Kedy ste sa začali znovu snažiť o bábo po potrate v druhom trimestri?

lenkavavrov
16. feb 2021

Dobrý deň, dlho som rozmýšlala, no neda mi to a musim napisať.
Bola som v 18 tt, ked som podstupila umele prerusenie, kvoli choremu dietatku.
12.12 2020 sa “narodil” plus som mala aj kyretaz. Menstuacia prisla prebehla okej, no Nasledne som musela ist 28.1 zase na kyretáž ale cistili len prednu cast maternice, takze to nebol az taky zasah ako ked ju cistia celu, takze som dostala menstruaciu 8.2 -12.2.
Doktor este neodporuca otehotniet kvoli tomu, ze som bola uz vo vyssom stadiu.
Prosim poradte a zdoverte sa so svojimi skusenostami, ci ste zazili nieco podobne, kedy ste potom otehotneli a podstatnejsia vec, ci uz bolo babatko zdrave alebo sa opakoval problem.

denden77
16. feb 2021

@lenkavavrov v 21tt som to absolvovala 7/2019 a 1/2020 som nasla dve ciarky.. mimino je uplne v poriadku 😊 odporuca sa cakat 3-6 mesiacov.. cakala som 3 ale aj tak sa podarilo neskor, telo si to samo zariadilo 😊

lenkavavrov
autor
16. feb 2021

@denden77 ďakujem za odpoveď. Ja som chcela uz teraz skusat, no neviem co robit, tuzba po babatku je teraz mocnejcia ako nejake cakanie.

denden77
16. feb 2021

@lenkavavrov ja ti plne rozumiem ale fakt pockaj aspon tie 3 mesiace 😉

lenkavavrov
autor
16. feb 2021

@denden77 ďakujem😞

petamich
16. feb 2021

@lenkavavrov no len ak sa ti nestihne sliznica maternice dat do poriadku tak predsa moze byt problem s uhniezdenim alebo i dalsie biochemicke atd. ja by som urcite pockala

denden77
16. feb 2021

@lenkavavrov to uz mas za par 😉 a potom drzim prsty 🍀

lussysi
16. feb 2021

@lenkavavrov mozem sa spytat ake vysetrenia ti robili kym ste sa rozhodli ze prerusite tehotenstvo?

andrea_prestastna
16. feb 2021

Ahoj ja som bola v 18tt tiez MA kedze dietatko uz v 16tt zomrelo, nasledne porod a aj kyret kedze som placentu nevedela porodit
Dalsi menzes hrozne silny a dalsi tiez potom mi robili ultrazvuk a ze nieco vo mne ostalo tak dalsi kyret
Teraz cakam na vysledky z histologie a potom chcem nejake vysetrenia aby sa zistilo co sa stalo kedze dietatko neposlali na genetiku... Neviem kedy sa zacneme snazit kedze mam 600nedelie po 600nedeli uz mi ozaj drbe z toho celeho som strasne smutna

konikkon
16. feb 2021

@lenkavavrov túžba je určite veľká, ale určite počkaj tie 3 cykly. Písala som ti spravu. Držíme palce 😘

any_soj
16. feb 2021

@lenkavavrov za prvé ma mrzí tvoja skúsenosť potratu. Zomrela nám dcéra v 37.tyzdni pred 7 mesiacmi. Teraz končím 5. mesiac. Mohla som hned. Predtým sa mi nedarilo niekoľko rokov otehotnieť. Za druhé - ak chces ísť do ďalšieho tehotenstva, splodiť ďalšie svoje dieťa, odporúčam ti vopred sa psychicky pripraviť na to, že dieťa nebude zdravé a aj tak ho milovať a prijať. Nikto z nás totiž nie je dokonale zdraví, všetci sme nejako chorí a niečo sa prejaví skôr a niečo neskôr. Samotná diagnóza život je nezlučiteľná so zivotom. Napríklad autizmus, ktorý sa prenatálne nezistuju vdakaBohu, je podľa mojich skúseností pre rodičov oveľa ťažšia diagnóza, než napríklad Downov syndróm. Podstatné je milovať a nechať sa milovať. Zmysel má toto, teraz. Byť s mojím dieťaťom tak dlho, ako mi Boh (nazvi si to príroda, vesmír, ako chceš), dovolí. Starať sa oň a podporovať jeho život v dobrom aj zlom. Nie je to strata času, že čím skôr to skončí, tým skôr mám šancu na ďalšie. Žiadne nebude dokonalé. Dokonalá môže byť len láska.

lenkavavrov
autor
16. feb 2021

@lussysi ahoj. Neskutocne vela krat, robili rozbroje krvi a nasledne som bola na odbere placenty. Ale ja som mala ultrazvukovy nalez.

lenkavavrov
autor
16. feb 2021

@denden77 dakujem❤️

lenkavavrov
autor
16. feb 2021

@andrea_prestastna velmi ma to mrzi😭 neviem preco si takymi vecami musime prechadzat, posielam ti vela vela sil.

lenkavavrov
autor
16. feb 2021

@any_soj mozem sa spytat, ako to ze ste otehotneli hned? Nemali ste ziadne problemy s uhniezdenim a podobne ako pisala jedna slecna alebo pani vysie?
Mate pravdu, dieta je dar boží, no nie kazdy dokaze bojovat s chorym dietatkom. Pracujem ako ucitelka a nevedela som si predstavit , ze by moje dieta nezazivalo podobne veci ako tie zdrave deticky, ze by iste veci nemohlo robit.
Nas syncek mal hned od zaciatku vysoke sijove prejasnenie, bojovali sme cestovali sme po doktoroch no nakoniec sme to vzdali. Bol by “liliput” mal by v dospelosti maximalne 60cm, rucicky mal vyklbene do stran tak, ze doktor nevedel ani prsteky spocitat, dalej miecha, chrbatik a omeskany vyvoj o vyse mesiaca. A druha vec, moj zdravotny stav. Ja som nedokazala nic zjest, zo vsetkeho som zvracala.

lussysi
16. feb 2021

@lenkavavrov ja len preto aby som vedela co ma caka lebo mne vysli z kombinovaneho testu zle vysledky krvi na dva syndromy patayov a edwardsov velmi zle podla ultrazvuku vyzera dobre, podla krvi nie tak ma poslali ku geneticke a ta odporuca odber plodovej vody ale az v 18tom tyzdni a to je este mesiac lebo teraz som v 14tom... tak ze naco sa mam prichystat...

lenkavavrov
autor
16. feb 2021

@lussysi joj to mi je luto😞 a preco nespravia odber placenty ale cakaju az na plodovu vodu?

lussysi
16. feb 2021

@lenkavavrov tak to mi navrhla geneticka cakam este na spravu od nej a potom mam ist k lekarovi tak uvidim co este on povie ale to sa dozviem koncom tyzdna mozno alebo buduci ked sa k nemu dostanemco nato povie on...

lenkavavrov
autor
16. feb 2021

@lussysi ak by som ti mohla poradit, pytaj sa na ten odber placenty. Je to v podstate to iste a hned tam vedia zistit. Mne to skumali v medirexe v BA a jedny vysledky som mala do 2dni kde som vedela ci nieco hrozi alebo nie a potom este skumali dalej a to som cakala cca 2-3 tyzdne. Ale uz z tych prvych clovek vedel na com je.

maximilie
16. feb 2021

Dievcata musim sa zapojiť do témy, lebo mi tecu slzy ako vas čítam. Neskutocne vas obdivujem. Vasu silu a ze ste si tým dokázali prejst. Veľmi vám prajem, aby ste čím skôr držali svoje vytúžené babatka. Ti mali anjelickovia vas budu strážiť . Prajem.vam veľa veľa sil a hlavne viery a nádeje, že život nekončí a bude dobre. Nepochopim preco sa toto deje, je to strasne nefer 😪😪😪

maximilie
16. feb 2021

@lenkavavrov veľmi ťažké rozhodnutie, ale to najlepšie co ste mohli pre to bábätko urobit. Obrovský obdiv!

lussysi
16. feb 2021

@lenkavavrov ved len cakam kedy sa dostanem k doktorovi aby sa to riesilo lebo je to hrozne obdobie... clovek stale dufa ze bude dobre a nevie na com je...

lenkavavrov
autor
16. feb 2021

@maximilie velmi krasne, dakujeme❤️😢😢

lenkavavrov
autor
16. feb 2021

@lussysi drzim palce nech vsetko dobre dopadne. Viem ako sa citis, my sme boli od 13tt do toho osudoveho 18tt stale na ihlach.. je to velmi tazke rozhodnutie, ale zvladneme vsetko, my zeny sme bojovnice.

lussysi
16. feb 2021

@lenkavavrov poslala som ti spravu ak nevadi

any_soj
16. feb 2021

@lenkavavrov ako som vravela, mrzí ma to, nechcem vám nič vyčítať, len možno povzbudiť do budúcnosti. Žila som v komunite s ľuďmi s mentálnym aj fyzickým postihnutím (inak tiež som učiteľka 🙂 ). K vašej otázke - pred 5 rokmi som mala zamlcany potrat, odvtedy vždy po ovulácií beriem preventívne utrogestan na zlepšenie vystelky, uhniezdenie a výživu v prvých týždňoch, aj placenta by sa mala vďaka tomu lepšie vyvinut (môj doktor - Wallenfels- také veci rieši hneď, žiaľ niektorí doslova povedia že to ešte netreba, že až po 3-4 potrate). Mala som vdakaBohu bezproblémový pôrod (samozrejme len čo sa mňa týka, Sáre to už bolo jedno), takže doktor povedal, že môžme skúsiť hneď, že telo býva po tehotenstve naštartované. Po rokoch snaženia sa o počatie ale aj náš prekvapilo, že až tak skoro. Netuším ale žiaľ, ako je to pri kyretáži. Ak dôverujete svojmu doktorovi, určite sa ním riaďte a radšej počkajte. Ak nedoverujete, skúste zmeniť, ale tiež by som sa riadila radou aj nového. Zvlášť ak vám nič podporné nedal/nedá.

lenkavavrov
autor
16. feb 2021

@any_soj dakujem pekne za info, ste milá.
Mojmu doktorovi doverujem, je fakt velmi dobrý, z mojho okolia najlepsi.
Mne povedal, ze keby sa jednalo o spontanny potrat v prvom trimestri v podstate by som mohla otehotniet hned ale ze ked som uz bola vo vyssom stadiu ako je prvy trimester, tak si musi maternica “oddychnut”.