Potrat a ďalšie tehotenstvá

22. nov 2023

Ahojte, mam už dve zdravé detičky, medzi nimi som mala jeden potrat v 14tt, zamlčany potrat, no teraz som bola štvrtý krát tehotná a zase potrat v 9tt, veľmi sa bojím že už detičky mať nebudem.
Prosím vás podarilo sa vám mať ešte zdravé detičky? Už nechcem zažiť tretí krát kyret, hlavne z tej psychickej stránky.

petamich
22. nov 2023

uprimne (a prosim neber to v zlom), ak by som mala dve deti a potom tri potraty, tak by sme sa na to davno vykaslali, chapem motivaciu ak niekto dieta nema, uz menej chapem ak ma jedno...mnou teda tie potraty (a to to nebolo v takom vysokom stadiu tehotenstva) celkom zamavali a uz by som to nechcela zazit

kazdopadne toto uz je urcite na konzultaciu s lekarom, odbornikmi, co moze byt dovodom

ivangeline
22. nov 2023

Urcite treba nasadit nejaku liecbu. Zistit problém. Mne Dr. povedala,ze po 3. potrate sa uz robia viacere testy.. Mne stacilo navstivit hematologicku skor..

marhulka13
22. nov 2023

Prežívam presne to iste ci ty.

autor
22. nov 2023

Ďakujem dievčatá za odpovede.

gejb
22. nov 2023

Po druhom potrate sa už rieši a hlada sa príčina.

nikoladub
22. nov 2023

Ahoj napis mi správu

luciah187
23. nov 2023

Ja myslim, ze treba vysetrenia, ak teda velmi tuzis este po dietati. Lebo to, ze ma zena jedno, dve, tri … neznamena, ze nemoze velmi tuzit po dalsom. Urcite je pricina, treba ju zistit a ak sa da odstranit pred tym, nez sa budete opat snazit a riskovat dalsiu takuto smutnu situaciu. Drzim palce.

florina9
25. nov 2023

@ivangeline ano, tam sa ti to doriesilo? Nemusela si ist na dalsie vysetrenia?

ivangeline
25. nov 2023

@florina9 Nemusela. Zvycajne staci nieco na riedenie krvi.. Fraxiparin,Aspirin 100... 3tie tehotenstvo som uz mala omnoho lepšie. Teda dieta žije ;D len to slo akutnym cisarskym... a dalsie 3 prirodzene. 🙂 Ako keby sa telo prisposobilo tehotenstvu a zapamatalo,tie dalsie bezproblemove..

florina9
25. nov 2023

@ivangeline tak super dakujem za odpoved. Ja som este na zaciatku, po 3 potratoch, zatial nemam vysledky z hematky ale aj tak by som isla dalej riesit, infekcne a reprodukcnu imunlogiu tiez mi odporucala, lenze kym nemam vysledky tak asi je zbytocne zatial ist na vyssie pracovisko..

sardinka32
25. nov 2023

Ja som mala dva deti...potom dva kyrety a do tretice sa podarilo, už má 3 rôcky. Po celý čas som užívala ten tretí raz anopyrin. Ja uz som v 5-tom týzdni znova cítila, že je niečo v neporiadku, tak som zavolala gynekologicke, že som tehu a idem uzivať anopyrin, lebo začínam mať tie isté bolesti ako predtým (niečo som si o tom čítala na nete). Lekárka ma poslala akurát na vysetrenie krvi, lebo som sa na to vyšetrenie pýtala...nezistili nič, ale anopyrin mi potom už sama predpisovala, ked videla, že som prekročila tri mesiac tehu, uzívala som az do konca, bála sa mi ho vysadiť.

luciah187
26. nov 2023

@sardinka32 anopyrin? A mozem sa spytat preco ten? Vdaka

sardinka32
27. nov 2023

@luciah187 Moja gynekologicka ma odmietla poslat na vysetrenia aj po druhom potrate, ze až po tretom a vraj mam byt rada, lebo asi bol plod poskodeny a telo sa ho zbavilo (ze však mam staré vajicka...mala som vtedy 38)...a to ma teda naštvalo. Oba potraty prebiehali ako cez kopirak - začali akoby menštruacné bolesti trvajúce niekolko týzdnov a potom krv na nohavickách, to uz bol koniec, neprešla som ani prvý trimester...tak som si povedala, ze pricina bude asi rovnaka. Hladala som na internete skusenosti zien a casto zeny po potratoch spominali, ze im zistili syndrom lepivych dosticiek. Ked som otehotnela tretíkrat a znova sa zacali objavovat tie isté bolesti, vedela som, že je zle...tak som si preventívne nasadila anopyrin a zavolala som to doktorke. Povedala, ze dobre, ked chcem, ublizit mi to nemoze. Po dvoch dnoch bolesti ustali a uz bolo dobre. Predtým som žiadne problémy nemala, ani otehotniet a ani donosit dve deti.

luciah187
27. nov 2023

@sardinka32 super, ze si nasla pricinu, cize ten anopyrin nejako riesi tie dosticky asi.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre