Príbehy so šťastným koncom, alebo podporme sa

katuskamala
31. júl 2014

Kazda, ktora si presla rokmi neuspesneho snazenia to doverne pozna... kazdy mesiac to iste sklamanie, nova nadej a znova sklamanie. No pre mnoho sa tento bludny kruh ukoncil a dockali sa vytuzeneho babatka. Vzdy dobre padne pocut tie stastne pribehy, preto chcem poprosit tehulky a mamky - podelte sa s vasim stastnym koncom. Ake ste mali diagnozy a ako a kedy ste počali?
Vopred krasne dakujem za povzbudive pribehy, ktore nas "zufale snazilky" vzdy povzbudia....

liebling98
31. júl 2014

@katuskamala S manželom sme sa "klasicky" snažili pár rokov. Gynekológ nám vzhľadom k spermiogramu a mojím diagnóza odporučil asistovanú reprodukciu. IVF sa podarilo na prvýkrát. O 3 roky sme s mrazáčikom podstúpili KET. Keď mal druhý syn11 mesiacov, zistila som, že som tehotná. Spravila som si hádam aj 5 testov, kým som tomu uverila. Aj lekári sa divili, lebo vzhľadom k skúsenostiam, čo sme si prežili, bola šanca spontánne otehotnieť rovná zázraku. Náš "zázrak prírody", dieťatko počaté bez účasti modernej vedy a techniky bude mať 6 mesiacov a práve spinká v postieľke. Nebolo všetko jednoduché, zažili sme toho dosť aj na román. Držím palce všetkým snažilkám! Ak niekomu môj príbeh pomôže a povzbudí ho, budem len rada.

katuskamala
autor
31. júl 2014

@liebling98 urcite! 🙂 dakujem

juliette173
1. aug 2014

Môj príbeh mal relatívne rýchly priebeh. V decembri 2013 rozsiahla renálna kolika. Kŕče v bruchu ako nikdy, len tak z ničoho nič. Riešila som to pohotovosťou a následnou hospitalizáciou v nemocnici. A vtedy to prišlo... nález na ľavom vaječníku 8,5 cm endometriózna cysta, na pravo "len" 5 cm. Boli tam aj iné, ale tie ani nerátali. Dovtedy som netušila nič, nemala som klasické príznaky endometriózy, ale predsa tam bola :-/ O týždeň na to ako ma z nemocnice prepustili som sa tam vrátila znova. Tá v ľavo začala robiť problémy, čiastočne mi znefunkčnila močovod, bola ohrozená oblička. Riešením bolo okamžité zavedenie stentu. Ten kto zažil vie o čom píšem. Tento nález mi však v tejto nemocnici nevedeli zoperovať, báli sa, že endometrióza postihla priamo močovod.Jediná nádej bol doc. Bielik v BB, ku ktorému som sa dostala po sviatkoch a následne ma objednal na operáciu. Tá dopadla asi dobre. Nikto mi nevedel zaručiť, ako sa znížila plodnosť a aké následky bude mať operácia. Po operácii som neužívala nič, moja gynekoločička to proste riskla. Jedinou nádejou bolo tehotenstvo. Bolo to stále s vedomím, že sa to môže kedykoľvek vrátiť... Cysta sa aj objavila po 4 mesiacoch, ale nebola endometriózna 🙂 chvalabohu... mala som ísť po menštruácii na kontrolu, či cysta zmizla. Dokonca som mala vybavenú folikulometriu... lenže menštruácia už jednoducho neprišla 🙂 Teraz si momentálne "užívam" tehotenské nevolnosti a ďakujem Bohu, že to takto dopadlo. Otehotnela som úplne prirodzene, po pol roku od operácie vaječníkov, kedy mi diagnostikovali rozsiahlu endometriózu. Nedokázala som čítať tu na fóre o podobných prípadoch, lebo strach, že tak dopadnem bol neskutočný. Príroda je silnejšia a všetko je tak ako má byť. Ani ja nie som za vodou, ešte je dlhé obdobie predomnou, no malý zázrak sa už stal... držím všetkým snažilkám palce, treba dúfať a veriť aj v zázraky.

katuskamala
autor
2. aug 2014

@juliette173 waaw tak to veru blahozelam 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre