Víno a dojčenie

veronikaaa97
15. dec 2021

Prosím nesúďte ma, ďakujem 😂 len som sem prišla s otázkou že či si aj druhé maminky doprajú občasne pohárik vinka, piva počas dojčenia. Pre mna to je relax si večer vyložiť nohy a dať si víno, samozrejme občasne nie každý večer. A je to v množstve 2 dcl.

buzz5
15. dec 2021

@veronikaaa97 nie nieje to vhodné pre dieťa, podľa mňa sa to dá vydržať nebudete dojčiť večne

annnna18
15. dec 2021

Uplne v pohode, pohar vina alebo piva tebe ani malemu absolutne neuskodi.

domiklik
15. dec 2021

@veronikaaa97 jasne ze si dám, ale veľakrát nestihnem dopit 😃

zuzanka.zuzu
15. dec 2021

si v júnovkách čiže polročné dieťa pije víno? jaaaj prepáááč to piješ ty, ono len pije cez teba, to je úplne iné 🙈

annm81
15. dec 2021

Stalo sa mi to asi dvakrát, ale to bolo moje dieťa už väčšie a mlieko preň bol len doplnok stravy. A samozrejme som ho v ten večer nedojčila.

sona96
15. dec 2021

@veronikaaa97 ja som mala prvý pohár vína, keď mal syn vyše roka a kojila som len na uspavanie. A dva deci mi prídu dosť. Pri tak malom dietati, ako máš ty, by som určite neriešila viac, ako glg z mužovho piva ale vína.

lenkike
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denda007
15. dec 2021

Áno sem tam si dám, raz jedno dieťa nafúkalo v kočíku a druhé sa chcelo potom biť na Ihrisku 😀

lenkike
15. dec 2021

@veronikaaa97 vždy sa nájde niekto, kto odsúdi... aj ja si raz za čas dám, max. 2 dcl, mám bábätko o mesiac staršie ako ty 😉

lenkike
15. dec 2021

@denda007 😂😂😂

annm81
15. dec 2021

@lenkike Ah tieto kecy o dojčení za každú cenu. Nie je pravda, že sa alkohol do materského mlieka prakticky nedostáva. A to odvolanie na nejakú autoritu a vraj vedecké štúdie... Ja mám pocit, že mamila je spolok šarlatánov... Ale nech si len matky pijú. Nevadí, že alkohol z tých dvoch deci vína môže byť detegovateľný v mlieku ešte aj tri hodiny po jeho vypití. Nevadí, že aj malé množstvo alkoholu má dramaticky negatívne účinky na vývoj dieťaťa. Nevadí, že odborné združenia pediatrov sa jednoznačne zhodujú, že síce malé množstvo alkoholu u matky nemá preukázateľné následky na dieťa, ale že určiť bezpečnú hladinu je dosť ťažké a preto za jedinú skutočne bezpečnú cestu odporúčajú NEPIŤ.

lenkike
15. dec 2021

@annm81 autorka diskusie položila otázku a ja som na ňu odpovedala 🤷 ja mamilu tiež veľmi nemusím, ale nechcela som tu dávať odkazy na zahraničné články, neviem, ako je na tom s angličtinou a kto chce, vie si ich nájsť aj sám 😉 jasné, že najbezpečnejšie je nepiť alkohol vôbec, ale ja si nemyslím, že keď si raz za čas dám 1-2dcl vína, uškodím bábätku. Ale nikomu svoj názor nevnucujem, len som odpovedala na otázku autorky 😉

nikpa
15. dec 2021

@veronikaaa97 max deci a tak 1 krát za mesiac ale aj to len keby bola volaka oslava. Nechápem, že si volaktore ženy toto nevedia odtrhnúť od huby aspoň na pár mesiacov.

annm81
15. dec 2021

@lenkike V tom článku, ktorý si autorke odporučila sú bludy. Navodzuje dojem, že alkohol nie je žiadny problém, ak je o dieťa dobre postarané. Takže sa pokojne dá chápať tak, že žena sa môže aj spiť pod obraz a môže dojčiť aj v takom stave ak je prítomný niekto s triezvou hlavou, kto sa o dieťa postará. Ale tak to nie je. Alkohol sa do mlieka dostáva, alkoholu trvá nejakú dobu, kým sa odbúra a alkohol môže mať na dieťa extrémne negatívne účinky. Takže na verejnom fóre šíriš "fakty" o tom, že ženy môžu počas dojčenia v pohode popíjať.

petamich
15. dec 2021

@veronikaaa97 ano 🙂 dam si jeden pohar vina raz za cas a nevidim na tom nic zle, moje dieta, moja zodpovednost

petamich
15. dec 2021

@nikpa technicky je to par rokov - 9 mesiacov si tehotna a potom kojis x mesiacov az rokov ;)

nikpa
16. dec 2021

@petamich normálnemu človeku nechýba alkohol ani pár mesiacov, ani pár rokov. Ale každá si robíme čo chceme so svojími deťmi. Ja mám takýto názor a ty keď máš iný OK, pi, fajči a čo len chceš.

lenkike
16. dec 2021

@annm81 ok, článok mažem 😉

tianna
26. dec 2021

@veronikaaa97 pri strednom synovi som si občas dala 🙂 kojila som ho 3r8m teda dosť dlho na nejaké obmedzovanie sa. Pri najmladšom drobcovi nemôžem ani normálne jesť teda samozrejme nehrozí ani pohár vína. Má 18 mesiacov a zrejme sa normálne najem až keď sa raz o pár rokov odstaví 😄 ak dieťa nemá citlivé trávenie a nejedná sa o novorodenca kľudne si daj, samozrejme príležitostne 🙂