Nedoplatok za vodu

kikanik
26. apr 2024

Môže stáť 1m³ ohrevu teplej vody 15euro? Mali sme strašný nedoplatok za teplú vodu.

markusrasford
26. apr 2024

@kikanik môže..žiaľ

chodec15
26. apr 2024

Cena plynu a energii sla kvoli ruskej agresii po minule roky brutalne hore. Ludia casto nemyslia, ze tepla voda sa rovna cena studenej plus ohrev a casto aj oplachuju riad v teplej vode,... Paka na baterii paka v strednej polohe miesa teplu a studenu. Cize ludia sa umyvaju aj tak vo vlaznej vode, ale merac teplej ide neustale. Ak nemaju vlastny kotol. Atd.
To este mozte byt radi, ze posledne dve zimy boli velmi mierne a nekurilo sa tolko.

sevrin
26. apr 2024

@chodec15 ale však fico slúbil...

babydesire
26. apr 2024

@kikanik tiez som sa predvcerom pytala muza ako je mozne, ze jeho kolegovia maju vysoke nedoplatky za vodu (byvaju v meste na bytoch) kym pre nas na dome v dedine je to najlacnejsi druh energie,, keby elektr. a najma plyn boli take lacne, to by boli ine uspory

matej2227
27. apr 2024

@chodec15 prosím kôli ruskej agresii???? Aha to som nevedel zase niečo nové. Takže vôbec nie kôli sankciám...na ruskú ropu a plyn a práve to predražilo komodity.. prečo nedali sankcie na ruský urán ( z uránu sa vyrába uranovy prach a z neho uránovej tyče a to znamená elektrická energia) jaaaaj aha lebo embargo na urán by bolelo USA a Francúzsko. Samozrejme aj Slovensko ale na nás sa na tomto svete z vysoka......Ľudia ja sa len čudujem ako niektorý plytko uvažujú. V TV vám niečo povedia, musí to byť niečo jednoduché aby ste si to zapamätali.. najlepšie je a chodec si to zapamätal a používa to a balamuti aj vás. Takže "určite" kôli ruskej agresii....🙂

katka700
27. apr 2024

@matej2227 Naši oligarchovia musia kremelskeho psychopata zbožňovat, dá sa na neho zvaliť všetko 😂
Tie ceny vôbec nie sú nasledkom nenazranych monopolov a regulačného úradu ktorý by mohli rovno zrušiť lebo namiesto občanom pomáha oligarchom.
Autorka 15 eur za kubík teplej vody je bohužiaľ bežná cena.

matej2227
27. apr 2024

@katka700 presne tak. Všetko na neho zvalia. A my sa skladáme boháčom zo západu. Prípadne dotujeme nemecký trh s elektrinou..ale veď my radi my sme kolektívny západ....darmo že tu pomaly skapinaju ľudia na Slovensku..

chodec15
27. apr 2024

@matej2227 Ked hrozi vojna, ceny idu hore. Chod sa vyplakavat vladcom do Kremla, tam zacali vojnu. Places na nespravnom hrobe. Ty sa uz len urcite skladas bohacom zo zapadu ... Skus tu o mandelinkach, ako ich Soros sype z lietadla na nasu urodu.

sevrin
27. apr 2024

@matej2227 jasné, všetko kvôli západu, zvláštne že najnižšia životná úroveň je tam, kde vládnu kolaboranti typu Fico a Orgán.

chodec15
27. apr 2024

@sevrin Vsetci maju radi Putina, ale iba dristami, nikto ani bohovi robit do Ruska, ani len na dovolenku tam nikdy nepachol. Ale vedia o rusku "fsetko" z toho, co niekto (ruski trolovia) zarucene "pravdivo" napisal.
@matej2227 bol si v zivote a zil v rusku, ci na zapade? Ak nie, tak vies velke ... ako sa tam skutocne v realite zije.

matej2227
27. apr 2024

@chodec15 a čo má s tým spoločne moja odpoveď na tvoju prvú správu????? Rusi majú obrovské obrovské nerastné bohatstvo. Ja z Ruska nechcem auto ladu a ani mobil. Ja chcem lacné energie každý normálny človek chce ušetriť ak môže..

matej2227
27. apr 2024

@sevrin budeme sa hádať o politike??

matej2227
27. apr 2024

@chodec15 dobre chlapec môj...budeme brať energie zo západu. Môžem prečo nie. Ale ten rozdiel v cene medzi ruským plynom a ruským plynom preskupenim v USA mi budeš platiť výlučne ty...

sevrin
27. apr 2024

@matej2227 nehádam sa o politike, jedna polovica chápe do akej diery sa táto krajina rúti a druhá si to ani za boha nedá vysvetliť. Tak načo?

matej2227
27. apr 2024

@sevrin tak vidíš a ty máš voľbu môžeš sa zbaliť a odísť..a ak nechceš odísť musíš tolerovať situáciu aká tu je..

chodec15
27. apr 2024

@matej2227 Energie su raz lacne, raz drahe. Nie su za fixnu cenu. Nepomoze ti plakat ako malemu chlapcovi, ze obdobie lacnych energii skoncilo. Okrem toho, to rusi vydieranim vyhnali ceny plynu z terajsich 30 eur na 350 eur/MWh, aby podojili eu a teda aj teba. Vojna stoji prachy a rusi na tu vojnu chceli vymlatit prachy z europy, najvacsieho odberatela.
Az lng z Qataru a USA zase znizilo ceny plynu spat dole. Ak niekto moze za vysoke ceny, su to rusi, nimi zacata vojna a ich vydieranie.
https://oenergetice.cz/energostat/ceny-aktualne...
Mimochodom, plyn je vdaka odstrihnutiu od ruska konecne po 2 rokoch lacny, tak na co sa stazujes? Z 15 eur pred vojnou ho rusi vytlacili na 350 eur/MWh a teraz je dole na akceptovatelnych 29 eur/MWh.

sevrin
27. apr 2024

@matej2227 máš pekné predstavy o budúcnosti. Takže Slovensko niečo ako autokracia bieloruského štýlu je ideálne štátne zriadenie pre polovicu Slovákov. Zatlieskaj si.

chodec15
27. apr 2024

@matej2227 Preco by sme sa mali zobrat a odist z rodnej krajiny, lebo preto ze sa par jednoduchsich dementov nechalo dobehnut a oklamat ruskou propagandou a ficom? V dalsich volbach to moze byt inak. Kazdemu, kto mi navrhne, aby som vypadol z Sk, ak sa mi nepaci, ho mozem akurat zoznamit s tvrdostou podosvy mojej topanky v jeho zadku.

matej2227
27. apr 2024

@chodec15 vojna mohla skončiť do mesiaca keby nedošiel na Ukrajinu strapatý Boris Johnson a podnecoval Ukrajincov k vojne.. a Putin že zdvihol ceny?? Ani by som sa mu nečudoval ak by tak urobil..A odpoveď či mi zaplatíš ten rozdiel??v cene plynu??

matej2227
27. apr 2024

@sevrin bože môj ty vieš aké mám ja predstavy?? Vy trollovia si neustále vymýšľate..

matej2227
27. apr 2024

@chodec15 nenadávaj ľuďom nech sú akí sú...

stanulienkat
27. apr 2024

@matej2227 ty budes taka jednoduchsia, ze? V tvojom milovanom ruzzku sa ludia k teplej vode casto krat ani nedostanu,o teple v bytoch mozu snivat-ty nerastne bohatstvo.😂 O splachovacom zachode tam sniva 30% domacnosti. Mnohi si vodu ohrievaju na plyne ako pred 50 rokmi. Hlavne , ze ty robis na zapadne velmoci.😂 Skus sledovat menej blabolov od Blahu a spol.
Fico ti teraz znizi ceny energii o polovicu, takisto aj benzin vraj uz zlacnel o 50c. Zvysi socialne davky, aby ste nepomreli od hladu.😂

chodec15
27. apr 2024

@matej2227 Makaj chlapce, najdi si lepsiu pracu a zarob si tych 20-30 eur navyse. Preco by som mal mlademu zdravemu chlapovi nieco dorovnavat. Nevyplakavaj, nebud zgrlavy a lenivy. Ved si si zvolil Fica, ten ti "urcite" znizi ceny ... ved pred volbami vykrikoval, ze sa za tie ceny neda zit a ze dolu s vladou. A za jeho vlady su este vyssie ... Jasne, ak by bolo o mesiac po vojne, to by ceny urcite zase zlacnilo. A este tu o cervenej Karkulke.

luccija
27. apr 2024

@kikanik tiež sme včera rátali, lebo nam zdvihli zalohovu platbu, ale bolo to spravne podľa spotreby.Ste v rodinnom dome či byte?veď si pozri aké mate predpisy pozri aký ste mali odpočet.
Muž hovorí, že 15 eur určite nie niečo si musela zle zratat

sevrin
27. apr 2024

@matej2227 no zatiaľ tu trolluješ len ty.
Božekať nemusíš, kľudne môžeš napísať svoje predstavy namiesto alibistických kecov o nejakom strapatom Borisovi (zaujímavé, že si prišiel s rovnakou teóriou aká sa omieľa na dezinfo weboch), takže ak niečo máš, tak píš k veci alebo ma už neoznačuj v tejto diskusii lebo na táraniny nemám čas.

matej2227
27. apr 2024

@stanulienkat trollovia sa nám tu zišli.. ešte dobre že vám už ostala len tá klávesnica..🙂

matej2227
27. apr 2024

@sevrin si myslím že som to vysvetlil dôkladne. Ale samozrejme že ty si to ale že vôbec nepochopil .tak plať a pomôž aj tým čo na to nemajú..

matej2227
27. apr 2024

@chodec15 tvoja logika je hodná tvojho čísla tvojej prezývky že 15..takže mi nezaplatia ten rozdiel??? Tak potom mi nekecaj do toho odkiaľ chcem plyn či ropu..

chodec15
27. apr 2024

@matej2227 Nadavat. Prisiel si sem s znoskou nezmyslov. Ekonomika sa vyvija v cykloch, rastie, klesa, zase rastie. Ak bolo 10 rokov nieco lacne (energie, made in Cina,...), ludia to mali vyuzit a vytvorit si rezervy. Lebo sa to moze zmenit a aj sa zmenilo. Cinania na tvoju smolu uz nie su ochotni robit za par usd na mesiac, aby bol tovar z ciny dalej lacny. Budes plakat aj preto? Zmenili sa globalne pomery a stale sa budu menit.
Mne sa naklady na byvanie az tak nezvysili. Ceny elektrickej energie sa nezmenili a dve zimy boli mierne, ani naklady na kurenie neboli prilis vysoke. Tu je skor problem, ze niekto plytval teplou vodou a zaskocili ho naklady na ohrev, ale to moze byt kludne problem rozpocitania konkretneho domu a nie celeho Slovenska. Nielen energie sli hore, ale aj naklady na dom ako taky,... Opravy, poistne,... vsetko slo o cosi nahor kvoli inflacii.
Ak ta polozia uz naklady vyssie o 30 eur, tak radsej nepis na mk, lebo si tu taky neschopny chlap u ziadnej prilis nesplhne, ze sa nedokaze postarat o rodinu ale miesto hladana si lepsej prace, poziadania o vyssi plat, sa tu pride vyplakavat.

stanulienkat
27. apr 2024

@matej2227 nie,nie..nezostala len klavesnica. Uz sa tesime na lacne potraviny a benzin.😂😂😂 Na slovensku sebestacnost, vyrubane lesy. Ja sa tesim, ze si zvolila takych mentalnych atletov ako Huluak, Danko... V Cadci vam zvysia socialne davky, aby ste sa priblizili urovnou vyspelemu sovietskemu ludu.😂😂