Šijací stroj na domáce šitie

veronika_710
17. júl 2020

Ahojte, prosim viete mi poradit, kto ma dobru skusenost nejaky sijaci stroj? Aku znacku Singer, Veronica,, jamma, a ine je ich mnoho? Moja predstava by bola, aby mal aj funkciu obnitkovaciu, moznost okrem inych stehov aj steh pre pruzny material.... mal by sluzit prevazne na domace sitie. Dakujem pekne za kazdy typ. Ak je moznost aj o zaslanie linku.

ckocka
17. júl 2020

Nie singer, nie z obchoďákov. Nakupovať v odbornej predajni, kde aj radi poradia.
Hlavná požiadavka je kovová kostra.
Overlockový steh už má vačšina strojov, pravý overlock to nikdy nenahradí, ale pokial človek nešije práve na overlocku a nepozná ten rozdiel, spokojí sa aj s týmto.
Osvedčené sú Janome, Brother, Toyota - kludne z tých lacnejších. Aj tá Veronica je celkom chválená, ale nemám osobnú skúsenosť.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckocka
17. júl 2020

Lidl má dobré potraviny, kvalitný šijaci stroj naozaj treba hladať inde.

asfodelka
17. júl 2020

@ckocka pravda, ja som pokusne kupila raz sijaci stroj v lidli a myslela som ze za nim zaspim tak pomaly sil. Aj som ho vratila.

eeffka
17. júl 2020

@veronika_710 co je to domace sitie? ak presit par veci raz za 2mesiace, staci ti uplne najzakladnejsi model s 2 stehmi, ak chces sit casto treba vediet co, ja som si kupila Singera strednu triedu cca 170stal a sijem na nom tak 3x do roka , skor dcera teraz zacala, ja som sa naucila sit na starej veriteske co ide u mamy doteraz a nic jej nechybalo, kto chce sit vie sit aj na slapacom 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aniele
17. júl 2020

@eeffka Tu skôr ide o to, že Singer má plastové vnútro a veľmi sa namáha pri hrubších materiáloch, skôr odíde. Preto sa často nechytá na Veritasku, prípadne staré šlapacie stroje.

ckocka
17. júl 2020

Možno by sa dalo uvažovať o singrovke v cenovej relácii tak od 250 - 300eur. Ale celkovo kvalita tejto v minulosti renomovanej značky upadá.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eeffka
17. júl 2020

@aniele moze byt, aj ked sa mi zda ze moj je este zelezny, tak 10rocny. Ale zasa na to moje sitie by stacil aj za 90eur v akcii

danica2711
17. júl 2020

@veronika_710 ja mám Husquarnu, nedám na ňu dopustiť

leuchtturm
17. júl 2020

vela zien si pochvaluje Juki DX7.

saluda
17. júl 2020

Mám Janome, je úžasný. Len nejaký základný model, na domáce šitie úplne stačí. Nemám s čím porovnať, ale na to, že som začiatočník, je šitie na tom stroji malina 🙂

markocisar
11. dec 2020

Ďakujem vám za rady, odporúčania. Toľko reakcií som ani necakala🙂👍. No, to vlastne môj syn si chce prerábať staré veci na nové a ide mu hlavne o to, aby stroj prešil dve vrstvy rifloviny. A keďže neviem, koľko a ci vôbec ho to bude baviť, tak nejdem investovať do drahého stroja. Ozaj to ma byt len stroj "na hranie". A práve co som pozerala recenzie, tak píšu, že maju kovový rám aspoň teda na heureke som sa dočítala na jednom z tych dvoch, co maju teraz v lidli