Hračky pre 21-mesačného chlapca

mama4444
29. dec 2022

Dobry den. Maminky. Zeny.
S akymi hrackami sa hraju vase deti ( ja mam syna ) a ma 21mesac.
Nekupujem vela hraciek , vzdy nieco dostanem lebo nakoniec to odhodi a hra sa v kuchyni ci vytahuje so suplikov a podobne.
Mame doma kuchynku ( tam sa zahra ) s autami ci vlacik vobec a aktiv.kocka obcas. gymen.zvieratka prevlaka po dome 😂

Rada by som mu nieco zacala kupovat , co by mu zdvihlo aj motoriku alebo nieco na rozvijanie ci ucenie.
( strašne frcia tie rucne robene knihy co teraz idu u zien , ucte sa farby si myslim ze je este priskoro trosku ) ci?
Knizky ked aj citame tak to len otaca stranky dokola dokola nesedi a nečuči ako ine deti ( viem kazde dieta je ine ☺️ )

Ja sa mu venujem kazdy den co to da ale zase nie som s nim v izbe hodiny denne 😞 vycitky 😬
S akymi hrackami sa hraju vasi synovia ? Ako sa hrate vy s nimi?

lucinka1988
29. dec 2022

@mama4444 knižky, náradie ponk, kuchynka, vkladačky, kocky, lego..Cielene sa s ním hrám chcilu len, má staršieho brata, takže od neho sa veľa naučí a s ním sa aj veľa hrá..Veľa času trávime vonku aj teraz v zime, považujem to za dokonalý model starostlivosti..Ani so starším som sa nehrávala hodiny, veľa sme čítali, chcilu sa zahrám, zvyšok učím samostatnosti..Plus mi obaja pomáhajú doma s domácimi prácami, tiež považujem za veľmi dôležité pre nich do života aj čo s stýka učenia a zručnosti ako takých.Kľudne zapnem aj rozprávku, veľmi ho baví Dúhalka a Angličanina..Angličtinu sa snažím púšťať často, staršieho aj cielene učím.22 mesačný ešte strašne rád kreslí, zrejme zdedil talent po manželovi, lebo kreslí už tetaz krajšie ako ja, aj ho to veľmi baví, najčastejšie na magnetickej tabuľke..Ale to závisí od dieťaťa ku dieťaťu.Starší syn má aj mal rad úplne iné veci ako mladší..A obaja sú veľmi šikovní, nie je to o celodenných animáciách, skôr naopak ☺️

mama4444
autor
29. dec 2022

@lucinka1988 dakujem krasne 🙏🏻 tesim sa ,ze mate sikovnych chlapov len tak dalej 🙂

jesenzima
29. dec 2022

@mama4444 mám dvojročného, vždy sa zahral s hračkami po dcére, má rád stavebnice, lego, puzzle,drevenú dráhu, traktory, vlaky, kočík s bábikou .. žiadne špeciálne hračky doma nemáme .. motoriku si trénuje pri manipulácii s hocičím, s čím sa hrá, farby sa naučí podľa hračiek, veď lego je farebne, kocky sú farebné, farbičky tiež, už si vie sám podľa farby potriedit kocky.. Ja osobne nevidím dôvod dieťa cielene niečo učiť v tomto veku. Nechávam ich,nech sa hrajú, tak sa naučia najviac 🙂

simona20201309
29. dec 2022

@mama4444 v predošlej diskusii si sa pýtala na koráliky. Navliekanie. Tak už vidím vek. Prikladám foto, čo by bolo celkom fajn pre 21mes.
Inak ak ti môžem poradiť, všetky hracky odlož a každé ráno mu nechaj 3-4 hracky k dispozícii.
Toto robím vždy a od kedy to takto praktizujem, dcéra sa dokáže sama vyhrať veľmi dlho.

simona20201309
29. dec 2022

@mama4444 a na učenie farieb určite nie je skoro, ale nerobila by som to cielene. Pomenúvajú farby kociek, farbiciek, aut... rovnako počítanie, tvary, ... neučím to, len pomenuvam. Dcéra v 2r poznala všetky farby a v 3 vie rátať do 10. Nikdy som ju to cielene neucila.
Tie tvorivé knihy sú perfektné. Ak máš chuť do tých veci investovať, smelo do toho. Všetko to, či investujes do deti sa ti vráti.
Tiež sú už pracovné zošity pre deti od 2r. (Pozri kumon napr.)
Na motoriku je super plastelina, farbičky, kocky, ak máš trpezlivosť a nervy tak aj magický piesok bol u nás top !!! (Len som to potom presunula na terasu kvôli neporiadku)
Vkladacky tie vkladacie hribiky od 2+, nálepky ... keď mi ešte niečo napadne, napisem

essenceee
28. jan 2023

moj okolo druheho roku mal najradšej održadlo