icon

Maca - zázračný prášok, ktorý nám pomôže k tehotenstvu

lea1333
10. jan 2012

ahojte kocky pridajte sa k nam tie ktore uzivaju MACU dufame ze nam pomoze k tehotenstvu a tie ktore MACU brali a otehotneli nech nam napisu svoje pribehy 🙂

monikamajova
20. feb 2012

@mimonka77 máme 2 deti,dcérka má 4 a malý 1rok aj 2 mes 🙂 mal pomalé,deformované,slabú pohyblivosť a málo ich bolo. ☹ no podľa dr..zlé,zlé.zlé..ak chceš presné hodnoty,mám ip.nám to ponúkla pani,čo robila peruánske byliny ale neviem presne na ktorej stránke.ale radšej by som volila práškovú,lebo tá sa mi zdá byť kvalitnejšia 😉 toľko môj názor

mimonka77
21. feb 2012

@monikamajova tak to gratulujem k detičkám, čítala som tvoj príbeh a klobúk dole ako to všetko zabralo a si v poriadku. Prosím ťa pošli mi tie hodnoty do ip, aspoň porovnám, u nás je len pohyblivosť zlá, teda minimálna. Chlorelu papal môj manžel už dávnejšie, asi pred 1/2rokov. Keď dopapá macu, tak objednám práškovú. Ďakujem, tvoj príbeh ma povzbudil.

monikamajova
21. feb 2012

@mimonka77 dakujem 🙂 ok,pošlem,idem to pohľadať..a tú maccu čo papal je na uncaria.cz a dokonca je tam aj kakaová 😉

mimonka77
22. feb 2012

@monikamajova presne z uncaria.cz som ju objednala aj ja. Len keď som čítala, že prášková nie je moc chutná, nechcela som riskovať, že ju mužíček nebude papať. Tabletu šup do pusy a je po nej 😉

monikamajova
22. feb 2012

@mimonka77 každý máme iné chute a to som bola prekvapená ako môjmu zasa chutila 🙂 no čo,ak by si aj kúpila a on by nechcel,tak nevyhodíte 😉 doješ ty-a rozhodne ak by si aj neotehotnela,zdravotne ti to môže len pomôcť 🙂 mňa to skľudnilo a predtým som bola vyčerpaná tak po krátkom užívaní som mala aspoň trocha viac energie.

larati
23. feb 2012

Ahojte, je tu niekto, komu maca pomohla aj s diagnozou oligoastenozoospermia? my ju uzivame asi 3 tyzdne, 2 x IVF sa nepodarilo, tak skusame nieco trosku prirodne...

camelco
24. feb 2012

maca sa môže užívať aj v tehotenstve, aj pri dojčení, kuk článok 😉 😉 😉 ............ takže je úplne jedno kedy začnete užívať macu, či pred alebo po MS
http://www.otehotnenie.sk/post/maca-peruanska-a...

mimonka77
25. feb 2012

ahojte, nejako je tu mŕtvo, či ste už všetky tehuľky? 🙂 pomohla niektorej maca pri asthenozoospermii/znížená pohyblivosť?

mimonka77
25. feb 2012

@larati ahoj, môj mm má síce asthenozoospermii/znížená pohyblivosť, ale zatial nič maca nepomohla, dám vedieť keď budeme mať ďalší spermiogram o dva týždne, či sa nejako zmenil. Macu papáme 6sť týždňov.

bambi2
25. feb 2012

baby mam jednu knizku od jednej bylinkarky, ona odporuca na spermie zihlavove semeno. ci uz na kvalitu, pocet, pomalost atd.. neskusali ste to nikto?? skuste to niekto objednat a dat muzovi bud na maslovy chleba (ak by to zjedol), do zalievky na salat alebo len tak lyzickou nech zje. mna by to tiez zaujimalo ci to ozaj funguje...
tu sa da objednat: http://www.predajbylin.sk/zihlava_semeno/index.... ak niekto skusite, prosim, dajte vediet... 😉

sarafortuna
25. feb 2012

@mimonka77 , kočky opakujem, že spermogenéza - ich vývoj trvá 3 mesiace.... oni sú už ako "nachystané" v semenníkoch... 😉 😉 😉 😉
takže ak to užívate 6 týždnov, tak je to skoro aby sa to odzrkadlilo na spermiograme...
a funguje to aj opačne - ak je muž na antibiotikách, alebo chorý, tak sa to odzrkadlí na tých borcoch o 3 mesiace - cca je to tak...

to že niekto otehotnel po mesiaci užívania, platí skôr pre ženy - lebo nám to harmonizuje hormóny hneď...
takže ozaj trpezlivosť....

ja som ju vysadila kvôli hormonálnemu profilu,, čo mi budú robiť ďalší mesiac - nechcem to mať skreslené, ale občas si dám 😉

mimonka77
25. feb 2012

@sarafortuna viem, že spermogenéza trvá 3 mesiace. Len som už z toho čakania na nervy ☹ Každý sa len vypytuje či už čakáme a mne to tak nenormalne robí zle na psychiku a vysvetľuj každemu, že máme problém. Ešte aj sestra pred pôrodom v nemocnici 😒

sarafortuna
25. feb 2012

@mimonka77 , mne to hovor... 😒 😒 😒 😒 my sa snažíme 4. rok a okolie to už vzdalo... vidia, že niečo nie je v poriadku... 😅
to prejde... alebo kým to prejde, tak už budete tehu... 😉

made
25. feb 2012

@mimonka77 no niak malo sem pisu ale asi cakaju kym sa nieco podari,ja ju uzivam druhy ciklus akurat mam plodne dny ,len este neviem ci priatel pride dnes domou alebo az zajtra alebo v pondelok,takze ci aj stihneme tento mesiac oplodnyt .

mimonka77
25. feb 2012

@sarafortuna tak to ťa obdivujem, že 4tý rok, mať tak tvoje pozitívne myslenie,ale, čo nám už iné zostáva ako čakať a mysieť pozitívne, len sa to naučiť. Verím, že maca nám všetkým pomože.

mimonka77
25. feb 2012

@made držím palce aby ste stihli 😉

made
25. feb 2012

@mimonka77 dakujeeem

sarafortuna
25. feb 2012

@mimonka77 , no veru nemám veľmi pozitívne myslenie 😀 😀 😀 😀 😀
ale pred hodinkou som si objednala spirulinu (podobné ako chlorela) - na prečistenie, keďže ide JAR, tak chcem sa "resetovať" - som zvedavá, či zvládnem aspoň mesiac takúto kúru... 😉

camelco
25. feb 2012

@mimonka77 proste prestaň ľuďom vysvetľovať, že máte problém, nech sa každý stará o seba, my sa snažíme 6. rok

mimonka77
25. feb 2012

@sarafortuna chlorelu poznám, ale spirulinu nie 🙂 tak pekné papkanie a resetuj sa ako si to nazvala 😉

mimonka77
25. feb 2012

@camelco presne tak, nech sa každý stará sam o seba a o svoje problémy. Držím vám palce nech sa vám to podarí, 6r je strašne dlhá doba. Neboj, už je rad na vás. Aj ty papáš macu?

camelco
25. feb 2012

@mimonka77 papáme obaja, aj macu, chlorellu, aj jačmeň 😉 ............ koľko sa snažite vy?

mimonka77
25. feb 2012

@camelco začíname 8mesiac. Ja teraz macu nepapám, nechala som ju pre manžela, papá ešte zinok, selen a vit. E, ja Femibion 800. a v apríly mám vyšetrenie u gynekológa, či je všetko ok, ale nikdy som nemala problém, akurát teraz manžel. A vy máte aký problém?

camelco
25. feb 2012

@mimonka77 zlý spg

camelco
25. feb 2012

@mimonka77 macu možeš aj ty kľudne papať, budeš mať viac energie 😀

camelco
25. feb 2012

@mimonka77 neboj, určite sa vám to podarí, držím palce, aby to bolo čoskoro

mimonka77
25. feb 2012

@camelco a čo tam máte zle? my pomalé spermie asthenozoospermia. Papala som ale mám prestávku, mala som problémy so žaludkom. ALe budem ju aj. Ďakujem, verím, že sa nám to podarí a dúfam, že o dva týždne bude spg vypadať lepšie. Aj vám držím palce.

camelco
25. feb 2012

@mimonka77 myslím že oligoasthenoteratozoospermia, je ich málo a sú v podstate pomalé, uvidíš ako dopadne teraz mm spg, možno to bude lepšie 😉

mimonka77
25. feb 2012

@camelco no dúfam, že bude lepší. Ako dlho viete o tejto diagnóze, aj ho nejako liečia?

made
26. feb 2012

baby aj vas castejsie boli hlava ako berete macu?niekde som citala ze baby bolievali hlavy z maci,mne pomali pravidlne ale take ako tlaky mam.