Pôrodnica Košice

opium29
8. aug 2021

Ahojte damy. Som buduca prvorodicka. Chcem si už ale teraz urobiť prehľad pôrodnic v Košiciach. Bolo by najlepšie ak by ste mi napisali sukromnu spravu alebo aj tu do fora, ktorú v KE by ste si vybrali Vy. Vaham medzi Šacou a Novou nemocnicou. Chcem sa opytat aj na poplatky porodu alebo ako to chodi. Ďakujem za Vasu ochotu, Vaš čas a rady🙂

gdpr
8. aug 2021

Jednoznačne Šaca - personál, prostredie, čistota, starostlivosť naozaj na najvyššej možnej úrovni.

katulienocka999
8. aug 2021

@opium29 rodila som skoro pred 2 rokmi v novej a pohoda 😊 sestričky boli mile, ano boli tam aj vynimky na rizikovom, ked som si týždeň pobudla ale tak nemôžme cakat, ze každá sestrička bude vždy usmievava 😁 lekara som vybrateho nemala ale aj tak som bola spokojna, mala som šťastie, ze v den porodu mal super lekar sluzbu tak ten ma odrodil s kolegynou, resp vykonal akutny cisarsky ktorý bol nutný 😅😊 co sa tyka poplatkov tak akurát sme mali nadštandardnú izbu a za nu sme platili ale uz neviem kolko ale nebolo to vela, určite odporúčam ju ako klasické. Jedlo bolo ok. Luxus to tam síce nebol ale taky štandard 😁😊 uvazovala som tiez nad šancou a novou 😊

ivangeline
8. aug 2021

Sla by som do Sace ale ide 3x do Novej nempcnice
Je to blizsie. A aj ked personal a priestory nic moc... o babo sa vedia postarat...a o mna tiez...ak bude nejaky problem..co pri prvom bol. Pri druhom zas to nebol idealny porod a zvladlo sa to prirodzene.. ;) takze ak dotretice idem tam.

martinq54
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tetaandulkova
8. aug 2021

Za mňa, aj keď vidím, že nad touto nemocnicou asi ani nerozmýšľaš... tak Stará nemocnica na Rastislavke 🙂 Rodila som tam 2,5 mesiaca dozadu, ale fakt nemám nič, na čo by som sa sťažovala. Personál od upratovačky až po pôrodníka, sestry... milý. Ja som čumela pri pôrode v bolestiach ma tam hladkala aj lekárka, aj sestričky. To bolo tak zlaté. Ja neviem, či len ja som mala to šťastie na dobrý, vysmiaty personál. Potom neskôr na izbe keď nám už dali detičky na celý deň tak sa chodili pýtať či všetko v pohode, či majú niečo vysvetliť, pomôcť, ukázať. Ak by som mala ešte raz rodiť tak určite tam. Sestra rodila v Šaci, nebola spokojná... a môj Gyn. má ambulanciu v Starej tak preto som sa rozhodla rodiť tam, mala som to asi aj najbližšie v rámci Košíc.

pininka1
8. aug 2021

@martinq54 naozaj? A v com mas jasno??? Ze ked sa cokolvek stane babu tak ho hned budu prenasat do Novej a ty ostanes v Saci? Aj v tom ma mat kazdy jasno ze sice krasne prostredie ale nasi spoluobcania vykrikujuci na chodbe, v novej su aspon oddeleni. Sesterka tam rodila nedavno a nic extra ju tam nenadchlo a personal uz vobec nie. Nie vsetko su krasne chodby.

opium29
autor
8. aug 2021

Ďakujem krasne damy za rady aj za sukromne spravy! 😁 Opat ste ma nejako rychlo presvedcili o Novej. Vyhoda je dalsia, ze to mam aj blizsie z domu. Som rada za Vas vsetky ktore ste boli spokojne😇😇😇

mia78111
8. aug 2021

@opium29 jednoznacne SACA. Do Novej, neodporucam. Arogantne sestricky stare drze... mudrejsie jak lekari. V Saci mili personal, nejednaju s tebou ako s vecou.

opium29
autor
8. aug 2021

@mia78111 ďakujem Ti Mia😇

livka283
10. aug 2021

@opium29 v 2012 aj teraz v 2021 som rodila v novej... áno, za nadštandard sa platí 10€ na noc, ten drahší variant, myslím okrem sprchy má aj wc nejakých 30€... Tie 10€ sú obyčajné, ale si tam sama s bábom, je to staré, no veľa mladých ochotných lekárov som stretla, aj na novorodenckom, sestričky i napriek tomu, že mali strašne veľa, chodili často a vždy sa pýtali či niečo netreba, od bolesti atď..

33timi33
10. aug 2021

@opium29 jednoznacne Nova 🙂 rodila som v oboch nemocniciach. V oboch na nadstandarde. A ano Saca ma krajsie priestory, aj ked uz nie su uplne tip top, ale su stale fajn. Nova nemocnica je ako cesta v case :D ale personal sa ani neda porovnavat. Je uplne jedno ci ti bude mila alebo nemila sestricka pomahat, dolezite je aby pomohla spravne. Saca je slaba na lekarov aj na personal. Aj ked pokaslat sa porod moze aj pri najsamlepsom lekarovi. V novej mas aspon neonatologicku JIS.

patriciaem
14. aug 2021

@opium29 Ja som tuto dilemu mala tiez, ale kedze pocas vysetreni v tehotenstve bolo vsetko ok, tak som sla do Sace a nelutujem 🙂 vsetci velmi mili, ustretovi a profesionalni. Od porodu az po prepustenie som bola maximalne spokojna. Mala som veeelky problem rozbehnut kojenie, dost to bolo psychicky narocne, no laktacne a sestry z novorodeneckeho boli ochotne pomoct 24/7, neboli neprijemne aj ked som prisla uprostred noci 3x ze maly vrieska lebo je hladny ale nechce sa prisavat ze co mam robit atd.. Nehovoriac o prostredi. Bola som na 2ke nadstandarde a mala som sa ako v hoteli. Cistucka izba, kazdy den ju prisli upratat, super varili, chladnicka, kanvica, monitor dychu pre babo (to v Novej nemas), kazdy den nam davali poporodne vlozky a podlozky cize svoje som ani nepouzila… aj ked prisiel ya mnou manzel alebo mama tak nezazerali ze co tam zase robi.. ak si okej tak by som nad Novou ani nerozmyslala 🙂 a tiez som ju mala blizsie z domu..

susannnsusan123
16. aug 2021

@pininka1 priklanam sa, rodila som tam, kamosky a kamoska nedavno, babo jej previezli do Novej nemocky a ona nam trcala 3 dni, Šacu neodporucam pre prvorodicky, a svagrine rodili nedavno v Starej po 3x a boli max spoko. (Nic vybavene nemali podotykam) 🙂 ale kto nevyskusa nevie, a musi na to prist sam 🙂 vela stastia

pininka1
17. aug 2021

@susannnsusan123 hlavne sa treba nastavit na to, ze som tam par dni a idem tam porodit svoje dietatko, komfort a pod mam doma, tam som len na prechodny cas.

sofiadi
17. aug 2021

Ja by som skôr riešila ku komu rodiť, ako kam rodiť 🙂

elly23
30. aug 2021

Za mňa Stará nemocnica, rodila som tam dva krát a rodila by som zase. Ja som zase chcela, aby nemocnica bola blizko. Teda pre mňa, keďže som plánovala ísť do nemocnice na poslednú chvíľu a aby sa rodina tam vedela dostať kedykoľvek. Úprimne, ja som mala tak rýchle porody, že som nemohla lepšie urobiť 🙈... a môj lekár bol odtiaľ. Vyber si podľa toho, kde to ťahá viac. Ja som sa rozhodovala medzi Šacou a Starou nemocnicou. Vyberiem Šacu rodím v aute 🙃.