Ako pokračuje riešenie neplodnosti, ak sa preukáže, že žena nemá žiadny zdravotný problém?

marinecka95
26. nov 2019

Ahoj ;)
12ty cyklus sa snažíme o bábätko, no žiaľ zatiaľ márne. Začal sa kolotoč vyšetrení - absolvovala som už 2x hormonálny profil - ten mám v poriadku. Taktiež chodím na folikulometriu. Zatiaľ aj tieto merania ukazujú dobré hodnoty - folikuly dorastajú pekne, ovulacia prebieha. Jeden mesiac som mala však nejaké “výkyvy” - špinenie uprostred cyklu, bolesti pŕs, podbruška a ovulacia nakoniec 22DC pri cykle 28 dní - čiže krátka LF.
Trošku bočím od mojej otázky takže späť k veci. S Dr. sme sa dohodli že do konca roka bude sledovať folikuly a potom sa uvidí.
Chcem sa ale opýtať na Vaše skúsenosti :
- Sedí Vám termín ovulácie na základe BT s potvrdením ovu od Dr?
- Ako pokračoval proces riešenia “neplodnosti” po tom, ak sa u ženy nevyskytoval žiadny vážny zdravotný problém? Aké vyšetrenia ste ešte absolvovali ?

PS: začínam byť z toho zúfalá 🤦🏼‍♀️

lauritkatesty
26. nov 2019

ahoj a muž už bol na vyšetrení?

system
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marinecka95
autor
26. nov 2019

@system fb nemám 🙂

marinecka95
autor
26. nov 2019

@lauritkatesty muž ešte nie... ja som bola zatiaľ na folikulometrii 2 cykly - z toho jeden mesiac folikul 24,5 na 13DC (ovu 14DC) čo je podľa slov Dr. ukážkové a na druhý mesiac len 14mm na 10DC a ovulacia nastala 22DC .. Dr. to nejde do hlavy keďže cyklus mám pravidelný 28 dní a takto to “skáče” 🤷‍♀️
Toto je posledný cyklus, čo ide sledovať moje folikuly a povedala že sa dohodneme .. len neviem čo bude nasledovať ďalej .. či pošle muža na vyšetrenie alebo podstúpim ja nejaké hĺbkové vyšetrenie ..

luccija
26. nov 2019

@marinecka95 myomy, zrasty, endometrioza nie su?Ak je vsetko v poriadku aj, ked endo sa da zistit len laparoskopicky, tak vacsinou robia prefuk vajecnikov a popritom pozru endometricke loziska.
Muz urolog, pohyblivost spermii....

marinecka95
autor
26. nov 2019

@luccija ani myomy ani cysty nemám .. laparo zatiaľ Dr. nespomenula tak čakám čo navrhne .. na folikulometriu idem 2.12 tak asi sa dozviem další postup

luccija
26. nov 2019

@marinecka95 muz uz mal byt u urologa na spermiogram.Skakalo Ti to len jeden mesiac to je nic

era777
26. nov 2019

@marinecka95 ak si v poho tak nech ide muz na spermiogram, mozno je tam problem ... Najprv vyluc to a potom nechaj robit na sebe vysetrenia ... Ak bude aj to ok tak mozno skusit imunologiu 😉

luccija
26. nov 2019

@marinecka95 mozes mat endometriozu aj bez bolesti, priznakov na sone to nevidiet iba laparka.Ale to by Ti robili az po muzovom spg.

marinecka95
autor
26. nov 2019

@luccija áno viem ... 2.12 idem na folikulometriu tak asi muža odporučí Dr na spermiogram (minule už mala zmienku o tom) ... no som zvedavá ako to celé dopadne

lauritkatesty
26. nov 2019

jasne. najpr muža, on ma menej vyšetreni 😉

sonkam
26. nov 2019

Urcite nech ide manzel na spermiogram ale odporucam skor niekam do centra ako k urologovi, lebo v centre robia podrobnejsi spermiogram. Nasledne budu tebe odporucene vysetrenia dalsie, teda mali by byt.

marinecka95
autor
26. nov 2019

Baby a viete mi povedať v akej cenovej relácii sa pohybuje vyšetrenie spermiogramu ako samoplatcu?

ericaromy
26. nov 2019

@marinecka95 na Sliači v Gynpore samoplatci platili 50 e za spermiogram. Ale zavolaj do najblizsieho centra určite Ti dajú Info. Držím palce!

marinecka95
autor
26. nov 2019

@ericaromy peniaze nehrajú rolu - len ma to zaujíma, že v akej cene sa to pohybuje. Ďakujeme.

marinecka95
autor
26. nov 2019

Baby neviete mi poradiť niekoho na MK, kto predáva ovulačné testy?

carduelis
26. nov 2019

Skus si pozriet Naprotechnology.

olivia_0309
26. nov 2019

@marinecka95 ahoj,jednoznačne mal by ísť tvoj muž na spermiogram. Načo budeš ty podstupovať ďalšie bolestivé vyšetrenia keď je možno problém v ňom. Možno potom stačí iba nasadiť nejake vitamíny,bylinky a hotovo. Muž má výhodu,že sa mu spermie tvoria priebežne a veľa veci je dobre napraviteľných neinvazívne😉 Tak neotáľajte a pošli ho na spg,na druhý deň máte výsledok. Odporúčam nasadiť jemu folandrol a bylinkový extrak Kotvičník plus takú bylinnú tinktúru Herakles, tebe tinktúru Afrodita a alchemilku do ovulky a po nej skús Vitex,prípadne nejaké bylinné zmesy čajov na podporu plodnosti a pod. Ja som skúsila všetko možné aj s mužom,snažili sme sa 11mesiacov a mala som kopec problémov-pomohla príroda,bylinky a hormonálna jóga. Skús všetko kým sa necháš ukecávať v centre na nezmyselné zásahy✊🏼 Držím ti prsty🍀Veľa šťastia

lauritkatesty
27. nov 2019

@marinecka95 pisala som ip

beie
5. dec 2019

@marinecka95 mne folikul sám od seba nepraskne a treba ho podporit. Mne pri takomto rozmere folikulu tuším povedali že prerastený, že už mal prasknúť. Ja tam chodím vyše pol roka a chodím v druhej fáze na 7. Deň po ov. Na hormonálny odber. Pretože mám aj nízky progesterón v druhej fáze, čo musím dopĺňať.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre