Výdavky navyše

24. okt 2023

Ahojte,zaujíma ma ako to majú iné rodiny,také čo zarábajú okolo tisíc eur.Ako často mávate/kupujete veci navyše?
Klasické výdavky rátam ako plyn elektrika voda tv internet proste čo treba každý mesiac zaplatiť.Ostatne sú výdavky navyše.Ako to mávate kupujete naraz všetko za jeden mesiac alebo máte rozdelené každý mesiac kúpiť niečo aby to nezruinovalo rozpočet?Výdavky navyše sú príklad lekáreň zubár oblečenie topánky kaderníčka teraz darčeky na Vianoce atď proste veci čo netreba každý mesiac.
Také čo zarábate nadštandardne a kúpite všetko do radu čo sa vám zapáči nekomentovat.Dakujem

lienka175
24. okt 2023

myslíš 1000€ celkový príjem či každý z partnerov po 1000€? Lebo mať dokopy 1000€, to máme fakt len na ten základ

autor
24. okt 2023

@lienka175 Každý z partnerov zarobí tisícku teda spolu 2000 mesačne.Este pridávam každý mesiac treba platiť hypotéku stravu aj drogériu.Plus chceme aj čo-to ušetriť.

x_mery_x
24. okt 2023

Waw, ved to mate vela penazi, kebyze mame dve tisic, tak by som mesacne 800 odlozila, my mame zial spolu len tisicku.

sense
24. okt 2023

Vydavky navyse platim kedy treba. Obkecenie a topanky kupujem ked treba, darceky na vianoce kupujem pred vianocami a lekaren tiez az jed treba, nerobim zasoby liekov, mam doma akurat krabicku brufenu ktoru zvycajne vymenim ked skonci expiracia

solida1
24. okt 2023

@autorka My sme to dlho takto mali, myslím finančne. Naučila som sa nakupovať v akciách, aj mimo sezónu, písať si, čo potrebujem, nakupovať dopredu (teda to, čo sa dá, napr.ak bola nejaká vec vo fakt dobrej cene, tak som kúpila /školské potreby, oblečko, hračky, darčeky aj pol roka pred oslavou - napr. T.s.o má občas aj 70% zľavy/, teda to, čo viem, že isto budeme potrebovať, hoci nie hneď. Viem, že nie každému to takto môže vyhovovať, mne však áno. Ja som však typ, že nemusím mať veci z najnovšej kolekcie, kupujem, čo sa mi páči. Napríklad vetrovku, ak ju nutne nepotrebujem začiatkom zimy a vydržím v tej čo mám, tak si ju kúpim v januári, kedy je tá cena nižšia. Takto mám aj rezervu na veci, ktoré sú akútne.

marhulka13
24. okt 2023

My máme síce o niečo viac, ale ja si to väčšinou rozkladam na viac mesiacov, nekupujem všetko v jednom. Len zase my máme veľmi nízke náklady na bývanie, podla mňa aj to je podstatna informacia, aké sú tie povinné vydavky

pe_mi
24. okt 2023

@x_mery_x ahoj,máte hypotéku?pri tak nízkych platoch.to si neviem predstaviť

babydesire
24. okt 2023

No u nas nieje asi nikdy navyse,,totiz prerabame nas dom a to mam na mysli rozsiahlu prerabku..takze vacsina z toho "navyse" ide do domu. A este dlho to tak bude..a kazdy mesiac je nieco - sviatky,meniny a narodeniny najblizsich, poistka za auto,za dom, dan a smeti, ockovanie psa, prezutie gum dvakrat rocne, stk a emisna ak uz treba, vydavky v skole/skolke, lieky ak sme chory, detom nove oblecenie,kedze rastu, obuv na kazdu sezonu, atd. Takze z toho navyse nakoniec ani nieje navyse..snad sa raz dozijeme a z toho navyse si aj nieco uzijeme..

x_mery_x
25. okt 2023

@pe_mi ano mame hypo cca 300€

janka2501
25. okt 2023

Vydavky navyse mam na opravy aut, mame 3....a uz som od jula do teraz zaplatila 2800e...kazde bolo na v servise....s tym musim pocitat, cize odkladam na auta, aby som mala na prioadne opravy..inak zubar a iny dr, tak akotak dokazem s platu

jaroslav81
25. okt 2023

Podľa mňa oblečenie, lekáreň ,zubár nie sú výdavky navyše. Výdavky navyše sú oprava pokazeného auta, nová práčka, lebo sa stará pokazila atď...Oblečenie, lekáreň sú normálne pravidelné výdavky...

autor
25. okt 2023

@jaroslav81 Pravidelne sú není keďže nechodím každý mesiac k zubárovi ani lieky nekupujem každý mesiac, takisto ani oblečenie a topánky nekupujem každý mesiac.

zmrzlinka2021
25. okt 2023

Autorka, nenapises sem prosim ta tie vase povinne platby? Lebo 2 tisicky pre dve osoby nie je az take kriticke (nepises, ze mate deti)

zmrzlinka2021
25. okt 2023

@x_mery_x prosim ta a pracuje iba tvoj manzel? Ty nerobis?

majlo1234
25. okt 2023

Zubar je u mna raz do roka preventivka a pripadne nejake opravy, dva krat dentalna za stovku, z coho mi viac ako polovicu preplati zdravotna poistovna. Cize to neratam ako velky vydavok. Neuvadzas, v akom mate stave zuby, niekto plati u zubara tisicky eur, to by dlhodobo uz narusilo aj nas rozpocet. Dieta zubar 80 eur dve preventivky.
Zaklad je budovanie financnej rezervy(to samozrejme trva nejaky cas) a planovanie.
Lekaren-nwzvyknem kupovat skoro nic, iba zakladne lieky, ako paralen a ibac, obcas nejaky sirup od kasla. Vsetky drahe pastilky a theraflu a ine reklamne drahe tahaky nekupujem, nahradzam ich kloktanim, kanvickovanim a barsjakymi cesnakovo medovo cibulovymi sirupmi.
Darceky na Vianoce ma teraz nestoja skoro nic, keby stali, setrila by som si postupne v roku.
Oblecenie pre dospelych mame vsetko, pre decko zvyknem kupovat z druhej ruky za maly peniaz, topanky nove ma na sezonu jedny, gumaky a tenisky mu tiez kupujem z druhej ruky, myslim ze dnesne decka to vobec nevynosia.
U nas teda najviac ide na jedlo, to su brutalne palky kzdy mesiac, plus benzin, oedze byvame v okrajovej casti mesta a casto dochadzame.

saxana000
25. okt 2023

Kadernicke nechodim zafarbim a podstrihnem sa sama..topanky striedam troje zimne a troje letne tak vydrzia aj tri roky satnik mam.nadcasovy nepodlieham.modnym trendom a.drzim si rovnaku postavu co najviac kupujem po sezone vo vypredaji.to.vsak.neznamena ze sa mne musia rifle alebo tricko rozsypat aby som si kupila nove.z kazdej vyplaty samozrejme aj nieco odkladame.nikdy nevies co sa stane.vianocne darceky zhanam postupne pomaly od oktobra a to tiez len prakticke malickosti po 10-20e ziadne predbiehanie kto da komu viac.raz dvakrat mesacne si spravime celodenny vylet ideme na pizzu kino alebo aquapark v lete samozrejme castejsie.nerozhadzujeme bez rozmyslu a vacsie vydavky vymenu nabytku alebo elektroniky nove gumy alebo podobne praktizujeme akoze na vianoce od jeziska ked dostaneme peniaze v obalke od rodicov.. kazdy mesiac trosku aj na potesenie aj odlozime.zas aj zit sa musi nie len pchat do ponozky a.chodit len do roboty a domov spat.