Ktorý lekár sa dôkladne venuje epilepsii a dokáže ju vyliečiť?

ria_s
7. feb 2022

Nepoznáte zo skúseností nejakého lekára, ktorý sa venuje dôkladne epilepsii a už dokázal aj ľudí "vyliečiť"? Poprípade nemocnicu zameranú na epilepsiu. Môj muž má viac typov epileptickych zachvatov, dodržiava režim, užíva lieky, no napriek tomu sa toho nevieme zbaviť a veľmi tým trpíme. Môže byť aj zahraničie! Počula som že existuje aj nejaký laser, ktorý pomáha 😒 Ďakujem

lucinika
8. feb 2022

@ria_s mam epi, ale našťastie lieky zabrali. Počula som že pod prísnym vedením lekára pomáha keto dieta (dúfam ze to píšem správne, skus vygooglit). Veľmi dobre centrum co sa týka neurológia ma nemocnica Motol v Prahe.

lucinika
8. feb 2022

@ria_s opravujem - ketogenna dieta, ale treba ju zavádzať naozaj pod dohľadom dietologa poprípade lekára ktorý sa špecializuje na výživu.

smoulingirl
8. feb 2022

Podľa mňa hľadať na sk doktora, ktorý sa vyzná v ketogénnej diete je ako hľadať ihlu v kope sena. A zase nejaký prísny dohľad na to ani nie je treba, len to zavádzať postupne. Skús pozrieť na zahraničných stránkach, je o tom veľa popísané.
http://www.brainfacts.org/diseases-and-disorder...

kacenocka2
4. aug 2022

Našli ste dobrého neurológa pre manžela?

evme0301
9. mar 2023

Ahoj, viem že si pre manžela hľadala lekára už skôr, ale je to diagnóza na celý život. Ak už teda mal viac ako jeden záchvat a predpokladám z tvojej správy, že grand mal. Môžu ho stabilizovať,aby bol bezzáchvazový ak má správnu luečbu. Ja mám epi už od puberty (a to bola dosť ťažká forma) a zbehaných doktorov takmer všade. Podľa mojich skúseností by som nešla do BB, LM, ZH tam mi žiadny doktor nepomohol. Ale v Ružinovskej nemocnici je oddelenie vyslovene epileptológia tam mi pomohli a tiež v RK vo vojenskej nemocnici. Teraz už nemám žiadny problém, stále ale musím brať lieky a raz ročne bežná kontrola. Teraz chodím do HC. Je tam presťahovaný doktor, ktorý bol predtým mojim Dr. na epileptológia v BA.

ria_s
autor
9. mar 2023

@kacenocka2 chodíme stále tomu istému ale je teraz snáď dobre nastavený na liečbu 🙏🙏🙏

ria_s
autor
9. mar 2023

@evme0301 tak to chodíte rovnakému ako on, teraz myslím že našli správnu kombináciu liekov 🙏 koľko ste už nemala záchvat?

kacenocka2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ria_s
autor
9. mar 2023

@kacenocka2 tak držím moc moc palce aby ste bola vhodný pacient.. nezaberajú vám lieky? Mávate často?

kacenocka2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ria_s
autor
9. mar 2023

@kacenocka2 tak manžel posledný záchvat v septembri 🙏🙏🙏🙏 depakine bruviact neurotop a ešte jeden a vy?

kacenocka2
9. mar 2023

@ria_s briviact,lamotrigin,ontozry..
...predtym namiesto briviact levetiracetam..po briviacte su slabšie zachvaty,nepadam už..kedysi som padala bezne pri záchvate,ked som briviact neuživala

ria_s
autor
9. mar 2023

@kacenocka2 aj to je už úspech že vďaka briviactu nepadate... Ako sa prejavujú momentálne vaše záchvaty? Lebo manžel síce už nemá tie silné ale tzv psychogenne

kacenocka2
9. mar 2023

@ria_s mám kŕče do ľavých končatin..rozmazanú reč mám.strata vedomia.. psychicky ma choroba čím dalej tým viac zabija..ale mám 2 zdravučke deti..to ma drží pri živote

evme0301
28. mar 2023

@kacenocka2 ja po tom ako som prešla do BA nemala záchvat cca 10rokov,normálne šoférujem a všetko. Akurát po tej dobe som otehotnela a vtedy sa mení telo a hladina liekov, tak som mala cca dva. Zvýšili mi dávku a dobre. Ale pred tehotenstvom nevadilo, keď som sem tam zabudla zobrať lieky. Teraz už musím pravidelne keby som zabudla bolo by mi zle.

kacenocka2
28. mar 2023

@evme0301 ake lieky berieš? vodičský po akej dobe bez záchvatu ti dali?

evme0301
29. mar 2023

@kacenocka2 na mne skúšali a testovali všetky možné lieky aké hádam sú... Kým som sa nedostala do dobrých rúk. Nie každý neurológ je aj odborník. Veĺa je len typu pokus-omyl... Keď to počítam tak asi po piatich u mňa(neviem presne) , ale neviem po akej dlhej dobe ho dajú. Popravde nik sa ma ani nepýtal keď som si robila vodičák. Beriem dlhodobo lamotrigin a levetiracetam. Vraj je to osvedčená kombinácia a levetiracetam jeden z mála liekov ktoré nie sú návykové, postupne ich hladina nestačí a treba ich meniť.

kacenocka2
29. mar 2023

@evme0301 lamotrigin a levetiracetam mne nepomáhal.. čo sa vas nik nepýtal keď ste si robila vodičák?do Prahy na neurológiu pôjdem v apríli,som zvedavá čo tam somnou "urobia"

evme0301
30. mar 2023

@kacenocka2 každý má inú formu, typ, obtiažnosť a to čo zaberá jednému, inému nemusí... mozog je komplikovaný, ale dobrý odborník vie liečbu riadne nastaviť. Nik sa nepýtal či mám nejaký zdravotný problém a mám záchvaty. Ja som mala nočné, spánkové.

evme0301
30. mar 2023

@evme0301 Držím palce v tej Prahe. Neviem čo iné tam vedia poskytnúť, ale určite sa ozvite ako ste dopadli a čo vám povedali. Verím že vám pomôžu a všetko bude OK ✊

evme0301
30. mar 2023

Ja som bola výborným pokusný králikov, hlavne pre doktorov čo sa na mne učili a dokonca mi bolo už potom povedané (síce neskoro) že ak by na začiatku môj problém riešili, nastavili ma a neskúšali na mne dobreže každý druhý týždeň niečo iné , ani by sa mi to nerozvinulo. Dokonca raz ma tak do robili, že som bola až ako zdrogovaná, zanedbaná... musel prísť môj ocino do nemocnice a v nočnej košeli ma na rukách odniesol. Keď ma videl bol hotový a personálu povedal, že toto nerobí doktor čo zloží sľub ale doktor Frankenstein a Mengelle. Keby bol taký tak podá aj trestné na nemocnicu. Ja mám fakt zbehané celé SK asi🙂 po skúsenostiach.

chriapka
2. nov 2023

@evme0301 Dobrý deň. Môžem poprosiť meno lekára v Bratislave. Potrebujem manželovi zmeniť neurológa. Tiež má diagnostikované epi. Ďakujem

evme0301
2. nov 2023

@chriapka v BA je oddelenie neurológii špecializované, epileptológia. Lekárov je tam viac. Ja mám dobrú skúsenosť s MUDr. Lipovským ale neviem či tam ešte je. Lebo niektoré dni robí v HC. RK Krajňák. Ale isto sú tam aj noví už dobrý. Držím palce.

monyyka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kacenocka2
19. apr 2024

@monyyka napíšem vám IP

nelka12
3. máj 2024

@ria_s píšem spravu

nelka12
3. máj 2024

@evme0301 píšem spravu