Čo pomôže na mastné vlasy?

13. máj 2024

Ahojte, veľmi mi mastnejú vlasy, jeden deň si ich umyjem na na tretí niekedy aj druhý deň sú mastné. Viem, že vlasy majú byť prirodzene trochu mastné ale moje vlasy vyzerajú akokeby som mala olej na hlave. Ešte mám aj mastné lupiny a svrbí má celá hlava, veľké ložiská lupín sa mi robia.
Mohla by to byť seborea ?
Čo pomáha pri takom probléme ? Skúšala som si nemývať menej často umývať vlasy a nepomohlo mi to, niekoľko mesiacov som to skúšala počas korony.

h2
13. máj 2024

Umyť. 🤣
Ale nie, vážne. Ja si umývam už dlhé desaťročia vlasy každý deň.

isis234
13. máj 2024

skús sa spýtať kožnej lekárky. Jedna známa na lupiny používala Nizoral. Ale, pôsobil len ak ho používala.
Natrhaj žihľavu, uvar za 2 hrste v 2 l vody, zovrieť. Nechaj 15 min. luhovať. Potom si nimi opláchni vlasy, Môžeš tak i s materinou dúškou. Blond vlasy kamilkami.
Po zmývaní si opláchni vlasy s octom. Za lyžicu daj do nádoby s vodou a opláchni.
Tiež pomáha obyčajný šampon DM . .. brezový i vajíčkový. Šampony striedaj

nuni11
13. máj 2024

Umyvat kazdy den? Absolutne nie, ved to je to najhorsie, co mozes pre svoje vlasy spravit. Cim castejsie, tym horsie. Kedysi som si umyvala kazdy druhy den a aj to bola katastrofa pre moje vlasy. Teraz si umyvam raz za tyzden a som rada, moje vlasy vyzeraju konecne ako maju a co je najdolezitejsie - nemastia sa.

felycity
13. máj 2024

ja osobne by som navštívila kožnú doktorku, ke'd sa ti tvoria ložiská lupin, tá ti predpíše vhodný šampón /prípravky na tvoj problém. z prírodných žihľava je na hustotu vlasov + tvorbu mazu je dobrý levandulový výluh: 2 hrste čerstvých levandúl alebo sušenej levandule, 1 l vriacej vody anechať lúhovať 15 min. samozrejme opakovať to viackrát

henikap123
13. máj 2024

Keď mám nafarbene vlasy nemusím si ich tak často umývať, potom keď mi začnú rast zase začínajú masniet. Len šampón si dať obyčajný proti lupinam a nič nedať na to žiadny kondicioner ani olejcek na končeky. A veľa sa nehrať s vlasmi nechytat necesat. Ževraj každé chytanie vlasov spôsobuje že sú mastné.
Tak ako píšu ostatne buď ísť ku kožnej alebo skúsiť ten nizoral, to sa kedysi kupovalo v lekárni a pomáhalo. Ale zatiaľ napríklad head shoulders proti lupinam. Ale skôr nizoral.

autor
13. máj 2024

@isis234 Ďakujem ☺️☺️

autor
13. máj 2024

@felycity ďakujem

felycity
13. máj 2024

ešte mi napadlo, či to nemôže súvisieť s hormónmi, to všetko bybolo treba skonzultovať s dr.

ruzasipova
13. máj 2024

Ja sice nemavam lupiny, ale ked mam mastne vlasy takmer hned po umyti, zmenim znacku samponu a vlasy su zas pekne. A pomaha nedavat si balzam na pokozku hlavy.

autor
13. máj 2024

@ruzasipova Ďakujem, balzam si dávam len na konce. Skúsim zmeniť šampón.

mima172
13. máj 2024

Meniť šampón nepomôže, tu ide o vlasovú pokožku a nie vlas ako taký. Ak chceš pošlem link, kde som sa venovala starostlivosti o vlasy a vlasovú pokožku, no sem sa "bojím", lebo dobre duše nahlásia a to nechcem.

simsalabim
13. máj 2024

@h2 ja takisto, snad 30 rokov a ziaden problem.

simsalabim
13. máj 2024

Na seboreu a lupiny skus z lekarne Ducray Kelual.

https://www.drmax.sk/ducray-kelual-ds-shampoo-i...

autor
13. máj 2024

@simsalabim ďakujem

titla
13. máj 2024

Lupiny nemam, poradit viem len k mastnym vlasom. Mne sa osvedcilo pouzivat tuhy sampon. Umyvam rano, privstanem si a vlasy vyfenujem. Takto mi vydrzia 2 dni. Na treti den, ak je vikend a nejdem do prace to vie este zachranit suchy sampom. Toto je take maximum, co viem dosiahnut, potom uz hnusna mastna hlava.

ailiba
13. máj 2024

@nuni11 ale zalezi od typu vlasov. Ked su mastne, tak ich treba umyt. Ja tiez musim kazdy druhy den... Ked nestiham (som doma), tak teraz casto kazdy treti den, ale rozhodne sa mi nemastia menej. Ten treti den je to masaker.

vanilkovazmrzka
13. máj 2024

Umyvat kazdy druhy den. Najst vhodny sampon na tvoju pokozku, postupne skusit predlzovat interval…

isis234
14. máj 2024

Dnes som pozerala ponuku v ORIFLAMe. Šampon na mastné vlasy s citronom a mätou. Pozri v DM či majú taký šampon. Alebo ak máš kamošku, čo objednáva ORIFLAME, tento týždeň je v ponuke v akcii za 3,90 €