Krvná skupina rh negatív

nikola28275
10. jan 2022

Ahojte ❤️ prosím vás je tu nejaká maminka ktorá má krvnú skupinu rh negatív a má v pohode viac detičiek ? My sme dnes pravdepodobne prišli na to že práve kvôli tomu som dva krát potratila na začiatku a raz mi zomrela malička v 27 tt 😢. Pred týždňom som potratila v 7 tt a dnes mi konečne prvý krát pichli protilátky .

oktoberka
10. jan 2022

@nikola28275 ja mám rh- a nebol žiaden problém. Zrejmá to má aj iný súvis.

judit47
10. jan 2022

Ja som rh negativ hned pri prvom krvnom teste som povedala ze mam rh - a nech urobia protilatky kedze otec maleho je rh + sledovalo to 3x pocas tehu a hned po porode zistili malemu krv aby mi pripadne pichli protilatky…

Dolezite aky ma partner rh faktor ale asi + ked ti pichli protilatky.

V minulosti vela zien prave preto potratili lebo doeta bolo + matka - a teda telo zeny bojovali proti plodu.

lucyloves
10. jan 2022

@nikola28275 môže to mat s tým súvis, ak si prvé dieťa mala rh pozitívne a vtedy ti protilátky nepichli po pôrode,
ak áno, tak by v tom nemal byt problém…

marvin1234
10. jan 2022

@nikola28275 ja som B-, manzel AB+, máme dvoch synov s B+ a AB+, kontrolovali mi to v tehotenstve a po porode pichli tu injekciu, nebol ziaden problem nastastie.

mima1
10. jan 2022

Ja som tiez rh negat. Mam dve deti. Dva krat mi po porode davali injekciu. Skus si dat vysetrit aj stitnu zlazu

lylyjana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
irusa
10. jan 2022

mám AB- . dve deti žiaden potrat

lylyjana
10. jan 2022

@nikola28275 Dolezite je, aku krvnu skupinu ma partner. Ja som B-, no aj manzel je negativ (0-), takze nie je problem. Keby mal pozitivnu, uz by to museli riesit. Aku skupinu ma tvoj partner?

nikola28275
autor
10. jan 2022

@lylyjana manžel má 0+ doktorka mi dnes po Tom všetkom povedala že mi mali pichnúť protilátku po narodení malého ale v správe nieje absolútne nič také žeby mi to pichli a ani si nepamätám žeby mi niečo také pichali . Mám všetky výsledky dobre hematologia infektologiia hormonálny profil všetko dobré nechápali prečo mi zomrela malička ale dnes mi doktorka povedala že to je pravdepodobne preto že mi nepochli tie protilátky a až dnes mi to pichla moja dr .

dulazh
10. jan 2022

ja som A-,muz B+,pri prvej gravidite vsetko ok,protilatky nepichli/zabudli/Do roka som porodila druhe a tam uz ma sledovali pocas tehotenstva.Vsetko ok,az v 8 mesiaci uz malo dieta zle protilatky,hned do nemocnice a predcasny porod.Syn mal velke zdr.problemy,nastastie sa z toho dostal.Pripravovali ma na to,ze moze zomriet,do 6 rokov stale problemy,viac v nemocnici ako doma.Protilatky mi zas nedali,len sa ma spytali,ci chcem dalsie dieta,odpovedala som nie./bolo mi povedane,ze keby som chcela dieta este,tak mi to daju.Syn ma AB+

mima1
10. jan 2022

@nikola28275 no ono to ma byt tusim do 48hod podane od porodu.
A dr povedala co ze ked ti teraz pichla bude to ok ci.

0silvia0
10. jan 2022

@nikola28275 tiez mam rh negat, manzel rh pozit. Obe deti maju rh pozit, cize som po oboch tehotenstvach dostala rhegu. Ale moj gynekolog toto sledoval automaticky. Cudujem sa, ze v dnesnej dobe toto tvoj gynekolog zanedbal.
Mna upozornil na to, ze si mam pytat v porodnici rhegu, cize som na tom trvala nech mi pichnu. Obe deti boli po porodoch chudokrvne.

nikola28275
autor
10. jan 2022

@mima1 pichla mi to a povedala že v budúcom tehotenstve budem mať už protilátky v sebe tak bude všetko hádam v poriadku . Keby som si nestála za svojím tak ani neviem že niečo také sa môže diať len kvôli krvi. Prvý krát som potratila v 5 tt potom som čakala maličkú a tá zomrela v 27 tt nik nechápal prečo chodila som po vyšetreniach všetko dopadlo dobre od vsadial som len počúvala ste zdravá buďte rada ale pre niečo sa to muselo stat a potom som otehotnela po 3 mesiacoch a v 7 tt zas potrat teraz v decembri začala som toho viac čítať a dnes som na kontrole doktorke povedala nech to pozrie v správe či mi pichli protilátky a nie nepichli a povedala že to môže byť práve tá príčina potratov taká úplná maličkosť a práve preto som prišla o svoje vytúžené dieťatko ❤️. Dúfam že budem mať este aspoň jedno dieťatko keď mi to konečne pichli a budú má nabudúce sledovať aj ohľadom mojej krvi .

adel89
10. jan 2022

@nikola28275 Ahoj ja mám tiež Rh 0 manžel A 2 Rh pozitív, 2015/potrat v 1trimestri dostala som injekciu, 2016 sa narodila naša dcérka bez komplikácií tiež som dostala injekciu, 2018 som žiaľ mala 2 potraty taktiež v 1 trimestri dostala som injekcie , minulý rok 2021 jeden potrat v októbri injekciu som dostala , všetky výsledky máme v poriadku aj som sledovaná na hematologii, endo, genetické testy v poriadku aj repro 😢je to záhada 😢 4potraty zamlčane už aj srdiečko bolo vždy a 1x bezproblémové tehotenstvo. Tiež som zúfalá

0silvia0
10. jan 2022

@nikola28275 to vobec nie je malickost ale dolezita vec, ktoru u teba zanedbal tvoj gynekolog aj porodnik.

nikola28275
autor
10. jan 2022

@0silvia0 ja vôbec nechápem prečo mi to nepichli ak mali problém s tým že za to treba platiť ja by som si to kľudne zaplatila nechápem prečo kvôli jednej injekcii tu nemám mu a psichicky na Tom niesom stále dobre a ani nebudem . Dnes mi to pichli a povedali že pri buducom tehotenstve mi budú na to aj brat krv stále že to budú sledovať ale to mali robyt už pri malej a bola by tu . Ževraj by som mala nosiť zo sebou papier kde mám napísané že som rh negatívna vravím mne taký papier nikto nikdy nedal nik mi o niečom takom ani nevravel.

nikola28275
autor
10. jan 2022

@0silvia0 keď ja už ani neviem čo mám róbyt snažím sa najviac ako sa len dá mám nádherného trojročného synčeka a veľmi túžime mať detičky ešte a urobím všetko preto aby sme ich aj mali dúfam že to čo mi dnes pichli pomôže pri ďalšom tehotenstve a budú má kontrolovať už od samého začiatku pretože budem na Tom stat

mima1
10. jan 2022

@nikola28275 ked ides na potvrdenie tehotenstva ku gynekologovi a dostanes knizku tak automaticky sa berie krv. A jedna vec co je zistuju aka si skupina a tu by si mala mat aj v knizke napisanu. Takze chyba bola aj u tvojho gynekologa ze toto mesledoval a nezapisal. Potom v tehotenstve beru viac krat krv a zistuju protilatky.

0silvia0
10. jan 2022

@nikola28275 zlyhal v prvom rade tvoj gynekolog. Moj sleduje kazdu rh negat. zenu a pocas tehotenstva sleduje protilatky. A ja som vedela, ze si mam pytat rhegu.
Skoda, ze to u teba takto dopadlo, je mi to luto.

dominidi
10. jan 2022

@nikola28275 je smutne, ze sa to snazia zvalit na teba..mna sa na toto pytali hned na zaciatku snad na prvej navsteve a ak by som nevedela nase krve skupiny, dali by to preverit. Nejde “len” o stratu babatka ale toto moze stat zivot aj matku. Zmenila by som lekara okamzite a mal by byt rad, ak sa na neho nebudes stazovat.

sonnenshein
10. jan 2022

Tiez som rH negativ, a mam 3 deti, tehotenstvo aj porod vo vsetkych pripadoch uplne bez problemov.

