Prosím o pomoc pri kojení

bridgetjonesova
1. jan 2013

Ahojte mam problem. Maleho bolieva brusko, davam espumisan. Ale je tu aj jedna vec ohladne kojenia. Kojim poleziacky a striedam prsniky teda vzdy dalsie kojenie zacinam tym ktorym som skoncila kojenie predtym a pokracujem druhym. Neiem ci je to spravne. len problem je ze ci po leziacky alebo ak aj nahodou po sediacky vzdy vidim ze mlieko strika ked sa maly zacne mykat a odtahovat, strasne place, nervaci ho to ze mu to v puse strieka. Nevie ako na to, skusala som uz zmenit aj polohy nepomaha alebo lepsie povedane neviem to dobre. Este je problem ze tym asi sa nahlta vzduchu kedze sa trha a reve pri tom, no hroza. Pribera pekne, len akurat tyzden to trva co sa nam to cele pokazilo, zacali bolesti bruska a tiez strasne grga, stikuta a grcka. Trapi sa, ale pribera, papanie neodmieta, len je pritom nervozny. V noci pije kludne. Neviem ci je problem v kojeni, refluxe, alebo v com. Ked mu dam espumisan je potom kludnejsi ale aj tak mame obcas problem s bruskom. Len ktovie ci nam to vsetko nesposobuje prave nespravne kojenie. Poradte.

lucinka144
1. jan 2013

no my sme mali ten isty problem. tiezmi mlieko striekalo a on sa preto nervacil a odtahoval sa lebo mu to velmi striekalo asi nestihal pit a nahltal sa presne ako u vas. Ja som si zacala odstriekavat pred kojenim trosku mlieka aby sa mu prud zmensil..nebol tak silny. a pomohlo to nesrdil sa pil kludnejsie a ja som bola kludna ze nam to ide.. 🙂 neviem ci to bolo spravne. urcite vam tu napisu aj ine maminky. Ale maly ma teraz 16 mesiacov a spokojne kojime dodnes 🙂)))
asi potiahneme do dvoch rokov... uvidime. ale nieje chory.. a diduuu si uz popyta aj sam.

evakva
1. jan 2013

@bridgetjonesova Skus kontaktovat laktacnu poradkynu.

monda17
1. jan 2013

Laktacna by bola naj... Skús si trochu stlačiť dvorec pri kojeni to by malo spomaliť tok mlieka .

kacena4
1. jan 2013

@bridgetjonesova ahojko, nestresuj, ked sa stresujes ty, je nervozny aj malicky. s tym striekanim mliecka asi musis predtym trosku odsat, ale nie je to podmienka, ked ta roztaha, kludne si vezmi plienku a strieajuce mliecko nechaj vystriekat do plienky (par sekund) malicky moze zatial pockat a ked uz prestane tak ho len daj nakojit. s polohou to moze trosku suvisiet, ale moc nie, ak ma reflux tak sa mu vracia mliecko do hrdla a to ho drazdi a moze byt aj z toho uplakany, nasledne sa nadycha pri papani vzduchu a boli ho brusku. skus kojit po sediacky na gauci s vylozenymi nohami akoby v cupe a maleho si poloz do lona (popr. podloz poduskou) vtedy nemusi byt vo vodorovnej polohe, mozno mu to pomoze. dalsia moznost je ked sa myka dvihnut ho dat odgrcnut a pokracovat v kojeni aj niekolkokrat pocas kojenia. ja som davala aj 3-5x za jedno kojenie. espumisan zabera, ale davala by som ho az ako poslednu moznost. inak kludne to moze byt aj kolika. a hlavne po kojeni ho nechaj vo zdvihnutej pohole, napr. v lehatku, sedacke na rukach, popr. pomasiruj brusko, pritlacaj kolienka k bokom bruska tym by sa mohli vetry uvolnit 😉 😉 drzim palceky

alena0305
1. jan 2013

@bridgetjonesova Ja som si týmto prešla pri obidvoch deťoch- máš dobrý spúšťací reflex - čiže malému mliečko rýchlo tečie - postupne sa to upraví a keď bude trošku väčší tak sa to naučí rýchlejšie prehltávať. Najhoršie sú prvé tri mesiace - aj čo sa bruška týka. Keď sa bude viacej hýbať dokáže si pomôcť aj sám ale teraz ho skús dať odgrgnúť aj počas kojenia, pri každom prebaľovaní pomasíruj bruško, pocvič nožkami a čo najviac ho dávaj na bruško. Nám espumisan ani infacol nezaberal ale kvapky babycalm - tie si môžeš dávať aj ty a pôjdu do mlieka. Alebo si uvar rascový odvar - polievkovú lyžicu rasce do vody a variť ako polievku a potom piť ako čaj. A čo sa tej polohy týka - ja som toho viac čítala - keď mi malá doslova preplakala prvé tri mesiace a našla som - že na rýchly tok mlieka pomáha keď bábätku tečie mlieko "hore brehom" - ja som to skúšala tak že som sa dala do polosedu a malú som dala na seba aby bola na mne ale nešlo nám to alebo možno posediačky aby malo pusku trošku vyššie.

lenka26386
2. jan 2013

tak toto sme mali aj my s mojím Mirkom... tie prská meníš správne , ked sa odtrha od prska a mliečko strieka nechaj malého trošku oddýchnuť asi sa hnevá lebo nestíha prehltať maj pod prsom plienku a nech trošku tečie na prázdno viem, že je to škoda ale po chvíločke skús ponúknuť zase aj Mirko sa tak hneval ale musel sa naučiť a pusinka povyrásť 😀 teraz to ide na 1* a hlavne nestresuj bud v klude a trpezlivosť, a nech si odgrgne aj viac krát- mne začal hned ako začal jesť po pár glgoch sa trepať , jedovať, rozhadzovať ručičkami a to bolo tým, že sa mu pohýnali črievka ale už od 2 mesiaca máme pokoj chvála bohu 🙂
A skús si zaliať Aníz ten aspoň chutí a maličký sa dobre vyprdká- a aj ty 😀

luciannka83
2. jan 2013

Jáj ženy, chcela by som mať ten problém,... Ja som musela prsníky doslova žmýkať, aby z nich niečo vyšlo.