Ako fungujú YouTube reklamy?

12. jún 2023

Mám taký problém s partnerkou.
Vždy keď pozeráme na jej telefóne nejaké pesničky na YouTube, tak vyskakujú jej reklamy na zoznamky, Badoo, tinder a iné, prípadne sa nachádzajú aj pomedzi tie videá ako reklamy keď ideme nižšie medzi ostatné pesničky. To znamená, že priateľka navštevuje zoznamky póza môj chrbát ?
Alebo aký je algorytmus YouTube ?
Niekedy jej tam skočí reklama na angličtinu a učenie, inde zas na nejaké jedlo, ale väčšinou na zoznamky. Čiže sa domnievam, že to ide podľa cookies teda toho čo pozerá v tomto prípade asi pozerá zoznamky.
Mne to totiž nevyhadzuje YouTube, lebo na tie zoznamky nechodím? Ďakujem za info

cosmic_origin
12. jún 2023

Reklamy na YouTube sú aj na základe, toho čo človek pozerá, ale aj vekovej kategórie, pohlavia, navštívených stránok... Takže môže byť že chodí na zoznamky, alebo že si YouTube povie: "ženy v takomto veku s takýmito záujmami... chodia väčšinou na zoznamky, tak jej dáme takúto reklamu"

autor
12. jún 2023

@cosmic_origin čiže to neznamená že to navštívila ?
Takže 50 na 50 ?

Čo je väčšia pravdepodobnosť ?

Lebo napr. Mne chodia aj také reklamy,ze na nabratie svalov a ja také nepozerám ale som muz
Jej tie zoznamky ale hrozne tam vyskakujú.

autor
12. jún 2023

Pozerali sme aj reels na shorts videos na YouTube cez ňu na jej mobile a tiež to tam pomedzi reels vyskočilo, že zoznamka Badoo najlepšia. A také.
Predtým ale sme sa o baddoo asi deň predtým zhovárali. To môže nás ""odpočúvať "" ten Google alebo ona proste je na tých zoznamkacv a klíka to teraz neviem

cosmic_origin
12. jún 2023

Google neviem či odpočúva, Alexa od amazonu na 100%, takže aj pri Google je to do určitej miery možné, ale mne hádže YouTube väčšinou irelevantné reklamy. Napríklad mi stále chodievali reklamy na okná a vôbec som žiadne okná neriešila. Maximálne nejakým humorným spôsobom, bez kúska podozrievavosti, spomenúť tie reklamy a ak sa začne správať defenzíve, to je väčší dôkaz než reklamy.

pralinka25
12. jún 2023

mne na YT chodia same debiloviny ktore som ani nikdy nevyhladavala. napriklad take OBI alebo elektrarne alebo banka. vobec som na ich strankach nebola a to mam zapnuty este aj blokovac reklam ale niektore sa spustia aj tak. co sa tyka konkretne YT mam pocit ze to ide uplne od buka do buka.

3petka
13. jún 2023

Pozeráme veľa YouTube no nikdy nám zoznamku nevyhodilo. A ani na ne nechodime

bloger
13. jún 2023

Mohla a nemusela tie reklamy tam bežia random. Ale môžeš si pozrieť historiu prehľadávania. Ak chceš vedieť čo si pozerala.

moonlight1210
13. jún 2023

Mne yt ponuka doslova kadeco. Aj veci, co ma vyslovene nezaujimaju a nudia a tych cca 18 sekund doslova pretrpim (a zacnem tu firmu za to potichu neznasat).

Niekedy mam pocit, ze pre nas region si niekto zaplati reklamu, tak ju nasadia uplne kazdemu, co prave na svk pozera yt.

Aj mne parkrat dalo reklamu na zoznamky, a to ziadnu nenavstevujem.

domak2
13. jún 2023

Áno, odpočúva. Skúste sa pre tu srandu baviť o strešných oknách alebo niečom inom. Alebo kúpte youtube premium a je po probléme 😁

mamamasama
13. jún 2023

Ja som minule nasratá manželovi povedala do telefónu, že si nájdem iného chlapa. Bum! Zrazu reklamy na Badoo, Tinder. Hneď som mu to ukázala. 🤣 Nenaštval si ju?

unicornlady
13. jún 2023

Mne reklamy na zoznamky teda ešte nikdy nedalo. Poväčšine je to oblečenie, kozmetika, mobil..

solange7
13. jún 2023

Ak ste na jednej sieti tak ich mozno pozeras ty a podobne reklamy skacu aj jej. Takze nebud paranoidny a nerob to co nechces aby ona robila.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz