Akú sedačku na bicykel preferujete?

nataliaslivkova
27. mar 2017

ahojte , prosím podľa vaších skúseností, poradte sedačka na bicykel pre dieta : predná alebo zadná ??

dakujem za každy názor :D

magmolatus
27. mar 2017

@nataliaslivkova Mi máme zadnú. Aspoň je v zákryte a nefúka na krpatú.

tyelde
27. mar 2017

Ja vozík 😀 má pohodlíčko... Ale inak skôr zadná, nech muchy do zubov vyberiem ja 😂

severanka90
27. mar 2017

Ja mam vpredu aj vzadu. V predu je tusim do 15kg. Mladsia tam bola do 4rokov a vzadu sedela starsia 5rokov, ta zadna je do 22kg. Teraz uz je len mladsia vzadu, lebo starsia nam "prerastla" za rok cez 25kg. K tej prednej treba dokupovat aj take ochranne plasty na koleso aj stupatka na nohy a bicykel musi mat v predu blanik na kt.sa tie plasty uchitia.
Zadna nepotrebuje aby bol blatnik.

petrofka
27. mar 2017

Ahoj.
My sme sa minuly rok rozhodli pre prednu. Uzili sme si to na bicykloch. Vsetko som mu ukazovala, rozpravala. Maly chodil rad, kupila som mu aj taky maly volant s trubou a tociacim kolieckom, super vec. Samozrejme mal prilbu a namontovany stit na mojom volante, kvoli muskam, konarom aj fukaniu vetra. Treba vybrat sedacku, co ti bude hlavne pasovat na bike a nebude pre teba nizko (kvoli kolenam) alebo vysoko (aby ste si nezavadzali hlavami alebo tvoj hrudnik netlacil do jeho hlavy. Tez treba pozerat, aby nemala vela vystupkov zospodu, nech si neporanis koleno. My mame quibbel. Predna sa mi zda rovnako nebezpecna ako zadna. Predna je do 15 kil, iba maloktora do 18. Zadne do 22kg. V zadnych dieta vidi len do stran, ale zvacsa sa daju polohovat a su vacsie. Urcite si treba kupit zrkadielko aby ste na seba videli.
Jeden aj druhy typ je fajn vyskusat (na kupene cez net mas na to niekolko dni). Lebo ani mne kazda nesedela na bike ;)
Vela stastia a daj vediet, ako si sa rozhodla.

petrofka
27. mar 2017

Oprava-qibbel.
A pozor pri zadnej ci sa montuje na nosic alebo nie. Odporucam hamax siesta alebo caress.
A aj ked zakon neprikazuje detom v sedackach prilbu, mali by ju mat. Takisto aj vy. Deti radi opakuju, budu ich nosit, budu chciet mat to, co ma mamka aj tata 🙂

@severanka90 predna sedacka vobec nemusi potrebovat blatnik a stupienky. Vacsina sa predava v celku aj s ochranou noh, len nakliknes na bike a ides. Ja si pamatam, ze ako dieta som mala k sedacke take stupienky, ale myslela som, ze sa to uz nepredava. Bolo to total nebezpecne, aj tie komunisticke male sedacky dopredu. Dnes sa da ozaj vela vyberat, ba priam az nekonecne vela typov.

severanka90
27. mar 2017

@petrofka veru mas pravdu, dala som si do googla predna sedacka na bicykel -obrazky a ozaj su tam aj take ako pises, ja mam este taku komunisticku, co je len taky sedacik s opierkou. Ani ma nenapadlo, ze aj dopredu sa zmesti taka ozruta ako byva vzadu.

nataliaslivkova
autor
27. mar 2017

@petrofka

Dakujem krasne uz len kvoli vahe musime riesit zadnu😥