Nefungujúca predautorizacia karty - booking

1. apr 2023

Zdravim, viete mi poradiť, v čom môže byť problém ak mám problém s predautorizáciou na platobnej (debetnej) karte pri ubytovaní na bookingu?

viestta
1. apr 2023

pozri platnost karty, mne nechcelo zobrat kartu, ktora koncila tesne pred terminom rezervacie

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
1. apr 2023

Platná je ešte rok, prostriedkov mám na účte dosť....neviem, v čom môže byť problém, možno ju neberie kvôli tomu, že je to iba debetna karta?

cessik123
1. apr 2023

Dobry vecer, ano je to kvoli tomu ze je to debetna karta. Ja som tiez mala tento problem s debetnymi kartami od SLSP. Potom som si spravila ucet v banke Revolut a tie karty (hoci su tiez debetne) mi na bookingu na predautorizaciu bez problemov berie.

nerienpagan
1. apr 2023

ano, moze to byt tym, ze je debetna, niektori tam maju podmienku kreditnej karty. Ja som si ju kvoli bookingu musela vybavit.

autor
1. apr 2023

Ach, nepotešili ste ma, mám kartu od Slsp takže si budem musieť vybaviť novú

liz_lemon
1. apr 2023

@cessik123 bezne sa daju debetne karty na booking pouzivat, tym to nebude

liz_lemon
1. apr 2023

skus zavolat na infolinku do SLSP, oni by mali vidiet, preco sa platba neda urobit

brusnatanecnica
1. apr 2023

Mne davnejsie tiez nebralo debetnu kartu, kedze ja mam nastaveny limit platby cez internet iba 20 eur. Podla potreby som si limit na kratky cas vzdy menila (teraz uz pouzivam iba virtualnu kartu). Vtedy som zmenila limit a uz bolo vsetko ok.

maranco
1. apr 2023

Skontroluj si nastavený limit na internetové platby.
Keď si pozrieš cez internetbanking zamietnuté platby kartou, nemáš tam napísaný dôvod zamietnutia? Mne to zobrazuje takto:

cessik123
1. apr 2023

@liz_lemon ano zaplatit mi na bookingu vzdy islo aj s debetnou kartou a niektore ubytovania nerobili predautorizaciu takze vtedy tiez nebol problem lebo sa na to neprislo, ale vzdy ked nejake ubytovanie chcelo cez booking kartu overit nikdy to neslo a riesila som to aj so SLSP a pracovnik banky povedal ze je to kvoli tomu ze karta nie je embosovana, teda nie je kreditna ze v tom bude problem kedze som mala nastaveny aj dostatocny limit aj som mala dost prostriedkov na ucte. Odvtedy som si zabezpecila inu kartu a tento problem som uz nikdy nemala.

autor
1. apr 2023

@cessik123 veru, limitom to nebude, ten mám dosť veľký nastavený a prosím keď každý mesiac nevyužívaš kreditku, platíš nejaký mesačný poplatok?

autor
1. apr 2023

@maranco limity som skontrolovala ako prvé, tým to nebude a mám slsp takže dôvody zamietnutia tiež nepoznám

autor
1. apr 2023

Tiež som už platila bezproblémov na bookingu ale s predautorizáciou som sa ešte nestretla

cessik123
1. apr 2023

Ja som si zalozila ucet v banke Revolut, prave kvoli cestovaniu a rezervaciam cez booking, vedenie uctu mam zadarmo ( mam iba ten zakladny ucet) . Tie karty su sice debetne ale nikdy sa mi nestalo ze by bol problem s predautorizaciou na bookingu. Len si musis na zaciatku v appke revolut povolit platby pre booking . Inak keby si ten ucet zalozis, tak vlastne tu kartu mozes na virtualnej urovni pouzivat hned-cize mozes ju aj zadat do bookingu, fyzicka karta ti pride myslim do 2 tyzdnov a stoji to aj s postovnym do cca 15€ sa mi zda.

autor
1. apr 2023

@cessik123 super, ďakujem

maranco
1. apr 2023

@cessik123 poplatok za doručenie fyzickej karty Revolut je 6.99€.
SLSP má okamžité platby ako aj Revolut tak si hneď tam vieš presunúť peniaze a v aplikácii vidíš údaje karty aj keď nemáš/nepotrebuješ fyzickú.

cessik123
1. apr 2023

@maranco ano to je pravda, pokial niekto neplanuje vyberat peniaze z bankomatu v zahranici/doma, tak fyzicku kartu vlastne nepotrebuje. Co sa toho poplatku tyka, zdalo sa mi ze je to viac, naposledy som si od nich objednavala novu kartu pred 3 rokmi takze som si to nepamatala, ale tak ked som povedala ze je to do 15€ neklamala som 😂

niekto2hy
1. apr 2023

@cessik123 Zalezi podla programu v Revolut,aky mas.

moongirl
2. apr 2023

Ja mam debetnu normal bankomatovu kartu slsp a vzdy v pohode cez booking, cestujem, takze chyba bude inde

maranco
2. apr 2023

Tvoje meno na bookingu sedí s menom majiteľa na platobnej karte?

autor
2. apr 2023

@maranco áno, sedí

autor
2. apr 2023

Písala som do slsp, sama som zvedavá čo mi poradia

maranco
6. apr 2023

Poradili niečo?