Odstavenie od večerného a nočného kojenia

anicka246
20. apr 2015

Ahojte maminky, prečítala som si jednu diskusiu o odstavení, ale aj tak by som sa tu chcela niečo opýtať. Malý má 19 mesiacov, kojím ho už len pri večernom ukladaní a v noci ked sa zobudí. Mám ale zdravotné problémy a chcela by som ho už odstaviť. Poradte mi prosím či je dobre naraz odstaviť aj to večerné aj nočné, alebo radčej postupne? A v noci ked sa zobudí môžem mu skúsiť dať čajík, alebo radčej nič? Bojím sa toho strašne :( lebo ked malý začne plakať to je riadny rev... na manžela sa môžem spoľahnúť pomôže mi v tom, ale aj tak...Dakujem za všetky rady.

gapre
20. apr 2015

Ja som dcerku odstavila naraz a celkom rychlo.Podla mna je lepsie tak naraz,rychlo si zvikne a nebudes to zbytocne natahovat ,ale musis vydrzat v tom a neustupit.Nemusis mu davat nic,aby si nezvykol zase na cajik.Kludne nic len treba vydrzat,par dni bude plakat alebo sa jedovat,ale zvykne si.Drzim palce.

jabuducanevesta
20. apr 2015

ja som takisto odstavila naraz a to dokonca aj cez den sme pili mliecko a v noci sme vstavali na cicu 7x ... co sa uz nedalo zvladat a tak sme maleho poslali s tatikom k babke a mamka bola prec, nech ma nevidi a vydrzali sme 🙂 uz dva tyzdne sme nemali cicu a nehladame 🙂

anicka246
autor
20. apr 2015

@gapre Dakujem pekne za radu aj za podporu 🙂

anicka246
autor
20. apr 2015

@jabuducanevesta Dakujem, presne toto chcem aj ja spraviť, pôjdem spať k mame, len neviem či stačí len tú prvú noc.. Ty si bola viac nocí preč?

jurly
20. apr 2015

@anicka246 my sme to riesili postupne, najskor sa naucil zaspavat sam, nie pri dojceni a v noci k nemu vstaval manzel a dal mu bud nesladeny caj alebo vodu. vdaka bohu to pomohlo

slulu24
20. apr 2015

Ja som si stale pred kojenim nalepila na bradavku kusok pasky lepiacej malej sa to hnusilo a jeden den.a noc a bolo po kojeni potom sme krasne obe prespali celuuuuu noc.memala som kam ist .,,, tak som skusila toto unas zabralo

lucianakoniku
21. apr 2015

@anicka246 my sme odstavili naraz zo dna na den, prve dva dni sa vecer pri zaspavani jedoval, ale nechal sa utisit mojkanim, a v podstate odkedy som ho vecer nekojila, prespal mi prakticky celu noc takze v noci sme ziadne place a dozadovanie sa mliecka nezazili. tiez som sa toho bala, lebo pred odstavenim sa v noci na kojenie zobudil aj 8 krat. uz to vsak pre neho nebolo o jedeni ale skor o tom ze sa v noci potreboval uistit ze pri nom niekto je.
ak sa po odstaveni v noci zobudil alebo mrnkal, stacilo ho len pohladkat alebo posepkat ze maminka je pri nom a to mu stacilo.
u nas pomohlo aj to, ze prve tri noci pomahal s uspavanim manzel.

anicka246
autor
21. apr 2015

@lucianakoniku vdaka za dalšiu radu, ved aspoň že to, že aj mne manžel pomôže, ale toho že pôjdem spať prvú noc k mame sa strašne bojím, mám výčitky atd.. ale keby som ostala napr. len v druhej izbe a malý by plakal, nevydržala by som to :( a to si ho normálne večer ked si ho išla uložiť, nedala mliečko len do postielky?

lucianakoniku
21. apr 2015

@anicka246 mne tiez nebolo vsetko jedno, tiez mi bolo maleho luto, ale kedze som bola tehotna a kojenie ma dost vycerpavalo, povedala som si ze jednoducho musim mysliet aj na seba a na druhe babatko...navyse, kedze u starsieho synceka bolo kojenie fakt uz len o kontakte so mnou, povedala som si ze lasku a blizkost mu vynahradim inym sposobom ako kojenim...chapem ze mas vycitky, mne bolo smutno ze nam konci to pekne obdobie kojenia a ze so syn uz nebude to moje male babo ale "velky chlapec", nevedela som ako bude reagovat ked mu zrazu mliecko nedam...ale nakoniec bol moj strach vacsi nez bolo treba.
ja som syna kojila vecer pred spanim poleziacky v posteli, takze prvy vecer co sme nekojili, som si vedla neho lahla ako obvykle, bol s nami aj manzel a len tak sme lezali a hladkali ho. ked mu doslo ze sme nedali mliecko a zacal sa ho dozadovat, dalej sme ho mojkali a asi sme mu aj povedali ze mliecko uz nie je. samozrejme ze sa mu to nepacilo, aj trochu pomrnkaval ale ked zistil ze z mliecka naozaj nic nebude, nejak sa s tym zmieril a nakoniec zaspal. no a na moju obrovsku radost sa zobudil v noci len jediny raz, o tom sme mohli dovtedy akurat tak snivat 🙂

anicka246
autor
25. apr 2015

Dakujem za rady, Dneska ideme na to :( chcem sa vás ešte spýtať, viem že to nieje pravidlo, ale aspoň väčšina detí začalo spinkať celú noc, ja sa bojím že budeme výnimka a bude sa mi budiť tak isto ako na kojenie a ked mu dám len čajík že ho to neuspí dalej, môže sa aj to stať? Potom vám napíšem ako to dopadlo..

anicka246
autor
30. apr 2015

Ahojte, zatiaľ sa mi budí malý raz za noc a musíme ho aj na ruky zobrať bud ja alebo manžel a ukludniť troška ale potom zaspí v postielke. Prosím vás sú tu aj také maminky ktorých deti sa po odstavení aj tak budili? Samozrejme že ked som kojila stačilo dať na prsník a spinkal dalej, nevravím že musí hned spať celú noc, len chcem vedieť či je to kôli tomu že bol vlastne dlho kojený? či je šanca že sa mu to upraví a bude spinkať aj celú noc? Dakujem 🙂