Dobrá farba na vlasy a doma robená balayage

15. mar 2024

Je tu nejaká kaderníčka? Máte tip na dobrú farbu na vlasy? Mám hustý blond melír a vyrastené svoje hnedé vlasy. Chcela by som tú farbu celú zjednotiť a dať si iba o niečo svetlejší odtieň ako mám prirodzené. Potom chcem niečo ako balayage, zosvetliť pár prameňov okolo tváre. Som šikovná, verím si, že to zvládnem, ale potrebujem nejaké rady tipy ako na to 😁 Nepotrebujem toto mať úplne úžasné za 100€ . Som doma na materskej.

dadka1997
16. mar 2024

No tak to že si šikovná je super 👍 ale toto nedáš ani doma .. farba loreal preference balayage

nika_val
16. mar 2024

Videla si proces ako sa robí balayage? To nie su len pramienky okolo tváre.
Berieš širšie pramene ktore nepravidelne farbíš do tvaru pismena V aby ti to spravilo ten efekt. Nasledne každy prameň musí ist do folie.
Aby si nemala flaky musíš mať tu farbu nanesenú 100% rovnomerne inak si urobiš flaky a to už ani kadernička tak lahko neopraví.
Ešte k tomu píšeš že už máš melir to znamená že ty musiš najskor odfarbit odsrasty (pritom sa sustrediť že to musi byt do toho tvaru pismena V) nasledne po par minutach ideš odfarbovať dlžky vlasov a teraz musiš byt opatrna aby si sa trapila presne to toho ako si robila tie odrasty. Nie je to vobec tak lahké. Ked ti to robí niekto iny je to v pohode ale sama? To nedáš tak lahko.
Ďalšia vec: na balayage sa používa melirovaci prašok alebo odfarbovač. Nasledne po odfarbení vlasy musiš ešte natononovať.
Takže okrem melirovacieho prašku potrebuješ samozrejme peroxid a ďalšiu farbu na tonovanie + ďalší peroxid (slabší lebo tonovanie sa robí s velmi slabým peroxidom).
Si si ista že do toho aj tak chceš ísť?

jimi1985
16. mar 2024

Neexperimentuj doma. Bayalage zvladnu len ozaj sikovne kadernicky. Na tomto by som nesetrila a neprecenovala svoje sily.

autor
16. mar 2024

@nika_val aha chápem 🙈 A čo by som zvládla doma? Mám dosť kontrast na vlasoch. Táto farba by mohla byť? Korienky si viem dobre odfarbiť.https://www.svetkadernictva.sk/farba-n...

autor
16. mar 2024

@jimi1985 ja by som si urobila aj niečo iné jednoduché, nemusím mať balayage 😀

nika_val
16. mar 2024

Link mi nejde otvoriť
Ja by som na tvojom mieste urobila len to že zvolila farbu na korienky. Natrela ich a zvyšok farby rozčesala do dlžok ( s hrebeňom so širokym rozdielom madzi zubami)

autor
16. mar 2024

@nika_val mám takéto vlasy, sú už žlté a vyzerajú ako slama. Nie že by som sa o ne nestarala, ale ja mám taký sprostý typ vlasov a plus ten mikro melír im nepomohol 🙈 Túto farbu by som sú objednala, alebo neviem. Nechcem to mať také žlté, ale ani zničené. Keď si dám tmavú farbu tak vyzerám staršie. Help

autor
16. mar 2024
nika_val
16. mar 2024

A čo ten odrast? Tato farba ti chytí na tie spodné vlasy určite ale ak je ten odrast tmavší tak tato farba to neprekryje 🙂

taminka1986
16. mar 2024

Vela stastia ti prajem😁Vysledok radsej si nechcem ani predstavit

autor
16. mar 2024

@nika_val je tam napísané, že to na odrastoch treba nechať dlhšie, takže sa to vyrovná nie?

autor
16. mar 2024

@taminka1986 prečo?

autor
16. mar 2024

@nika_val alebo sa to s tým odrastom vyrovná či? Ja si neviem predstaviť ten odtieň na foto naživo

nops
16. mar 2024

Určite nekupuj trvacnu farbu.Vlasy sú zničené podľa foto.Kup toner s kyslým PH.Odtien schyta aj vyrastena časť a zjednotí to dĺžky.Bude to vyzerať dobre-vrch mierne tmavší ako tá žlť.Dialight,Matrix.Matrixove sa rýchlo vymyvaju.Odtiene N alebo studene-fialove,presne ako si si vybrala,1.2.12. aj 7.a 17.Myslim to druhé číslo.Peroxid ber čo najnižší

autor
16. mar 2024

@nops toto môže byť?

ninockan
18. mar 2024

Neexperimentuj doma, budeš mať na hlave takmer každý vlas inej farby. U nás sa hovorí, že ako Rómka. Jednoznačne odporúčam kaderníctvo.