Po akom čase ste otehotneli pri teratozoospermii?

5. dec 2023

Ahojte.Chcela by som sa opýtať či sa niektorej z vás podarilo otehotnieť pri zlej morfológií partnera 2%/3%
Po akom čase a aký bol vek vašich partnerov, životný štýl.
Môj má 40 rokov, športovec, nefajčiar, nepije.
Ja som mladá mám pod 30 r., tak isto športujem, nefajčím, nepijem a nemám žiadne gynekologické problémy.
Uvidím, že či niečo neukáže hematológia, endokrinológia alebo imunológia.
Žiadne vitamíny nepomohli a nedarí sa 2 roky

bejbs123
5. dec 2023

Nam pomohlo az IVF

autor
5. dec 2023

@bejbs123 A žiaden iný dôvod cez vyšetrenia nenašli?

bejbs123
5. dec 2023

My sme mali ale horsi spermiogram,hlbsie vysetrenia som si vydupala az po 1.ivf a mala som tiez nasadene rozne liecby…nad iui ste neuvazovali?

gejb
5. dec 2023

Ovulaciu máš potvrdenu/odsledovanu?
My sme obaja športovci nefajčiari, trvalo to 5 rokov ->Ivf

bejbs123
5. dec 2023

A soermiogram bol robeny v car alebo len u urologa?

janickamalicka1988
5. dec 2023

Manzel bol pred 3tyzdnami na opakovanom spermiograme a uz su 2% brane ako norma. Uz pol roka to plati, takze moj muz ma teraz 2%, ale uz to nie je teratozoospermia, ale je to spermiogram, ktory je v poriadku. Takze takto to zase tym nasim chlapom ulahcili…

petamich
5. dec 2023

moj muz mal nielen teratozoo ale astenoteratozoo a otehotnela som z troch pokusov trikrat - dvakrat to zial nedopadlo dobre ale problem bol u mna 🤷‍♀️ ked mu prisli vysledky spermiogramu, ze neplodnost a odporucaju IVF, tak som im volala, ze ci ma niekto v noci tajne chodi oplodnit

pet888
6. dec 2023

Ono je to extremne individualne ako v kazdej situacii..niektori maju take problemy,ze povedia,ze prirodzene sa to nikdy nepodari a vyjde to bez problemov a niektori dokonale zdravi,zdravo ziju a nakoniec musia ist na umele..Vela na to vplyva aj psychika a verim,ze aj nieco medzi nebom a zemou..

bejbs123
6. dec 2023

Zalezi aj od toho kolko sa niekto snazi a kolko ocjotni cakat,ci sa vobec zadari,2roky su uz dost,ja napriklad lutujem,ze sme tolko casu premrhali

vandica
6. dec 2023

Môj mal tiež 2% ale mal vysoký počet spermií. Ja som s otehotnením nemala žiadny problém. Ja som mala problém, že som dvakrát potratila, a chyba bola na mojej strane, z imunologickeho hľadiska. Takže si počkaj na tvoje výsledky.

janickamalicka1988
6. dec 2023

Zena moze mat k tomu nieco co nema este zistene a problem je na svete. Mne napriklad zistili po 2rokoch zvyseny prolaktin= aj keby mal muz 100% morfologiu tak neotehotniem lebo moje telo si myslim ze som bud permanentne tehotna alebo kojim… tiez si myslim ze je to induvidualne. Alebo taka priechodnost vajickovodov. Mozes sa snazit kolko chces ked chudiatko vajicko nema kade ist do maternice. Napriklad treba brat do uvahy aj pocet spermii. Napriklad moj muz ma vela spermii:

-2% z celkoveho poctu “249x10 na siestu” = “4,98x10na siestu”

-ak by ale mal spodnu hranicu normy “39x10na siestu” ale mal by spravnu morfologiu 4% to by bolo “ 1,56x10na siestu”

