Vitamín B6 a plánované tehotenstvo

26lenka6
22. sep 2011

Ahojte žienky 😎
Síce je na fóre už veľa tém na vitamíny v tehotenstve ale nikde som sa presne nedočítala niečo viac o plánovanom tehotenstve a vitamíne B6. Na čo je vlastne dobrý, či je vhodné ho brať, nejaké vedľajšie účinky typu priberanie a tak.
Dnes som bola na "vitamínové nákupy" tak už som zásobená magnéziom, vitam. E, B6, zinok a panthenol beriem tiež ale kvoli vlasom. A od dr. mám predpísaný Duphaston, síce to nie je vitamín ale ďalšia tabletka do dennej zbierky.
Budem rada keď mi poradíte.
Úspešné snažilkovanie prajem 😉

summer_103
23. sep 2011

@26lenka6 Ahoj, vitamin B6 (pyridoxin) podporuje srdcovocievny systém, zmierňuje symptómy predmenštruačného syndrómu, bolesti a zápal pri syndróme karpálneho tunela. Ja uzivam na zmiernenie PMS a zlepsenie vysledkov cytologie doplnok vyzivy Estera balance formula a tam je okrem inych obsiahnuty aj B6 vo vysokej davke. No a vedlajsi ucinok je urcite priberanie, aspon u mna. Od jula mam +4 kg (ale bola som aj na dovolenke all inclusive, takze aj tam sa na mna nieco nalepilo 😀
Ja beriem este selen, zinok, vitamin E a kyselinu listovu. Tu by si nemala vynechat ak planujes baby, je velmi dolezita v prvych tyzdnoch vyvoja plodu - predchadza roznym razstepom.

26lenka6
autor
23. sep 2011

@summer_103 jéééžiši mária, to si ma ozaj potešila 😖 ja nechcem pribrať ale schudnúť 😒 ja som ani all inclusive nemusela byť a nalepilo sa volačo. Zas to neni tak hrozné ale tak pre lepší pocit by som chcela niečo zhodiť. No tak to asi teda vysadím a kupim tu kyselinu listovú.Už som to raz brala ale využívala som iba jedno balenie a viac som to nekúpila, asi za to že som čakala že to niečo zmení a nič sa neudialo, ale už viem že 30tabletiek zázraky neurobí. 🙂 Berieš ten Femibion 800 alebo čisto len kyselinu listovú?

summer_103
23. sep 2011

Ja som praveze brala kyselinu listovu s roznymi B vit., takze teraz ked beriem tu Esteru, kde uz je ta B6 (714% ODD) tak som si kupila len cistu kyselinu listovu, nejaky acido.... neviem co. No ja som sa tiez nechystala pribrat, jednak som prestala cvicit, k tomu letne grill party a este dovolenka + vitamin B 😀 tak sa to nejako ulozilo. Ale zdravie je prednejsie, takze to nejak neriesim. Mam taku vyhovorku, ze to pripravujem ubytovanie pre babatko 😀 Ako dlho sa uz snazite?
Kyselina listova ta dobre pripravi na tehotenstvo, zazrak je v tom, ze budes mat zdrave babatko, lebo znizujes rizika deformacii plodu. Magnezium tiez treba brat pred otehotnenim? Kamaratka ho musela doplnat az v tehotenstve, lebo jej tvrdlo brusko.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre