Silverside - pôžička

22. jún 2020

Prosím vás má niekto skúsenosti s pozickou od silverside??

ivkazba
23. jún 2020

Osobnú nie, ale pracujem vo financiách asi 20 rokov, takže skús položiť konkrétnu otázku.

solange7
23. jún 2020

A si si ista, ze chces riesit nebankovu spolocnost? Banky maju uroky na bezucelovych uveroch (pozickach) okolo 5%. Zatial co nebankove spolocnosti maju uroky omnoho vyssie, napriklad Silverside ma urok az 20%.

barus26
23. jún 2020

ja len takú, že pracujem na súde a často riešime aj Silverside a ľudí ktorý neplatia...

solange7
23. jún 2020

@barus26 ja by som tieto nebankovky prisnejsie zregulovala. Ved si vezmi, ze na kazdej stranke nebankovej spolocnosti, su v sekcii otazky a odpovede informacie "ako odlozit splatku" / "ako nastavit splatkovy kalendar omeskanych splatok" a podobne informacie ohladom neschopnosti splacat zavazky. Uz len z toho je jasne, ze vacsina ludi, ktori si od tial pozicku vemzu, niesu schopni zavazky splacat. To je len dalsie polienko do ohna v zlej financnej situacii.

autor
23. jún 2020

@solange7 v banke mi úver zamietli,preto som chcela skúsit toto

autor
23. jún 2020

@barus26 tak na sud da cloveka aj banka ked neplati

marca12
23. jún 2020

Urcite nie tak casto. Banka nema tak brutalne uroky. Tu pozicku nedokazes splatit. Zabudni a pockaj radsej do casu,kym nebudes pre banku zaujimavy klient.

ivkazba
23. jún 2020

A aký bol dôvod, že ti banka zamietla úver? Môže to byť totiž dôvod, pre ktorý ti úver zamietne aj nebankovka. Nebankovky už tiež fungujú na iných pravidlách ako v minulosti, tiež sú regulované, čiže ak človek je neplatič či má exekúcie, zamietne ho aj normálna nebankovka. Nezamietne takého klienta úžerník, ale to už je o niečom inom. Čiže ak je relevantný dôvod, prečo banka úver zamietla, skôr by som hľadala spôsob ako sa stať pre banku klient, ktorého nezamietne.

autor
23. jún 2020

@ivkazba lebo mam maly prijem na uver podla nich

ivkazba
23. jún 2020

Príjem preveruje aj nebankovka, rovnako tak preveruje záväzky (iné úvery, nesplácané pohľadávky, exekúcie). Akurát môže mať skoring nastavený voľnejšie. Čiže cez skoring nebankovky môžeš aj nemusíš prejsť, to zistíš iba ak to skúsiš. Ale ako bolo písané aj vyššie v niektorých reakciách, treba sa zamyslieť nad tým, aká je cena takéhoto úveru a či si ochotná a schopná ho splácať (aj napríklad v prípade dlhodobej PN či strate práce - s bankami je vždy jednoduchšie sa dohodnúť na znížení či dokonca odložení splátok ak sa niečo udeje).

prispievatel
6. sep 2020

Ja mám dobré skúsenosti. Tiež mi banka nechcela dať, tak som bol práve u silverside a overili si tri výplatné pásky, čakalo sa deň na schválenie ale dali. Takže fakt je rozdiel lebo banka nedá oni dajú. Žiadny poplatok za zriadenie, len ten veľkánsky úrok (ale ak banka nedala tak iná cesta nebola) a dalo sa zvoliť že pri mimoriadnej splátke či chcete znížiť splátku alebo skrátiť dobu splácania. Ja som ju samozrejme pradčasne splatil takže ani úrok nebol taký veľký. Ja som snimi nemal žiadne problémy. Splatilo sa, dali papierovú potvrdenku a bolo vybavené.

Ľudia sú len náchylní všímať si vety typu "odložiť splátky" či "exekútor vymáha" ale o tom že niekto (napr. ja) predčasne splatil, to sa nikde nespomína. Každý len to zlé vidí. Mal som už všelikde požičané ale vo väčšine prípadoch splatil predčasne alebo minimálne normálne splácal na čas.

prispievatel
6. sep 2020

Dá sa mať pôžičky len s rozumom. Príklad: súrne potrebujem 200€ ale viem že banka nedá, tak takéto nebankovky ako silverside a pod. dajú a aj keby som mal vrátiť 250€, idem do toho lebo tie peniaze potrebujem hneď ale viem že o týždeň mi príde 800€ výplata a v pohode na šupu to viem vrátiť.

Problém je to že zamestnávatelia nedávajú zálohy čo nahráva práve nebanovkám.

prispievatel
22. okt 2020

@barus26 ale prečo nikdy nespomenú opačné prípady keď ja som silverside splatil predčasne a skoro každý mesiac som posielal mimoriadnu splátku!

Pôžičky nie sú len o chudobných ľuďoch a exekútoroch. Napríklad niekto zarába 1000€ v čistom. Chce kúpiť rýchlo auto lebo potrebuje a v bazáre zbadá za 1200€ auto. Tak si zoberie pôžičku od nebankovky 1500€, nech vyjde aj na prepis a formality. Z výplaty 1000€ si vie mesačne odložiť 500€ tak za tri mesiace to môže poslať ako mimoriadnu splátku, tým pádom to má splatené behom štvrť roka a ani úroky nestihnú narásť.

barus26
22. okt 2020

@prispievatel no veď jasne, že hlavne za to môžu ti ľudia že neplatia.. buď nechcu alebo nemajú z coho

prispievatel
22. okt 2020

@barus26 to len dávam do pozornosti že často čítam na rôznych fórach kydy na to že tesco finančné služby, silverside, portsystem, homecredit že sú zdierači, pripravili ľudí o domy... Ale pozor! Prečo asi? Len tak bezdôvodu to nerobia. Ja som mal XY pôžičiek u rôznych nebankoviek a nikdy ma nemusel riešiť ani súd ani samotná nebankovka. Keď riadne spláca človek nemá sa čoho báť a druhá vec viem že je vysoký úrok ale keď iná iná možnosť neni tak to beriem lebo viem že to budem vedieť aj napriek tomu vrátiť.