0silvia0
10. jan 2022

@mima1 ja som rodila davno, ale sestricka u mojho gynekologa si dokonca predvolala mojho muza na odber krvi, aby sa nic nezanedbalo. A pri druhom tehotenstve sa ma pytala, ci mam dieta s tym istym muzom, aby vedela, ci maju opat sledovat protilatky atd. Takze ako aj ty pises, autorkin gynekolog toho vela zanedbal.

nikola28275
autor
10. jan 2022

@adel89 neboj treba veriť a raz sa dočkáme nádherných bábätiek ❤️❤️❤️❤️❤️ vidíš ake je naše zdravotníctvo ja už neverím nikomu pravdu keď mám povedať .
@mima1 áno krv mi vždy brali na začiatku ale to že som rh negatívna neriešili vôbec ohľadom toho mi nikdy krv nebrali aby zistili či je stále všetko v poriadku . Teraz neviem či mám zmeniť gybekologicku alebo čo mám robyt je neskutočne Mila a zlatá moja dr ale po tomto sama neviem čo róbyt ja si veľmi prajem mať ešte aspoň jedno dieťatko nech ma nás mali súrodenca a chcem aby ma kontrolovali a nezanedbavali.

nikola28275
autor
10. jan 2022

@0silvia0 ja som toto zas vôbec ani len netušila keby som to vedela hneď by som sa na to aj spýtala ale viem že mi krv nekontrolovali určite počas druhého tehotenstva a je mi to teraz neskutočne ľúto lebo malička by tu bola somnou keby ma kontrolovali a pichli tu protilátku .

0silvia0
10. jan 2022

@nikola28275 to nie je tvoja chyba, ale chyba gynekologa. Mne sa vzdy protilatky tvorili vo vyssom stadiu tehotenstva, lebo obe deti maju rh faktor po muzovi, ale vzdy vsetko dobre dopadlo.
Drzim ti palce, nech dalsie tehotenstvo dopadne uspesne.
Kedysi ked sa nepodavala rhega sa odporucalo zenam mat vacsie vekove rozdiely medzi detmi, aspon 5 rocne.

nikola28275
autor
10. jan 2022

@0silvia0 takže by tam nemal byť problém s tehotenstvom aj keď som rh negatívna a muž pozitívny ak si nájdem doktorku ktorá má bude poriadne sledovať počas tehotenstva ? ❤️Velmi túžim po dieťatku ešte aspoň jedno aj keď ja by som chcela aj tri ďalšie detičky ❤️❤️

nikola28275
autor
10. jan 2022

@0silvia0 a keď sa zistilo že sa ti začali tvoriť protilátky tak ti to pichli a bolo dobre?

0silvia0
10. jan 2022

@nikola28275 nie, mne sa tvorili protilatky a hrozilo, ze po porode budu musiet ist deti na transfuziu krvi. Ale u oboch deti liecba zabrala a nakoniec to nebolo treba. Tu rhegu mi pichli az po porode do 48 hodin. Ale ja som rodila uz davnejsie, mozno su teraz ine postupy.

0silvia0
10. jan 2022

@nikola28275 precitaj si clanok, tu to mas v skratke zhrnute:
https://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusk...

nikola28275
autor
10. jan 2022

@0silvia0 čítala som že teraz sa tie protilátky pichaju preventívne tej krát v tehotenstve ale ako píšeš aj sa to od začiatku kontroluje ale mňa nekontroloval absolútne nikto . Všetci mi vraveli keď zomrela malička že budem mať určite zlú zrážanlivosť krvi a keď prišli výsledky nik s lekárov nechápal čo sa stalo pretože výsledky boli výborné som zdravá nič mi nieje . Aj teraz naposledy som si preventívne pichala fraxiparin a užívala lieky na udržanie a zas som potratila vidíš a to všetko len kvôli tomu že má nekontrolovali a nepichli mi protilátky . Dúfam že sa dočkám bábätká ešte aspoň raz ❤️

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre