Problémy s dojčením u 7-mesačného synčeka

domimom
3. okt 2020

Dobrý deň mám syna má čerstvých 7 mesiacov, doteraz sme boli kojeny + prikrmy avšak začal nedávno veľmi s kojenim štrajkovať tak mi doktorka poradila dávať UM a stále skúšať na prsník vždy pred fľašou...avšak štrajk s kojenim už je fakt zlý, syn sa dnes v noci nakojil asi 1-2 razy a poobede len raz aj to s dlhým presviedčaním a mrnčaním...chcela by som s UM seknúť, nedávať mu flašku a vrátiť sa k dojčeniu, avšak neviem ako na to, každé kŕmenie už pre mna predstavuje traumu ako bude prsník odtlacat a čakať na fľašu...noci ani nehovorím, budí sa každé 2 hodiny a neviem si predstaviť každé 2 hodiny robiť UM...ale zas nechcem ho vyhladovať tým že mu UM nebudem dávať, jednu noc som to skúšala a maly bol hore 2 a pól hodiny hral sa, mrvil sa, mrncal a čakal na flašku. Po flaske zaspal...pomoc 😭

majafemo
3. okt 2020

@domimom pozrite Mamila.sk, sú tam cenné rady.Mne veľmi pomohli.Dojčím už druhé dieťa,každé do veku 3 rokov.Nevzdávajte sa🙂

cookie29
3. okt 2020

No to je úžasná rada od doktorky... zjednodušene... z fľašky to tečie oveľa ľahšie. Pri saní sa drobček “napracuje”. Takze pokial mu budeš dávať flašku tak to je koniec kojenia. Nehovorím že to bude ľahké alo bohužiaľ toto Ti doktorka spôsobila pekne problémy.

luba41
3. okt 2020

príkrmy stačia 2x denne, - zrušit flašu a Um úplne-nepotrebuje ho.., vela kontaktu a ponukat hlavne ked zaspáva,, ked spí, polospánku..v noci spat spolu, ponuknut prsník hned pri zamrnčaní po ležiačky....ak máte cumel, zahodit..ponukat ale nenutit..cez den nosit v nosiči a takisto ponukat prsník..

miadi
3. okt 2020

Kojenecky štrajk -u mojich som nezazila su to savci 😊skus nealko pivo fenugreek na podporu tvorby mlieka um nedavaj. To je koniec kojenia. Urcite ho nevyhladujes nema 3m je aj prikrmy. Mozno mu idu zuby? Tak sa moze hnevat a budit koli tomu. Ja som bola tuto noc x krat (ide 5ty zub )v polospanku raz jeden raz druhy prsnik. Spime spolu na velkej posteli a tak sa vsetci ostatni (Ja ako tak) vyspia. Piclo by mà vstavat robit um Ja by som uz potom nezaspala a bola zombie . Kojenie mà svoje vyhody.

lolazmola
3. okt 2020

Jaaj toto som zažila pri oboch deťoch úplne ta chápem.... Veľmi zle obdobie. Odporúčam nasadiť senovku Grécku a Benedikt lekársky dávkovanie 3 x3 denne. Pomôže teda mne pomohlo a fakt nájdi si na nete mamilu, čítaj a nevzdávaj sa!

alikal
4. okt 2020

moja mala taky strajk niekedy v 5 mesiaci, a ta super rada "stale prikladaj!" to este zhorsila, asi po tyzdni boja kazdu chvilu som to nachvilu vzdala, a zistila osm ze ked ju prikladam menej, pila uplne v pohode. proste asi toho prsa mala plne zuby :D a za tym si stojim, lebo potom pekne pila este dalsieho pol roka, len som jej ho nedavala co hodinu ale co dve tri.

andreatytler
4. okt 2020

@domimom Napis sem na laktacnu poradnu. Citala som prispevky ze ked dieta zacne strajkovat na prsniku je to vacsinou koli nejakej zmene. Co ste zmenili v tom istom obdoby kedy zacal strajkovat? Jednaj mamicke takto zacalo dieta strajkovat ked zacala davat feniklovy cajik a ked s tym prestala dieta prestalo strajkovat.

K tomu davaniu umeleho mliecka.... ak musite zakial sa tento problem vyriesi, zvol cumel do flase ako pre 1-2 mesacne deti... nech sa maly trapi s tym sanim z flase. Neulahcuj mu to.

domimom
autor
4. okt 2020

@andreatytler používam 1ku cumlik na fľašky, a neviem s tou zmenou, nejak som nič nepocítila ani nič nemenila tak neviem 😕 dnes sa pekne kojil cely deň, prišiel večer pred spaním a zas hrôza, hodinu trápenie plač až po hodine som povolila a dala mu flašku a zaspal..najhoršie je že keď aj cez deň sa ako-tak dobre kojí, v noci hrôza, absolútne nechce takze každé dve hodiny UM robiť, ide má slak trafiť..

andreatytler
5. okt 2020

@domimom Aha... takze strajkuje hlavne vecer... no neviem teda poradit. Urcite napis do laktacnej poradni tu na fore alebo klikni na Poradne a je tam laktacna konzultantka ktorej sa mozes opytat.
https://www.modrykonik.sk/group/8304/
A on sa v noci budi kazde 2 hodiny? To je fakt vela na to ze ma 7 mesiacov. Ved to sa vobec nevyspis.