AMH hormón - hodnoty

elen1233
3. feb 2023

Ahojte, chcem sa spýtať, snažíme sa s manželom už vyše dvoch rokov o dieťatko. Boli sme už aj v centre asistovanej reprodukcie, kde nám robili vyšetrenia, konkrétne u mňa zistili zvýšené hodnoty AMH, a to 7,76. Ževraj je to vysoká hodnota, ktorá značí Pco. U môjho obvodného gynekológa mi vyšla hodnota 8,32, s tým, že hodnoty sú v poriadku, máme sa ďalej snažiť. Tak tomu nerozumiem, pritom aj na internete som sa dočítala, že bežne sa hodnoty pohybujú medzi 1-3. (Všetko je v rovnakých jednotkách ) stretli ste sa s tým niektorá ?

elli333
3. feb 2023

@elen1233 takto vysoka hodnota AMH naozaj napoveda ,ze ide o PCO. Kolko mas rokov ? Na ultrazvuku vyzeraju vajecniky v poriadku ?

elen1233
autor
3. feb 2023

@elli333 zachvíľu 26rokov, v centre zase povedali, že vaječníky vyzerajú ako PCO, môj gynekológ nevidí žiaden problém, žiadne cysty.

martinusik91
3. feb 2023

NA PCO nestačí mať len zvýšené hodnoty. Musí byť splnených viac vecí aby to označili ako PCO a to hormóny + gyn sono kde sa potvrdí alebo vyvráti že máte pco. Ja som napr roky mala výsledky hormonov ako na PCO ale PCO mi bolo potvrdené az minulý rok. Nemusím byť dr aby som na sone videla rozdiel. Vzdy som mala čisté vaječníky a minulý rok bolo vidieť už aj cysty.

elli333
3. feb 2023

@elen1233 si este mlada tak amh mozes mat vysoke aj kvoli veku. Ale zase ked aj na ultrazvuku nieco videli. V CAR tie ultrazvuky zvyknu mat lepsie ako u bezneho gynekologa a mne osobne to pride ,ze sa viac zaujimaju a vyznaju. Maju skusenosti s mladymi zenami v plodnom veku, ktore chcu otehotniet.

saxano2222
3. feb 2023

@elen1233
Som na tom podobne, zvysene AMH a PCOS.
Tu ale jeden doktor tvrdi jedno a duhy druhe. nevieme co je pravda. Ale priklanala by som sa k vysledkom a vysetreniam v CaRe tam su velki specialisti na to. Co ti napisali do spravy z CAR?

elen1233
autor
3. feb 2023

@saxano2222 ja som bola v gyn-five a tam mi všade píšu len, PCO . Čo teda nemusí značiť PCOS, takže aj to je metúce. Všetko ostatné je v poriadku.

anna2110
10. feb 2023

Ahojte, je hodnota AMH 2.17 v poriadku? Mám 37 rokov. Je tu niekto, kto riešil tehotenstvo v tomto veku? Podarilo sa Vám otehotnieť bez problémov?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre