Idem sa vyžalovať. Rok sa snažíme o bábo a nedarí sa nám

18. aug 2021

Baby ahojte, viem, každá sme iná, niektorá bude na mňa milá, niektorá ma úplne odpálkuje s týmto príspevkom. S manželom sme spolu 7 rokov. Z toho 1 rok som za neho vydatá. Doteraz sme bábo nejako neplánovali, neriešili. Antikoncepciu som nebrala, robili sme to s ochranou. Pointa: rok sa snažíme o malinké bábo a zatiaľ sa nám nedarí. Neviem, či len ja to tak extra prežívam alebo čo sa deje. Sex nie je o tom, že ideme na to teraz lebo mám plodné dni. Nie, nekontrolujem BT, nekontrolujem plodné dni. Len akosi som sa Vám teraz chcela vyrozprávať, že čo ak je v nás problém, vo mne alebo v mužovi. Dnes som videla veľa tehotných žien a teda bolo mi do plaču, že ja v ´tom´ ešte nie som. Ale tešila som sa, že baby tehotné sú. Zas nie som taká, že mi vadí keď vidím tehulku. Vedeli by ste mi niečo poradiť? Prosím blbé komenty si nechajte pre seba, fakt mi teraz nepomôžu.......

michaela789
18. aug 2021

Nebola by som smutná. Rok, s tým že v podstate aktívne nesledujete ovulaciu, nechodite po doktoroch, je relatívne krátka doba 🤷‍♀️ to ani doktori ešte nejako extra neriešia. sú tu ženy čo sledujú každý pohyb v ich tele a nedarí sa im roky. Vo vašom prípade je to v podstate ako streľba so šatkou na očiach. Je jasné že ste sa ešte nemuseli trafiť, to neznamená že hneď musíte mať problém s plodnosťou.
Asi by som to ani nenazvala snažením... Skôr ste si prestali dávať pozor.

bolarazjedna
18. aug 2021

Nič za to nedáte, keď sa prihlásite na vyšetrenia, aspon budete vedieť, na čom ste. Môžete začať užívať výživové doplnky na podporu tehotenstva. Gynekológ ti môže od sledovať ovuláciu.
Samozrejme, nedá sa milovať na príkaz, a len preto, že sa musí TERAZ. ale za to nič nedáte, keď v plodných dňoch sa budete milovať častejšie. No nie za každú cenu.
Je strašne veľa párov, ktorým sa zo podarilo po dlhšej dobe (aj prirodzene, aj s odbornou pomocou). Nevesaj hlavu. Tie pocity smútku sú normálne, prežíva to väčšina žien.

hipuska
18. aug 2021

Skús sledovať plodné dni. Ak si to rozratas na dni (28dnovy cyklus) máš iba 13 šancí otehotnieť. Takže, kľudne ste nemuseli trafiť ten správny deň.

karhu
18. aug 2021

ano, viem ti poradit:
partner nech si da urobit spermiogram a ak sa nezadari dalsi porlok, tak kompletka vysetrenia i tebe..
dovtedy jemu zinkosel, tebe kyselinu listovu a obom kotvicnik
rok snazenia sa nie je extra dlho..cize klud🌞

evica17
18. aug 2021

@hipuska preco 13 ? To je akosi vela nie ? Ved 5 dni pred ovulkou a 2 po. To vychadza cca 7-8 dni.

hipuska
18. aug 2021

@evica17 myslela som 13krat do roka (13 možnosti počatia, pri 28 daňovom cykle)

lula3108
18. aug 2021

Nechapem ta ze si z toho smutna a snazite sa rok a pritom nic neriesis s lekarom ani neberies ziadne doplnky a neratas si plodne dni. Za mna je uz len kvoli psychike vediet ci je vsetko ok a nie to zacat riesit po dvoch rokoch, potom dalsi rok behat po lekaroch a az potom sa dozvediet ze problem je tam a tam a zacat to riesit. Vtedy si uz psychicky vacsinou uplne zlomena a je to tazsie a tazsie. Za mna je idealne si spravit vysetrenia co najskor a byt na to psychicky pripravena ze to nebude easy

autor
18. aug 2021

Baby, veľmi ste ma potešili, ďakujem každej jednej za radu a snahu poradiť 🙂 skúsim teda ísť na vyšetrenie ku gynekologovi čo povie.....

anavianavi
18. aug 2021

Ja som bola v rovnakej situacii a rozhodla som sa necakat, ale konat. Isli sme na vysetrenia, nezistilo sa nic, no aj tak sme skoncili s IVF. To vyslo na 2.pokus a teraz cakam druhe babo prirodzene. Ja si myslim, ze ak po tom tuzis, necakaj zbytocne.

len_nig
18. aug 2021

Tiež by som ti odporučila aspoň základné vyšetrenia plus nejaké doplnky 😊 a keď ani za ďalší rok nič tak by som išla do CAR. My sme sa snažili takmer 3 roky a keby viem že to bude v centre tak jednoduché ideme oveľa oveľa skôr.

