Bojím sa, že do zákroku stratím mlieko

thoughtfulweirdo
30. mar 2018

Kvôli problémom s prisávaním musím dať 6 týždňovej dcérke strihnúť uzdičky. Kým som mala nadprodukciu mlieka, nebol problém, ale keď sa mi teraz ku koncu šestonedelia začala tvorba upravovať, dcérka prestala priberať a je treba dokrmovať, keďže moje mlieko si nedokáže vytiahnuť a mne je z toho poriadne smutno. Viem, že umelé mlieko nie je žiaden jed a malá nebude strádať, ale ja som si kojenie naozaj užívala nielen z tej praktickej stránky, ale najmä som to brala ako krásne spoločné chvíľky. Zákrok nás čaká až o 3 týždne a obávam sa, že dovtedy stratím mlieko. Síce si odsávam, ale je to každým dňom menej a menej. Dokrmujem nie fľašou, ale cievkou na prsníku, aj užívam senovku a benedikt. Beriem všetky odskúšané aj neodskúšané rady, ako udržať kojenie, alebo aspoň útechu, aby som to tak neprežívala.

michaella94
30. mar 2018

ahoj 🙂 nic sa neboj hlavne musis byt kludna 🙂 pi veeeela vody a su caje kore podporia produkciu mliecka 🙂 malu prikladaj na poziadanie...tie 3 tyzdne to uz nejak zvladnete...drzim palce 🙂

siska53
30. mar 2018

@thoughtfulweirdo prikladaj,odsavaj,tri tyzdne este nie je ziadna katastrofa a mlieko sa moze rozbehnut,ked telo zisti,ze musi viac produkovat..

babi81
30. mar 2018

@thoughtfulweirdo ja som prvykrat kojila ked nala dcerka 3mesiace, dovtedy len odsavala a krmila z flasku, narodila sa nam v 34tt a vobec sa nechcela prisat, nevzdavali sme to a nakoniec som kojila 11mesiacov.tiez nebolo jednoduche najst flasku z ktorej by pila, ale nakoniec sme vyskusali flasku momma od lansinoh a nerobila ziadne problem ci prsnik ci flaska.samozrejme vela tekutin a drzim palce.

monivv
30. mar 2018

Ja mam zas skusenost s odsavanim taku, ze sa potom nedotvori potrebny objem mlieka. Akoby telo nebralo do uvahy odsavacku, iba mlieko vypite dietatom sa tvorilo v takom mnozstve v akom samo dieta pilo. Ja uz radsej neodsavam :/ som sa trochu bala aby som nemala potom malo mlieka

lusyc
30. mar 2018

Ked odsavat, tak velmi často. Max. odstup 3 hodiny, lepsie častejšie. A po uzdickach bude hadam dobre.

babi81
31. mar 2018

@monivv hovorim s mojej skusenosti,prve mesiace som len odsavala kazde 3-4hod.vyskusala viacero odsavaciek, aj v noch je poriadny rozdiel.

monivv
1. apr 2018

@lusyc ja som zas hovorila zo svojej skusenosti. Tu je vidiet ako kazdemu to inak funguje. Pouzivala som elektricku Lovi odsavacku. Rychlo a bezbolestne pekne odsala, len uz sa mi to mlieko nedotvorilo, co som odsala

lusyc
1. apr 2018

@monivv ja som odsavala 14 mesiacov s medelou a beurer a sa čudujem, ze to mlieko ako tak vydrzalo, hlavne 11 mesiacov, potom zacalo mnozstvo pomalicky klesat a za posledny mesiac uz rapídne, tak som to ukoncila.

monivv
2. apr 2018

@lusyc ale mozes byt rada, dobra doba 🙂