati :D
dakujem ti za radu 🙂

majamat
27. dec 2020

@andrejka1974 ani my nemame rozdelene peniaze. tiez tomu nerozumiem, preco vela domacnosti takto funguje. no samozrejme co neminieme, mame na uctoch, cize nejake rozdelenie tam je,a le tak akoze to je normalne, lebo nemame spolocny ucit.
my nemame ani rozdelen kto co plati. jedine benzin plati mm,lebo on tankuje, tka plati kartou. ostatne platime tak, ze mame doma peniaze, raz vyberie jeden, raz druhy a z toho sa plati.

autor
27. dec 2020

rozdelene peniaze pre mna znamena to ze nemame spolocny ucet pretoze ja mam svoju pozicku este za slobodna co som brala
nechcela som to menit v banke tym padom mi ista suma tak ci tak musi ostat na ucte
zas manzel ma ucet a z jeho sa stahuje najom a hypo atd tak isto ja si platim pausal aj on a tiez mame poistky ja mam v inej spolocnosti ako on prislo mi to nezmyselne davat zmenu uctu a este by sa to poplietlo... samozrejme ked dojdu peniaze na benzin okamzite dokladam, tak isto sminky si kupujem sama raz do roka :Dalebo mi to kupi on na vianoce narodeniny meniny atd ale napr hygiena, prasok je uz ako v strave ak tam dojdu peniaze necakam na muza a kupim to
oblecenie on si zoberie z vyplaty ked chce kupi si aj mne ked mi daco treba tak isto ja nemam problem si kupit ak mam tolko zas nekupujem znackove kabelky a oblecenie

autor
27. dec 2020

neviem ako to mate vy ostatne myslim ze ani my to nemame dajak hrozne rozdelene

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
27. dec 2020

@pupavka89 v tomto mas pravdu 🙂

kubkovamama
27. dec 2020

Waaa,3tis za výbavičku??Asi som už fakt stará.🤦 Prvy chalan som mala pred x rokmi.Kupila som kočík,všetko teda nové,ale suma max vtedy 10tis KORUN.Druha bola dcéra,takže zas iné veci,nemáme v rodine iné deti po kom by zdedila.Kocik bol po synovi.Vybava dokopy pár sto eur a kojila som.Plienky nepamätám,ale od roka som striedala s nocnikom.Neboli to veľké položky.Teraz tretie,nečakala som,takže zas nákupy,kočík ako nový z bazaru,všetko oblečko z bazaru tiež v top stave,plienky cca 25€ a dúfam,že kojit budem čo najdlhšie.Dokopy sa mi podarilo "ukoristiť" asi najkrajšie a najkvalitnejšie veci práve na toto posledné dieťa a výhradne použitých-suma dokopy 600€.Mesacne jedine plienky,oblečko vôbec neratam-sijem si,pletiem.Lenze to je všade individuálne,ty možno z druhej ruky ani za svet,niekto preferuje práve to.Financie s mužom vôbec nedelime.Mame spoločný účet a spoločnu domácnosť,deti.Ja neviem,či je dobré to takto deliť,že jeden platí tieto položky a druhý zas tieto.Nam by to nevyhovovalo a zvlášť keď si na maródke,tehotná,potom na materskej,budeš mať oveľa nižší príjem a zrejme ti ozaj veľa nezostane.V predchádzajúcom manželstve sme to tak mali,každý svoje financie a dopadlo to tak,že z rodičáku som nakoniec platila úplne všetko,domácnosť,net,telefón,deti,škôlka,skola a on len nájom a tisícka mu ostala.Mne nič.Spolocne hospodárenie je podľa mňa lepšie.A pokiaľ to nechcete meniť,neviem či ti to vyjde,mala by si mať nejakú rezervu na seba,nie že nekupujes si oblečko apod,po pôrode možno budeš fyzicky v nepohode,budeš si musieť kúpiť to a tamto..Ja som mala po druhom tehotenstve veľké zdrav.problemy,lieky mi zhltli mesacne dosť a fakt mi to pri ex nevychádzalo.Keby hospodarime spolocne,všetko by bolo inak,aj vo vzťahu