- z toho plynie ze jeho spermiogram ktory bol v tej dobe vyhodnoteny ako teratozoospermia (2%) by mal ale viac spermii, ako keby mal napriklad normalnu morfologiu (4%), ale teda hranicnu hodnotu poctu spermii

autor
6. dec 2023

@bejbs123 Rozmýšľali, ale neodporúčajú nám IUI kedže podľa vyšetrení sa tam spermie určite dostanú tam kam majú kedže sú rýchle a je ich veľa, ale z nejakého dôvodu nedochádza k oplodneniu.
Teraz čakáme na výsledky z funkčných testov spermií, hematológie, idem na endokrinológiu lebo u mňa nevedia nájsť príčinu.
Hyfosy bolo v poriadku, pct test tiež.

autor
6. dec 2023

@gejb Áno mám.Aj testy silne pozitívne aj potvrdené u lekárov.
Po vysadení hak som ovuláciu cítila každý 4 mesiac cca.Ja ju inak celý život necítim.

autor
6. dec 2023

@bejbs123
Všetky boli robené v CAR.Teraz ešte čakáme na výsledky z funkčných testov.

autor
6. dec 2023

@janickamalicka1988 Tak môjmu povedali, že pri prvom 3%, že to nie je také zlé kedže mal na jednu vzorku cez 80 miliónov a rýchle.
Pri druhom spermiograme vyšli 2% a to nám povedali, že môže byť problém v jadre spermií, že prirodzené otehotnenie nevylučujú, ale je to malá pravdepodobnosť keď u mňa nenašli nič a stále sa to nepodarilo.

autor
6. dec 2023

@petamich Ja som za 2 roky neotehotnela ani raz.

bejbs123
6. dec 2023

A ten spermiogram bol robeny kde? U nas zohralo velku rolu aj to,spermiogram u urologa mal uplne v poriadku,v CAR uz vysiel velmi zly,snazili sme sa niekolko mesiacov liekmi a vitaminmi zlepsit a potom sme mali vysetrenu este aj DNA fragmentaciu v spermiach,na zaklade ktorej sme mali odporucanu inu metodu oplodnenia pri ivf…uprimne my sme stratili vela casu tym,ze nam kazdy hovoril,ze je vsetko v poriadku,az kym som sa do toho sama neobula a platila si vysetrenia aj ako samoplatca,nakoniec uzivam lieky na stitnu zlazu,lieky na riedenie krvi,ale kvoli lepivym dostickam (tie sa nevysetruju vsade),mala som imunoglobuliny a kortikosteroidy,takze tak som dopadla ako uplne zdrava zena

autor
6. dec 2023

@bejbs123 Tak na IVF ajtak budem setrit minimalne 2 roky takze mam casu a casu cakat na zazraky.Mne sa najprv kazdy smial, ze na to myslim a preto sa nedari.
Pritom ja som uplne racionalny clovek a vobec sa tym nezaoberam kazdy mesiac.
A teraz uz aj lekar povedal, ze v mojom veku su uz 2 roky dost kedze som uz davno mala byt tehotna.

autor
6. dec 2023

@janickamalicka1988 Áno aj my to tak máme, že vlastne to nie je nič hrozné.
No mne môže ukázať problém hematológia, endokrinológia alebo imunológia kedže ostatné vyšetrenia sú v poriadku.
Aj priechodnosť aj v hliene sa živé spermie našli.

autor
6. dec 2023

@bejbs123 V CAR.
Prvý bol robený v jednom CAR a druhý v druhom.
Teraz naposledy robili funkčné testy spermií a čakáme na konzultáciu.
Ja som tiež zvedavá na výsledky.
Teraz mám mať prvé z hematológie, kedže horm.profil ukázal dobre hodnoty tak zájdem na endokrinológiu, že či je to naozaj okey a objednám nás aj na imunológiu lebo čo sa ženských vecí týka tak nenašli dôvod.

janickamalicka1988
6. dec 2023

Baby tu DNA fragmentaciu vam robili kde? To je ten rozsireny spermiogram, alebo len cisto toto sa da vysetrit? A da sa to pripadne liecit?

janickamalicka1988
6. dec 2023

@bejbs123 mne tie lepive dosticky nechceli v MT vysetrit kedze som nemala ziaden potrat a z hematky mi vysli len hranicne hodnoty neviem coho a ze az po dohodne s CAR mozem uzivat aspirin kazdy druhy den. Zatial ho ale neuzivam. Ty si mala nejaky potrat za sebou?

autor
6. dec 2023

@janickamalicka1988 Mne napríklad asi vyšetria lepivé doštičky pretože ja som mala na výmennom lístku, že v rodine potraty boli.
Dokonca nie centrum, ale hematologička mi povedala, že budú potrebné všetky vyšetrenia kedže sa to týka tehotenstva.

bejbs123
6. dec 2023

@janickamalicka1988 nam DNA fragmentaciu nam robili v Iscare/teraz to je Reprofit,liecit sa to neda,len na zaklade toho vysledku nam odporucili doplnkovu metodu MFSS
A pozor lepive dosticky nerobia vsade,pozrite Unilabs hematologiu,nie je to o tom,ci to je alebo nie je na vymennom alebo zavisle od potratu,skratka to vacsina hematologickych ambulancii nevysetruje

pabla99
6. dec 2023

Ahoj moj smnubenec má astenoteratozoospermiu ešte horšie ako máte vy a nedarí sa pomaly dva roky. Budúci rok ideme riešiť umelé.

autor
6. dec 2023

@pabla99 Tak my tak za 2 roky možno :D

snowflakenel
13. dec 2023

Otehotnela som po 3 ivf, vtedy som mala,33 rokov.. Mam dcerku. Som potracala aj pri ivf. Lebo ked poskodena spermia sice aj oplodnila vajicko, uchytilo sa ,no neudrzalo sa a bol z,toho missed abort.
Teraz,v 40 som tehotna znova, nechranili sme sa s manzelom, ved naco, spermiogram ukazal 1% morfologicky neposlodenych spermii,(,vraj,sanca na prirodzene otehotnenie bola miziva).a navyse od mojich 28 rokov nedarolo prirodzene a len sme chodili po lekaroch... No vidite a teraz zrazu prirodzene sa podarilo, ani nevieme kedy..citim sa.skvele, babo je v poriadku,,vysledky mam lepsie ako,za,mladi.
Drzim palce.

snowflakenel
13. dec 2023

@bejbs123 lepive dosticky som mala aj ja,,vraj z hormonov, ktore som pichala....na to pozor. Teraz,v druhom tehotenstve nic nepicham, zrazanlovost je v poriadku....

autor
13. dec 2023

@snowflakenel Tak v 40tke už nechcem otehotnieť ani náhodou :D, ale je to zaujímavé ako ľudské telo funguje a aké má načasovanie.
Len teraz keď som si prečítala, že ani IVF nemusí výjsť kvôli spermiám tak si asi radšej život nebudem plánovať tak, že v budúcnosti budem mať deti.

snowflakenel
13. dec 2023

A prexo nie v 40? Akoze aj mna to zaskocilo, ake zas kondicku mam z pohybu, citim sa lepsie ako v 30, sme financne lepsie zabezpeceni , pracujeme obaja. Som nad tym tak rozmyslala.....mozno to tak malo byt, trochu sme sa a manzelom asi dali do ,,pohody,, viac smec ddychovali, uzivali si vykety, volny cas, sport. Asi sa mi talo nejako nastartovalo, cyklus aj telo mi zacalo lepsie fungovat.
Ano, mas pravdu, v 40 je to mozno troooochuneskoro na prve dieta,,no ja uz jedno mam, cize pohoda..

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre