Nevýhodný predaj bytu rodine

13. jan 2022

Muz vlastni byt, ktory prenajima bratovi uz 4 roky. Jeho brat ho chce momentalne kupit. My hlupaci, dobraci sme v zaujme udrzania rodinnych vztahov (normalne sa s nami nebavil pol roka) nakoniec povedali sumu 105k.
Avsak tie byty isli zas hore, kludne by sme dostali o 10k mozjo aj 15k viac.
Problem je, ze on ma uz pol roka navyseny plat, aby mu dali hypo (zamestnavatel uz naneho tlaci, nech to ma cim skor vybavene) a vsetko rozbehnute, uz caka na schvalenie tejto sumy, vyssiu mu uz nedaju.
No a nas teraz mrzi ta nasa naivita a dobrota, kedze sami staviame dom a tie peniaze tiez nenajdeme na ceste.
Uz je asi neskoro nieco riesit (to uz by sme asi do konca zivota u neho skoncili).
Len ma mrzi, ze aj napriek pomoci z nasej strany sa stale k nam chova akoby on bol na koni a diktovalpodmienky.
Keby sa da vratit cas, nijdy nejdeme do predaju bytu s rodinou...ako sa hovori, ozaj za dobrotu na zobrotu.

anjelicek26
13. jan 2022

Pre neho je to vysoka suma a vysoka hypoteka, on neriesi, ze vy by ste inde dostali za ten byt viac. Treba to vidiet takto, on by mozno tiez uz nesiel do kupi bytu od rodiny, lebo ma stale pocit, ze si ziadne podmienky klast nemoze ;) Ze ste mu ho mohli dat este lacnejsie...ze toto a ze tamto... Vy ten byt rodinkarcite od zaciatku, najprv prenajom, potom predaj, tak si uz poucena do buducna. Teraz to uz proste uzavrite ako ste sa dohodli.

bajka16
13. jan 2022

Ako si povedala už je neskoro.
Ale som zato že ak môžeš pomôž hlavne najbližším. Jemu už vyššiu hypotéku nedajú tiež to není sranda.
Urobte tak ako je dohodnuté a vybavené bodka tak to je fér.
A neboj nieste hlúpi predsa je to rodina 🤷🏻‍♀️

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
13. jan 2022

Ano po pol roku sa mozno uvedomil a prisiel sa dohodnut. Predychajte to, presne rodina je len jedna, stavate dom, svagor moze dobehnut s niecim pomoct, vase deti budu/su bratranci a sesternice a ziadne peniaze nestoja za to pokazit si vztahy.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
13. jan 2022

@nikolka1986 no vies, muz kupoval ten byt pred 10r za 70tisic. Cize ked sme povedali cenu, nebavil sa s nami pol roka, ze ideme na nom zarabat. Az casom pochopil, ze nemoze nam vycitat ako zdrazeli nehnutelnosti a nemoze od nas ziadat nakupnu cenu spred 10 r.
Najom mal tiez iba za naklady, cize pomohli sme mu vzdy. My sme to brali tiez ako plus, ze nikto cudzi byt nezdevastuje. Tak ma mrzi, ze sa teraz vztahy citelne narusili.
Ale presne ako to napisala anjelicek26, on sa citi dotknuty. Len si musi uvedomit, ze ak by nebolo muzovho bytu, tak by kupil chajdu mensiu a na oderabku by uz nemal

bajka16
13. jan 2022

Druhých netreba počúvať. Keď idem pomôcť idem pomôcť s tým že to chcem a som si tým istá. Práveže majte zo seba dobrý pocit. Lebo je to tak správne.
Už vzťahy v rodine sú kadejaké. Občas naštrbené ale tak to býva. Skúste s ním viac komunikovať viac naviazať ten kamarátsky vzťah možno aj on zmení postoj k vám.

autor
13. jan 2022

@bajka16 vdaka, to som potrebovala citat ♥️🤗

apolka77
14. jan 2022

Rodina si ma pomáhať aj keď je pravda že kvôli peniazom sa generácie rodín nebavia...lenže o čom je život? Do hrobu si ani vy ten Váš dom nezoberiete. Ludia za všetkým vidia len peniaze, prospech (nemyslím len Vás) každý vám naznačuje aký ste hlúpi...nie nie ste hlúpi ste úplne normálni. Tak to má byť. Ak brat bratovi nepodá ruku kto potom? Pravdaže aj brat sa chová neadekvátne....treba sa ale rozprávať ale nie s cudzimy, tých do toho nič....

apolka77
14. jan 2022

A určite sa nájde brat ktorý by aj napriek cenám bytu predal bratovi sestre dnes ten byt za napr. 90 tisíc...takže niekto ti môže povedať aj takto,,,,peniaze nie sú všetko...ale vzťahy a pocity zo seba áno...vždy je to uhol pohľadu..

autor
14. jan 2022

@apolka77 ano, mas pravdu, peniaze nie su vsetko 😊 som rada, ze je tu aj takyto uhol pohladu, lebo vsade do nas kricia, preco taku zlavu dostal. Akoby sa vytratila ozaj ludskost.
Aaano najdu sa aj taki, co by predali lacnejsie. Keby sami nepotrebujeme dokoncovat dom, tak cenu by sme dali aj nizsiu, ale tiez nemozme ooat navysovat uver, ked mozme mat peniaze z nasho majetku.
Vdaka ♥️

vlastnynazor
14. jan 2022

Najhorsie je asi to, ze vie cenu, za kolko ste byt kupili a o aku sumu to navysujete pre vlastneho brata, a to (ak to chapem spravne) musi mat az dohodu so zamestnavatelom na vyssi plat ako ma v skutocnosti, aby mu ta hypo vysla.
Viem toho brata pochopit, aj napriek tomu, ze lacnejsie by taky byt asi nedostal (teda ked tak pises).
Ak ste mali dovtedy dobre vztahy, tak ho to "ryzovanie" na vlastnej rodine asi prekvapilo.
Keby tu prvu cenu nevedel, tak by tento predaj prebehol zrejme bez pripomienok.

26sara
15. jan 2022

Keď ste rodina treba nájsť kompromis ale Aby ste boli hlavne vy spokojný . A keď mu spustíte niečo aby to bolo pre neho reálne berte ako vás dobrý skutok ...peniaze v živote naozaj nie sú všetko. Zdravie keď je tak si tých 10 tisíc zarobíte ..na tej sume váš dom nestojí. A keď pomôžeš nečakaj že sa ti pomoc vráti od toho istého človeka. Ona sa vám vráti možno od neho mozno od iných ..to je kolobeh . ..

marybery
16. jan 2022

A cítili by ste sa lepšie, keby mu ho predáte za trhovú cenu? Ja si myslím, že nie. Podľa mňa ste spravili správne. Že vám druhí kadečo vravia? Možno závidia, že im nikto takú ponuku nedal. Určite sa s tým netrápte. Peniaze ani zďaleka nie sú všetko.

stonoz
16. jan 2022

Tak ste ho mali vtedy vypoklonkovat z bytu a predat to inemu