Užívali ste popri kojení liek Medoflucon?

kvanda
29. sep 2012

Milé mamičky, máte niektorá skúsenosti s užívaním tohto lieku Medoflucon? Moja kožná mi ho predpísala, s tým, že vie, že ešte kojím a v lekárni mi povedali, že by sa počas kojenia nemal užívať, pretože látka prechádza do mlieka? A teraz neviem, čo mám robiť, či to začať užívať alebo nie?
Ďakujem vopred za všetky odpovede

jkadankova
29. sep 2012

Presne s týmto liekom nemám skúsenosti. Avšak som tiež teraz riešila rovnaký problém. Lekárka mi potom povedala, že do mlieka sa dostane minimálne množstvo, ktoré bábu neuškodí. Lekárka, keď je informovaná, že kojíš, ti nedá liek, ktorý vyslovene nesmieš. Tiež len minimum liekov je testovaných na tehotných a dojčiacich ženách, tak pribalové letáky všetky píšu, že sa nesmie, aby sa farmafirmy kryli. Aj počas tehotenstva mi gynekológ predpísal nejaký liek, čo tam bolo to isté napísané a vravel, že je to len právna formulka, ale že liek je neškodný. Už si nepamätám, čo to bolo. Tak podľa mňa dôveruj lekárke.

beton
1. okt 2012

Vacsina liekov sa pri dojceni moze. Plati zasada, ze to male mnozstvo, co prejde do mlieka skodi menej ako odstavenie babatka.