Bývanie v Sládkovičove - pozitíva a negatíva

martaturi
10. jún 2021

Ahojte, chcela by som vás poprosiť o názor na bývanie v Sládkovičove. Pozitíva aj negatíva..
Vďaka 🌼

atothova
10. jún 2021

Viac sa podla mna dozvies na FB v skupine Sladkovicovo, pochadzam odtial (aj ked uz dlhsie zijem v BA), ak mas nejake otazky, kludne mi napis.
V skratke - ak planujes denne dochadzat do BA a mate deti, tak za mna nie. Nasi sice denne cestovali (mama stale cestuje) do BA, ale zabiju tym denne 3h. Stoja tam aj zrychlene vlaky (na Hlavnej je za pol hod), kazdy rok vsak menia grafikon a stalo sa uz viackrat ze tym vlakom zastavku v Sladkovicove zrusili. Beznym osobakom je to 3/4hod. Pozri si spoje, pretoze ja som v praci koncila o 17tej, vlak 17:09 som nestihala a dalsi isiel az o hodinu. A to som prichadzala domov o 19tej, celkom neskoro. Autom som chodila asi posledne 2 roky, vacsinou som vyrazila tesne po 6tej, nech sa vyhnem rannej spicke. To sa celkom dalo, naspat som vsak stala ci uz smer Ivanka alebo SC. A bolo jedno ci som vyrazila o 15/16/17tej. Ak vsak nepracujes v BA, tak ta doprava trapit nemusi 🙂
Dalej az teraz pri dietati som si uvedomila ze tam vlastne nie su ziadne moznosti ako s detmi travit cas - Ekopark relax je vsak skvely, v lete kupalisko Vincov les, pri poste je mini ihrisko. Dcerka sa uci bicyklovat, bojim sa ju pustat len tak na cestu, chyba mi tam nejaka cyklocesticka (tych par metrov od posty smerom k staremu kulturaku neratam). Pamatam si ze sme tam mali kedysi aj kino, naposledy premietali tusim Titanic :D Za zabavou sme proste chodili do GA/SC a plati to doteraz. Tu v BA vyjdem von a na kazdom rohu mame ihriska, chodim s dcerou plavat, cvicit, mame milion moznosti ako travit cas, vsetko na peso. Mamicky zo Sladkovicova musia chodit do GA alebo Senca. Dalej sluzby - dostat sa domov tak aby som stihla postu/banku (SLSP, VUB) bolo casto nemozne, myslim ze predajne operatorov uz medzicasom aj zrusili. Co sa obchodov tyka - je tam vacsi Coop a Tesco SPM, aj nejaky textil, obuv, domace potreby... Kupis vsetko.
Su tam lepsie aj horsie casti (okolie byv. cukrovaru, zatisie), teraz pri kolajniciach vybudovali 2-3 ulice, ak planujete kupit dom tam, treba sa tade prejst, pretoze rychliky/nakladne vlaky tade preletia vysokou rychlostou, co dost intenzivne pocut aj u nasich (byvaju asi 500m vzdusnou ciarou od stanice).
Ale chodim tam stale rada, mam tam rodicov, kamaratov, dvor, zahradu... To mi chyba, priznavam. Ale realne som si to cez tyzden nemala kedy uzit.

marcellka32
11. jún 2021

Bývam v Sladkovicove, napíš ip čo ťa zaujíma

martaturi
autor
11. jún 2021

@atothova píšem IP a ďakujem za rozsiahlu správu 😊

martaturi
autor
11. jún 2021

@marcellka32 píšem IP 🙂

monikangel
25. júl 2021

@martaturi tiez suhlasim s rozsiahlim vyjadrenim mamicky atothova, je to mesto, kde sa da denne prechadzat, ci uz s detmi, alebo bez, vela chodnikov je dalej od cesty, resp nie su spojecen s cestou a oddelene len obrubnikom, ako na niektorych dedinach, cize ak by som isla s dietatom, ktore ide na bicykliku, nebala by som sa o to, ze ho mohlo tak lahko auto zrazit, same dieta by som ani ja nepustala pre istotu von. Su tam 3 zmrzliny, z toho 2 su aj s kavou, zakuskami, jedna z toho aj s bagetami a kebabom. Su tam tusim 2 restauracie, 3 pizzerie, 2 drogerie, 3 jednoty, tusim 3 mensie potraviny, tesco. 2 madarske skoly, 1 slovenska, 3 ci 4 skolky (vratane madarskej). Cestovanie do BA spojmi je na dlshiu dobu, ja som travila 4 hodiny denne cestovanim(bus, vlak BA mhd), nakolko som sa prestahovala za manzelom na dedinu, kde zrovna tie chodniky mame spojene s cestou a oddelene len obrubnikom, co denne trpnem, aby nas a malym nieco nezrazilo, nakolko tu lietaju auta a motorky ako trafene.
No a k Sladkovicovu, nie je kam ist za zabavou, je tam relax cierna voda, na ktory sa dostanete peso, co je z centra dobra aj skoro 2 hodinova prechadzka, obcas nieco hraju v novom kine - v inkubatore, su tam predajne s oblecenim, dokonca teraz otvorili novu cukraren a zabudla som na 1 kaviaren. Je tam sice aj park s kastielom, ktory chatra a park je v dezolatnom stave o ktory sa nikto nestara. Volakedy tam bolo aj zdravotne stredisko, dnes tam ostal uz len 1 zubar, 1 gynekolog a 1 vseobecny lekar. Neviem, co by som Vam este mohla povedat, ak by Vas nieco napadlo, pokojne sa pytajte.