Očkovanie v 3 mesiaci do oboch nožičiek

myreason
17. aug 2011

Ahojte. Za pár dní ideme na očkovanie, neviem si spomenúť presne proti čomu, ale ževraj do oboch nožičiek. Je to druhé očkovanie,to prvé bolo ešte v nemocnici proti TBC. No a chcem sa spýtať, ako toto druhé očkovanie vaše deti prežívali., lebo kamoška hovorila,že jej malá príííšerne plakala,až sa zajakávala.. A ževraj je dobré potom na miesto vpichu dať obklady z alpou? prosím o vaše skúsenosti,lebo ja asi budem plakať s našim malým ☹ 😢

pe
17. aug 2011

vobec sa vopred neboj, napriklad moja dcerka je strasny citlivko a toto ockovanie zvladla velmi dobre, vpich ju samozrejme trosicku zabolel, ale hned ked som ju vzala na ruky, tak sa upokojila, takze sa asi viacej zlakla, takze hlavne aj ty bud v pohode, aby su ju vedela upokojit, no a po ockovani ziadne problemy nemala, ani teploty ani bolesti... mala to trosku teple to miesto vpichu, tak som jej na to dala vatovy tampon namoceny do studenej vody... ale radsej treba mat pripraveny cipok, ak by bola nepokojna, tak jej ulavi...

estterka
17. aug 2011

@myreason prepac,ale tak vazny zasah do organizmu tvojho dietata a ty nevies,proti comu ho budu ockovat? 😕 😕 to,ze pri vpichu bude plakat,je to najmenej.

akika722
17. aug 2011

octanova masť 😉 po očkovani

xlucia
17. aug 2011

@myreason zvladli to dobre, vecer som dala panadol

lucia78
17. aug 2011

@myreason tu si pozri ockovaci kalendar, aby si presne vedela, proti comu sa deti ockuju a kedy http://detskechoroby.rodinka.sk/viac-o-ockovani...
Ako to deti znasaju? Rozne. Vacsinou ale dobre. Su ale deti, ktore maju po ockovani neziaduce ucinky od placu trvajuceho niekolko hodin az po vazne poskodenia zdravia. Minimum co mozes urobit pre tvoje dieta je, ze ockovanie rozdelis a to tak, ze dovolis pichnut len jednu vakcinu - hexu a proti pneumokokom neskor, s tym by ani lekarka nemala mat problem. Dobre je zvysenu teplotu neriesit hned antipyretikami, treba pockat, nech si s tym telicko poradi samo - ak by sa vyskytol tento problem, ktory je asi najcastejsi.

moma
17. aug 2011

@myreason Naša malá tiež strašne plakala, ale na rukách som ju ukludnila a uspala, keď sme prišli domov hneď som jej dala studený obklad na pravú nožičku. Bola som tiež trochu vystrašená, tak som ju stále sledovala. Večer a aj ďalši deň mala horúčku, dala som jej paralen čipok a stále ten studený obklad a bolo dobre.

vefi89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
didulka85
17. aug 2011

@myreason tu si mozes precitat, ako to znasaju deti... Je tam aj nas pribeh.
http://www.slobodavockovani.sk/pribehy/

vefi89
17. aug 2011

@myreason môže sa stať čokoľvek. od vôbec ničoho, cez teploty, nervové zášklby, febrilné kŕče, leukémiu, autizmus, atď... a nik nemôže predpokladať, ako zrovna to bude prebiehať u tvojho dieťaťa, keďže nevidíme do jeho organizmu..
ak už dáš očkovať, tak ako písala lucia78 rozdeliť vakcíny, nie dať pichnúť naraz, obklady dať môžeš, ale teplotu neskresávať pokiaľ nevystúpa nad 38,5, žiadny preventívny panadol, nurofen, ani čípky!! a ako som písala vyššie, žiadny paracetamol!

simi251
17. aug 2011

@myreason Moje dieta to zvladalo dobre. Teploty neboli akurat ho trosku bolelo to miesto po vpichu. Ale kazde dieta moze reagovat inak. Predpokladam ze vam budu pichat hexavakcinu a do druhej nozky neviem co sa picha teraz na SK . Moje bolo ockovane pred 6 rokmi a nie na Slovensku. Vtedy mi lekarka odporucila vybrat z chladnicky naprilad kocku studeneho masla a prilozit na to miesto. Moj syn sa pri tom rehotal. Ale teploty vtedy nemal. Ale kazdopadne paralen teda paracetamol mu dat mozes ak mu teplota vystupi nad 38. Ale nedavaj mu ho dopredu preventivne. A to ze sa paracetamol po ockovani nesmie dat, to vidim prvy krat v zivote. Zatial mi to ziadny lekar nepovedal. A to sme ich vystriedali dost lebo my sa dost stahujeme z mesta do mesta. Ani lekarnik mi to ziadny nepovedal. Kazdopadne je paracetamol setrnejsi pre organizmus ako ibuprofein. Tak neviem.

azarijka
17. aug 2011

@myreason suhlasim s vefi89, vedlajsie ucinky nemusia byt ziadne alebo mozu byt katastrofalne, my sme dostali ekzem po celom telicku, vyzerala ako oberana vriacou vodou ☹ ale tym ta nechcem strasit 😉 ja som si potom zacala studovat o ockovani viac a po 4mesiacoch studovania som sa rozhodla dalej nicim neockovat.

ale skus je to rozdelit najprv jednu nozicku (hexa vakcina) a cca o 2tyzdne druhu (prevenar), bude to mensia zataz na organizmus, ved uz len v hexa obsahuje 6 chorob naco k tomu pridavat este 13druhov pneumokokov, ked ich mozes posunut na neskor.
ak bude po ockovani nepokojna uplakana dobre vedia pomoct aj homeopatika.

simi251
17. aug 2011

@azarijka Ano to mas stopercentnu pravdu ze radsej tie vakciny postupne. Tiez bude jasnejsie ze na ktoru vakcinu dieta zareagovalo a na ktoru nie. A tie homeopatika mame overene aj my. Aj ja sama na sebe. Fungovalo to. Len u 3 mesacneho babatka moze byt problem s ich podavanim. Aj ked daju sa rozpustit v troske vody ale uz to nie je ono a mozno to babatko vypluje. ☹

vefi89
17. aug 2011

@simi251 ani mne lekár nikdy nepovedal, že stav môjho dieťaťa súvisel s očkovaním. tým chcem povedať, že im nemožno veriť 😝
@myreason o paracetamole a o tom, prečo nie, sa viac dočítate tu http://www.slobodavockovani.sk/news/dulezitost-...

vefi89
17. aug 2011

Vysoká horečka je nutná k eliminaci virů a bakterií z těla. Potlačení horečky při akutní infekci v důsledku zeslabení imunitní odpovědi prodlužuje infekčnost pacienta, dobu trvání nemoci a dobu zotavení

Jeden mechanismus je specifický pro paracetamol. Bohužel právě paracetamol je v posledních letech velice oblíbené analgetikum a antipyretikum. Jeho oblíbenost vychází jednak z jeho vysoké účinnosti (= silné schopnosti potlačit příznaky), jednak z faktu, že nepoškozuje zažívací trakt jako kyselina acetylosalicylová a ibuprofen. U dětí zcela vytlačil použití kyseliny acetylosalicylové, která způsobovala vzácné, ale smrtelné onemocnění ledvin a jater, tzv. Reyův syndrom.

Ale tyto „výhody“ jsou více než vyváženy nevýhodami. Jednou ze zásadních nevýhod paracetamolu je jeho toxicita pro játra (= pečeň - pozn. red.). Jeho metabolizování probíhá třemi cestami, z nichž při jedné dochází k tvorbě toxického meziproduktu NAPQI (N-acetyl-p-benzo-quinon imin). Tato látka je hlavním původcem toxických účinků paracetamolu. NAPQI je produkován činností několika izoenzymů cytochromu P450. Gen pro cytochrom P450 je vysoce polymorfní, u různých jedinců dochází k velmi rozdílné produkci NAPQI. Lidé se dělí na "rychlé", "ultrarychlé" a "slabé" metabolizéry (produkující NAPQI). Rychlí a ultrarychlí metabolizéři paracetamolu produkují více NAPQI. Vzniká ho více také při požití vysokých dávek paracetamolu. V takových případech se nasytí detoxikační metabolická cesta a NAPQI se začne kumulovat v organismu.

Nyní se dostáváme k důležitému bodu, který osvětlí důvody dlouhodobé únavy, nesoustředěnosti, poruch paměti, svalových bolestí a dalších symptomů únavového syndromu nasedajícího na chřipku nebo virózu „léčenou“ paracetamolem. Organismus se zbavuje NAPQI konjugací s glutathionem, což při vysokých hladinách NAPQI nebo nízkých hladinách glutathionu vede k vyčerpání zásob glutathionu. To v kombinaci s přímým poškozením buněk působením NAPQI vede k buněčnému poškození a smrti.

denduska
17. aug 2011

@myreason aj moja starsia dcera mala ten strasny plac a to este nebolo vsetko...ze som si ja trdlo nenastudovala vsetko skor...v tom linku co dala didulka je aj nas pribeh..
Aspon tie vakciny nedovol pichnut naraz..urcite ta budu presviedcat ze podla "najnovsich odporucani" ich treba pichat naraz..tak ako mna, ale nedaj sa obalamutit...kazdopadne nech vsetko dobre dopadne.

emapol
17. aug 2011

My sme sa prave vratili z ockovania- do oboch noziciek ju zaockovali, tak ako v tretom mesiaci. Trosku poplakala a teraz spi. Ked ju zaockovali, tak som si ju zobrala na ruky a upokojila sa, ked sa jej chytim noziciek - tak ju bolia a je placliva, ale dozajtra to prejde, aspon tak to fungovalo aj v tretom mesiaci. Este teraz vidim ten jej pohlad uprety na mna, akoby by chcela povedat... co mi to robia, zachran ma, nedovol im to.... syna ked ockovali, tak ani neplakat, je to individualne, ako to deti znasaju...

didulka85
17. aug 2011

Ja riesim neziaduci ucinok po ockovani s farmaceutickou firmou a pani z Pfizeru mi povedala, ze im nic nedokazem, kedze jej pichli 2 rozne latky od 2 firiem.

michaela.g
17. aug 2011

@myreason ahoj, aj ja som bola z toho pomotana, Dr. na mna vyrukovala s nazvami chorob na co to ockovanie je a aku chcem vakcinu a za par sekund mi uuplne vysumelo na co to vsetko je.
A moja mala to zvladala dobre. Trosku poplakala, ale inak v kociku hned zaspala a spala cca hodinku. Ked sme prisli domov dala som jej lahsie oblecenie a pravidelne kontrolovala teplotku.
Ked merias teplotu v konecniku tak odratava 0,5 stupna. Ak by jej stupla nad 38,5 stupna tak podas cipku. Preventivne maj v chladnicke.
Tak drzim palceky 😉

sorciera24
17. aug 2011

obdivujem maminky, ktore idu dat svoje deti ockvoat a ani nevedia proti comu 😕
v kazdom pripade, reakcie moze mat kazde dieta ine, nemusi mu byt nic, ale moze mu byt kadeco (vid. pribalovy letak - neziaduce ucinky...)
aj my mse boli po prvej davke v pohode, no po 2ej bohuzial....malemu ostala zvysena teplota este rok (ktoru preed ockovanim nemal.....)....v kazdom pripade, odporucam si precitat aspon pribalovy letak.....

alecka
18. aug 2011

babulky ak mali vase baby po ockovani teplotu nad 38 st., ako dlho trvali? nas vcera ockovali, poobede sme zacali teplotovat a pokracuje nam to aj dnes 😢

emapol
18. aug 2011

@alecka my sme boli na ockovani vcera, dopadlo to celkom dobre, vcera ziadna reakcia, ani teplota, v noci sa zvysila, ale drzala sa po cely dnesny den pod 38 st., teraz ma uz len mierne zvysenu okolo 37st., pri prvom ockovani v tretom mesiaci nemala teplotu vobec

diid
18. aug 2011

to ze do 24 hod. sa nobjavila ziadna reakcia neznamena ze sa niecim inym neprejavy neskor, ako cukrovka, epilepsia, alergie, autizmus ... ja ockovat tiez nedavam od 9 mesiacov, nechcela som od zaciatku ale dr. ma dotlacil, neskor som zmenila ineho a viac nedavam. http://kalist.blog.sme.sk/c/265328/Musi-byt-ock...

alecka
18. aug 2011

@emapol no mala bola tiez relativne v pohode, len po 8 hodkach jej stupla a vlecie sa to aj dnes cely den ☹ . som z toho nestastna, starsia dcerka nemala teploty, len trosku opuch, ale ten po obklade zmizol. no a toto..., ja len dufam ze jej to prejde, lebo neviem. 😢 ... mimo toho jej dnes vyrasil 2 zubok, tak ci to suvisi spolu ci co...

emapol
18. aug 2011

@diid syna som tiez dala zaockovat obidvoma vakcinami, ma tri roky a je zdravy ako buk...su asi dva typy ludi...ja som ten druhy 🙂

velvet26
18. aug 2011

ahoj, nasu malu ockovali do oboch noziciek tento pondelok, dr mi povedala, ze ako negativna reakcia sa moze objavit horucka a mala moze byt mrzuta. vpichy ju boleli, plakala, ale len ked ju pichli inak cely den sa krasne smiala a kecala...ziadnu negativnu reakciu nemala, na druhy den mala trosku zvysenu teplotu 37,5 inak vsetko je ok, usmievava, chuti jej jest a od vcera uz ma normalnu teplotu, nic jej nie je..na vpichy na nozickach som jej nedavala nic, nema ich opuchnute a myslim, ze ju nebolia, lebo neplace vobec, sprava sa uplne rovnako a aj rezim ma uplne rovnaky ako pred ockovanim, tak sa neboj, zvladne to aj tvoj drobcek..a myslim, ze vela chorob davaju do suvisi s ockovanim a vobec to tak ani nemusi byt..prejavili by sa nezavisle od toho, ci bolo dieta ockovane alebo nie, vela chorob je v genoch a ked sa maju prejavit, tak sa prejavia..drzte sa. 🙂

diid
19. aug 2011

@velvet26 no zabudla ti povedat viacero dalsich negativnych moznych reakcii ktore su aj v letaku od vyrobcu. ako pisal dr. v hore uvedenom mojom linku, na sk vedlajsie ucinky "nie su" to len v usa sa dokazuju a vyplatia odskodne. Nie som proti ockovaniu, ale nemalo by to byt povinne. Kazdy rodic by mal byt informovany za a proti a rozhodnut sa. Ved polovica zien ani nevie proti comu im deti ockuju, ake su to choroby, ake su vedlajsie ucinky.

emapol
19. aug 2011

@diid my mame brozurku sprievodcu ockovanim a takto sa to da najst aj na webe...podla mna nase vakciny su dostatocne bezpecne, ak niekto nechce dat zaockovat dieta, jeho vec...

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
emapol
19. aug 2011

@piacere tak to je mi luto, ze mate prave vy negativnu skusenost...

usiko
19. aug 2011

@emapol aj my mame negativnu reakcium az taku ze vtedy 4 apol mesacne nase babo muselo ist na operaciu v celkovej narkoze 🙂 🙂 🙂 ...a Sprievodca ockovanim? nedaj sa vysmiat,....ale naozaj sa nedaj vysmiat......to sa neda citat, je to nepodlozene dokazmi, su to len domnienky a vseobecne informacie, pravidelne spochybnovane nezavislymi studiami.......takze zial.......je to len dobre pisana brozurka pre , sorry, ale ludi,co si nevedia dat dve a dve dokopy...jednym z nich som bola aj ja,pokial sa nezacali diat divne veci u deti okolo mna a potom aj u toho nasho.......