Môže Duphaston pomôcť k otehotneniu?

24. feb 2024

Dobrý večer. S mužom sa snažíme 9 mesiacov o dieťatko, zatiaľ neúspešne. Dr mi prvýkrát predpísal duphaston. Pomáha duphaston k otehotneniu? Alebo vie to nejako podporiť uhniezdenie alebo niečo? Nikde na internete nevidím žiadnu spojitosť tohto lieku s podporou počatia, tak som trochu v rozpakoch naco mi ho vlastne predpísal, keď ms mám pravidelnú a ovulacia prebieha. Ďakujem pekne za každú radu.

zuzi0911
24. feb 2024

Progestwron je veľmi dôležitý na stielku maternice,čiže aby sa malo kde babatko uchytiť

barbied
24. feb 2024

Duphaston sa dáva aby sa babetko udržalo

ghelena
24. feb 2024

otehotnela som na prvú šupu a hneď dvojičky, duphaston a kyselina listová mi bola predpísaná..... prvý mesiac, kým mi MS meškalo, som jedla skoro každý deň rybacie konzervy, sestrička hneď, že budem v tom.... syn mal po pôrode operované srdiečko, no žije a genetika vyšla o.k., že to nemá genetický pôvod, má vrodenú chybu srdca.... MUDr. gynekológ vravel, že keby nemal prežiť, tak neprežije.... o chybe srdca sme cez tehu nevedeli..... keďže nebolo podozrenie....

autor
24. feb 2024

@ghelena snáď sa aj nám podarí.. zvažovala som či ho vôbec brat keď som nikde nenašla nič o tom ako by malo dopomôcť k otehotneniu. Skôr všade píšu že je to na úpravu cyklu a podobne. Čakám akurát na ovulaciu, kázal mi to brat od 3. dňa po ovulacii na 10 dni. Tak zrejme si to teda nasadim a uvidíme..

ghelena
24. feb 2024

určite nasaď, v rodine máme 3x dvojičky chlapcov, neviem však ako bratranec a sesternica to mali ..... sesternica je však celiatička, ty nie si?

autor
24. feb 2024

@ghelena nie nie, celiatička nie som. Ja vlastne nemám ani žiadny problém s cyklom, len sa nám nedarí počať tak gyn odporučil skúsiť toto.. snáď mi to nejako nerozhádže cyklus alebo niečo. Ty si to brala prosím ako dlho?

ghelena
24. feb 2024

to už neviem, no asi kým bolo treba..... bola som potom na rizikovej poradni a dr. ma hneď v BB hospitalizoval kvôli tomu, že boli chlapci malí, no vlastne neboli, narodili sa presne na jeden termín pôrodu, z tých 5, čo som mala...... mali obaja vyše 2 kg.... a okrem VCH srdca a novorodeneckej žltačke druhého... sesternicin 1 mal tiež operáciu po narodení .....

toffifee0902
24. feb 2024

Duphaston zablokuje ovulaciu

autor
24. feb 2024

@toffifee0902 veď zrejme preto ho mám brať až od 3. dňa po ovulácii, aby ju nezablokoval

toffifee0902
24. feb 2024

Ja som len chcela informovať pre istotu aby si vedela .

danielavaleria
26. feb 2024

Ahoj, ja som brala tiež duphaston, aj Estrofem mi ešte zostali dve balenia. Mne to predpísal,aby som mohla mať pripravené folikuly pred umelým oplodnením. Ale to nevyšlo. Mám k dispozícii balenia injekcií, čo ma vyšli 300 eur, už ich potrebovať nebudem, tak ak by z vás niektorá potrebovala, sa ozvite, rada pomôžem iným snažilkám. Ponúkam za výmenu niečoho, alebo za polovičnú cenu. Bemfola - z nej mám tri injekcie, Cetrotide celé balenie - neotvorené, Meriofert Kit - tiež celé balenie.

martinuska2014
25. mar 2024

@ghelena prosím ta a kedy si asi otehotnela? Hneď keď si začala brať duphaston?

ghelena
25. mar 2024

@martinuska2014 ja som bola tehotná (6.12. nechr.styk, medzi sviatkami sestrička, že sa mi hcg zvyšuje) a dr. mi január predpísal duphaston.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre