Ako zladiť príkrm a dojčenie?

lylyjana
10. máj 2021

Ahojte. V akych odstupoch davate mlieko a prikrm? Maly (8m) na odporucanie Dr. Uz papa ranajky, desiatu, obed, olovrant a veceru, no neviem kedy ho medzi tym kojit, aby zas nebol napchaty. Vy to v akom rezime riesite?

ofzuza
10. máj 2021

Je to prikrm, takze ako doplnok ku kojeniu, nie opacne 🙂

luccija
10. máj 2021

@lylyjana mne radila po prikme kojit nie vždy som to tak robila, ale asi 3 x denne ráno obed večer a veľa x v noci😉

andreatytler
10. máj 2021

@lylyjana V tom veku kludne stacia 3 jedla... na 5 by som presla az po roku, lebo inac to dietatko nebude dostatocne hladne medzi jedlami a este aj kojenim.
Mlieko je zaklad stravy do 12 mesiacov.
Zariad sa podla babatka, co jemu vyhovuje.
Nas syn ma 17 mesiacov a vobec sa neriadim pravidlom ze co kedy jest. On ma rad mlieko pred spanim a tak ma mlieko na obed. Potom dostane masko a zeleninku o 15:00 ked sa zobudi.

lylyjana
autor
10. máj 2021

@andreatytler no on ma sice 8m ale uz chodi popri nabytku, so stoliciek si urobil choditko a odtlaca ich, cize on vyda hrozne vela energie a mlieko mu uz nestaci. Skusala som mu davat prikrmy postupne a spraska to ako nic, samozrejme niekedy viac, niekedy menej. No uz na mlieku nevydrzi, rychlo je hladny a potom sa chce vkuse kojit iba a je nervozny. Doobedu je to fajn, vacsi problem mam zladit to poobede.
O 12:00 ma obed
potom o 12:45 nakojim trochu este
o 13:00-14:30 spi
no a teraz neviem, kedy este kojit a kedy dat olovrant a veceru, lebo ide spat o 19:00, ideme este aj vonku, tak sa mi zda, ze to tam ma velmi nahustene, lebo o 15:00 nakojim, ideme von, o 16:30 prikrm, potom o 18:00 prikrm vecera, o 18:30 kojenie a 19:00 spanok

dominikamacakova
10. máj 2021

Normálne dávaj jedla koľko chce a dojčenie na požiadanie. Keď chce mlieko tak mu daj. Už si nepamätám čo presne som dávala keď mala osem mesiacov, ale viac menej nejakú rozmixovanú zeleninu, kaše, presnidávky, už asi aj strukoviny. Kúpila som sem tam aj tie hotové jedlá. Materské mlieko mala vždy koľko chcela pomedzi to 🙂 Teraz má 15 mesiacov a zje hocičo jej dám+ dojčím stále na požiadanie. Žiadne vymýšľanice nerobí pri jedle. Je zdravá a vysoká- ani chudá ani faldíky, tak si myslím, že ju kŕmim dobre 🤷🧐😁 Ale priorita pre tak malé dieťa je materské mlieko, tak môžeš najskôr nakojiť a potom dať príkrm. Je to stále iba "príkrm" k mlieku.

kiki68
10. máj 2021

Obidve na poziadanie. Da si z kazdeho kolko chce. Niekedy je to iba par lyziciek, niekedy vymetie misku a este sa aj poriadne dokrmi z prsa. Ja to nejak velmi intuitivne robim. Ved vor kolko chce jest a coho. Od zaciatku kojim na poziadanie.

andreatytler
11. máj 2021

@lylyjana Aha... tak ked spraska co mu das, tak kludne davaj aj tych 5 jedal. To nevadi ze je to prilis nahustene... kym to zje, znamena ze je hladny a tak davaj.
To poobedie, by som ja riesila tak ze by som davala jeden prikrm a dve kojenia. O 15:00 mliecko, ked pridete z vonku hladni, tak veceru (mozno o 17:00) a potom pred spanim o 18:30 mliecko.
Ale zase je tam velka medzera (5 hodin) medzi obednym prikrmom a vecernym prikrmom. Ak by uz bol velmi hladny vecer, tak to mozno mozes zamenit, ze o 15:00 das olovrant. Ked sa vratite z vonku tak nakojis a potom o 18:30 vecera a pred spanim, ak chce nakojit znovu.

essenceee
24. máj 2021

ja by som radšej dávala ten prikrm a mliečko by som dávala iba medzi jedlami, alebo večer pred spaním, v noci