Ako je to s kojením, keď je žena tehotná a neskôr kojí obe deti?

lylyjana
12. júl 2022

Ide mi o to, ze ked zena otehotnie, tak tusim v 16tt uz sa v prsiach zacina tvorit kolostrum. Ked sa babo narodi, tak ma to kolostrum a potom nabehne mlieko, ktore sa priaposobuje vzdy potrebam daneho dietata podla veku.
Ale ako to je ked uz zena jedno dieta koji, medzitym otehotnie, koji dalej, narodi sa druhe babo, a koji dalej obe. Nebude to babo ukratene o to kolostrum alebo inu zlozku mlieka?
Nie som v tejto situacii, len ma to zaujima, ci mi vie niekto povedat, ako to funguje 😊

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tani777
12. júl 2022

Babo nie je ukratene o nic,tvorba sa prisposobuje dopytu,cize mliecka je dost pre obe deti...a zaroven sa mliecko prisposobuje hlavne babatku..ale ak je napr.starsie chore,automaticky su v nom protilatky..niektore deti sa dojcia tak,ze kazde ma "svoj" prsnik,a dokonca som pocula,ze kazdy prsnik tvori "ine" mliecko,prisposobene tomu "svojmu" dietatku...nemam skusenost osobnu,mne sa starsia odstavila pocas tehotenstva a uz sa nevedela prisat..ale poznam zeny,co takto dojcili/dojcia 🙂

zuz02
12. júl 2022

Ja som otehotnela, keď som ešte kojila 2ročného syna. Kojila som do cca môjho 14.týždňa. Potom sa syn odstavil sám, úplne sa pri kojeni odťahoval, evidentne mu to mlieko prestalo chutiť.

euka210
12. júl 2022

@lylyjana prave kvoli tvorbe kolostra a zmene chuti sa starsie samo odstavi a ked nie, tak novorodenec najprv a starsi potom sa dojci. Ja som dojcila do nejakeho 5.mes tehu, skoro 2rocneho.