sendy1993
18. aug 2021

No my sme sa snazili dlho a este stale sa snazime a keby nejdeme do reprodukcneho centra tak by sme sa snazili a asi zbytocne ..treba ist pre istotu budete vediet na com ste..chapem tvoje pocity a pochopit ta moze len taka zena co to preziva..treba verit a ukludnit sa

katarinka2290
18. aug 2021

Skuste zacat pit alchemilkovy caj od 1 dna ms.,brat kyselinu listovu , odsledovat si ovulaciu ovulacnymi testami.my sme sa nechranili a tiez sa nic neudialo,ako som zacala brat vitaminy a skusila som aj ovulacne testy,priblizne mi to sedelo aj s aplikaciou kedy ovulujem a nasli sme si cas na seba v spravnom ovulacnom case tak do 2 mes.som otehotnela.podla ovulacie som presne vedela kedy to vyslo,pozitivny teh.test bol 14dni od ovulcie sice slaba ciarka ale viditelna.keby ze sa nam dlhsie nedari tiez vyskusame vysetrenia.drzim Vam palce

nelca0510
18. aug 2021

Skus tie zakladne vysetrenia. A majte sex kazdy 2 den🙂

lelinka611
18. aug 2021

Mám perfektného dr. Stačilo mi za ním ísť v dňoch kedy som si “vyrátala” plodne dni a on mi presne povedal dva dni ktoré sa mame snažiť 😊 a bolo

autor
18. aug 2021

Dakujem za vás dievcata 🙏 veľmi ste ma povzbudili a pomohli ste mi ❤️

sonetta
18. aug 2021

Možno je to tým, že nesledujes plodné dní a pod. S exom sme sa snažili 3r,merala som si BT,sledovala plodné dní, exovi nasadila vitamíny. Sebe som si dala spraviť hormonálny profil a navela, navela som ho ukecala na spermiogram a ten dopadol katastrofálne. Keď som sa zmierovala s myšlienkou, že deti mat nebudeme, lebo Dr po spermiograme povedal, že je šanca na prirodzené počatie, ostala som tehotná.
S terajším mužom som otehotnela ani neviem ako. Mala som zrejme posunutu ovulaciu. A presne pol roka po vysadení antikoncepcie. Neplanovali sme ešte,antika bola vysadena zo zdr.dovodov,ale ani sme sa tomu ze nejako nebránili, aj keď sme boli krátko spolu. Ale nakoniec sme radi.
Držím paste, nech sa vám zadari co najskôr, lebo viem aké je to na psychiku.

autor
18. aug 2021

@sonetta Dakujem krásne za povzbudivé slova a podporu 🌸

evaachesa
18. aug 2021

Ak máš po 30tke, nečakala by som s vyšetreniami. My sme išli už po pol ročnom snažení aby sme mali istotu že je všetko ok a nestrácame čas. Držím palce 🍀❤️

autor
18. aug 2021

@evaachesa mám 26, Dakujem za radu a podporu 🙏🍀🌷

evaachesa
18. aug 2021

Tak to je akurát super vek ;) po roku už v kľude zajdi za Dr., za to nič nedáš a budete vedieť na čom ste 🙂

sonetta
18. aug 2021

Ja som mala 27,ked som rodila prvýkrát. 😉Za tie vysetrenia naozaj nič nedáš a aspoň budeš vedieť na com ste.ja už by som ale napr.teraz po skúsenosti s exom začala so spermiogramom u muža.

autor
18. aug 2021

Dakujem, porozprávam sa s manželom, dám vedieť ako to všetko dopadlo ❤️

elanor
18. aug 2021

alfa a omega je muzov spermiogram. Za zaklade toho sa mozte odrazit, ci riesit treba jeho, alebo on je ok, a budes riesit samu seba.
Beta - navsteva CAR a vsetky mozne aj nemozne vysetrenia, nech viete nacom ste, obaja.
A hin se hukaze...

slovakboy
18. aug 2021

Aj my sme po dvoch rokoch začali spermiogramom. Dopadol zle. Začal som športovať viac spať a bral som nejaké vitamíny. O pár mesiacov to vyšlo. A druhé bez problémov.

ninusa221
18. aug 2021

Nemáš problem zo štítnou? Lebo moja sesternica tak nevedela dlho otehotnieť a potom išla na štítnu zmenil lieky a malá má už polroka🙂

miskamicha
19. aug 2021

Treba ti riesit uz s lekarom...neviem kolko mas rokov, ale ak po 30 tak uz ozaj necakaj..naj je ist do CAR kde vam spravia komplet vysetrenia... drzim palce.

autor
19. aug 2021

@elanor
@slovakboy porozprávame sa. Spermiogram sa rieši s akým lekárom?
@ninusa221 so štítnou žľazou nemám problém, všetko je v poriadku 🙂
@miskamicha Dakujem a koľko to celé stojí?

mabenn
19. aug 2021

Kup si ovulacne testy na zaciatok, to si vies sama overit, ci a kedy ti prebieha ovulacia. Alebo rovno lekar uz po roku.

autor
19. aug 2021

@mabenn skúsim ovu testy ale pôjdem aj k lekárovi Dakujem

miskamicha
19. aug 2021

Prva konzultacia v CAR je bezplatna...aj spermiogram aspon v heliose...halosperm tam.stoji 135€ / nie vzdy ho vysetruju/... robi sa to pri prvej konzultacii. Necakaj..rieste! Rok je dlha doba. Ked tam zavolas nainstruuju vas co a ako.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre