Ako čo najrýchlejšie ohriať odsaté materské mliečko?

aislinn785
12. sep 2014

Mamičky, chcem Vás poprosiť o radu alebo o tip. Trojmesačné bábätko tip je kŕmené odsatým materským mliekom z fľašky, nie je na UM. V noci papá 2-3x. Mliečko je pripravené vo fľaške v chladničke a zohrievame ho vo vodnom kúpeli s vodou z varnej kanvice. Moja otázka znie, či je možné takéto MM prihriať ešte nejak inak rýchlejšie. Totiž, keď sa malé zobudí a chce papať, než zovrie voda v kanvici a zohreje sa mlieko v kúpeli, bábätko už plače od hladu a je riadne zobudené. Napadli ma všelijaké ohrievače fliaš ale mám pocit, že pri odsatom MM to nie je možné mať už pripravené ohriate vopred. Medzi kŕmenia sú cca 3hodinové pauzy. Poradíte niekto, vymyslí niekto niečo? Budem vďačná.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
12. sep 2014

@aislinn785 No normálne daj do hrnčeka horúcu vodu-tak ako píšeš, mne to nejak dlho netrvalo.... 😀. Ohrievač fliaš - zase zbytočne vyhodené peniažky 😀

veriiii
12. sep 2014

@aislinn785 v sklenenej flaske sa ohreje vo vodnom kupeli skor ako v plastovej..a k tej vriacej vode, mozes ju mat pripravenu v termoske..vzdy pred spanim si daj cerstvo prevarenu do termosky,len bacha, neobarte sa..

aislinn785
autor
12. sep 2014

ďakujem pekne baby, robíme to presne tak - že vo vodnom kúpeli, ale aj to je nejak pomalé 😒

horana
12. sep 2014

Je to len neoverena teoria, ale ked pises ze sa budi v istych intervaloch, napadlo ma, tesne pred tym intervalom, jeho uplynutim, mat v takom tom ohrievaci na detske flasky uz zohriatu vodu natolko aby ked sa tam da mlieko neprehrialo sa ani nezohrialo malo (take ohrievace tusim drzia teplotu vody ked su zapojene a da sa najist presna teplota, ktora vyhreje mlieko natolko aby bolo pre konkretne dieta akurat) a tesne pred tym intervalom do toho vlozit flasticku mlieka, potom ked sa zobudi, mlieko uz bude pozadovanej teploty. Ci blbost hovorim?

bocianka123
12. sep 2014

@veriiii toto isté aj mňa napadlo, ja som to takto robila... v termoske a šup do hrnčeka a ohriať fľašku s MM @aislinn785 .

miskacharly
12. sep 2014

@aislinn785 ja som ohrievala pod tecucou horucou vodou alebo som mu mlieko naliala do hrnceka azohriala na sporaku.

evinarat
13. sep 2014

aj my sme mali zovretú vodu v termoske, alebo som dala do šálky teplú vodu, dala ju zovrieť v mikrovlnke , vložila som flašu a cca 2 min mliečko bolo akurát

petrikam
13. sep 2014

aislinn785 Ja som najskôr chvíľu používala plastové fľaše, potom som ale prešla na sklenené (pretože tým plastom veľmi neverím) a zistila som, že v sklenených sa mlieko ohreje rýchlejšie ako v plastovej (taktiež aj naopak, horúce sa v sklenenej rýchlejšie schladí - skrátka cez sklo reaguje rýchlejšie ako cez plast). Možno aj to by ti pomohlo získať trochu času.

aislinn785
autor
16. sep 2014

ďakujem pekne, takže vychádza mi, že asi robím všetko čo sa len dá pre rýchle zohriatie fľaše 🙂) ďakujem pekne