Ako odnaučiť synčeka od plienok kvôli škôlke?

vlafoj
29. jún 2017

Ahojte, mojho drobca mi prijali do skolky od septembra, ale podmienkou je, ze bude plne odplienkovany. V septembri bude mat len 2 roky. Dala som ho do skolky predcasne kvoli tomu, ze som s nim sama a potrebujem sa vratit do prace na plny uvazok. Viete mi prosim poradit nejake overene tipy, triky, ako dietatko co najskor odnaucit od plienok? Mame uz prve uspechy za sebou, vie sa aj vypytat sam, aj sa obcas vycika ci vykaka do nocnicka, ale nie je to pravidlo. Zatial je pre neho pohodlnejsia plienka. 🙂 Dakujem vopred za vase nazory. 🙂

1nico1
29. jún 2017
Používateľ 1nico1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 1nico1.

veľmi dobré články nájdeš na http://www.damskyweb.sk/
určite odporúčam 👍

majcii
29. jún 2017

Ahoj, no presne teraz to riesim, podobne ako ty, len s tym rozdielom, ze sme starsi a teda som zacala az ked mu to samemu zacalo prekazat, zacala som si vsimat, ze chodi sa pytat prebalit, potom som si vsimla, ze ma rano suchu plienku a vycika sa do nej tak 10 min po zobudeni, takze som si povedala teraz.....co mozno pomoze, tak sa o tom s nim rozpravat, ze v plienocke je horuco a pod, kupili sme hrajuci nocnik, hned mi hlasi, ze piska, ked zacne melodia, vzdy ho pochvalim a ked je kriza slubim nieco, co ma rad🙂 plus zacali sme pisat na kvietky a to ho bavi...no a to sklamanie ked mu nevyjde na stromcek:D, takze to, co robis, len s kludom, netlacit, na spanok este mozno dat, ale hlavne nevystresovat kvoli pocikaniu, nosit vsade nahradne oblecko a hned sup prezliest, predtym uistit, ze to robi dobre, ze je sikovny, moze ist do skolky, velky chlapcek a pod. Ako motivaciu pouzit, ked je kriza stav, nejaku drobnost, vec, sladkost, rozpravku, ihrisko a pod.

ukulela
29. jún 2017

len dat plienku dole. a vydrzat. ak uz chape, na co nocnik je, tak pochopi, ze to do neho treba robit pravidelne. ja som plienku zlozila a na den uz nedavala od toho dna vobec. prve dva dni 5x slipky, 5x teplaky prezlecene. nehanbila som, len povedala, ze cika sa do nocnika. on sa aj vycikal, no potom pustil aj do nohavic. na treti den uz ok. ked das plienku dole, musis sa prve dni casto pytat,na nocnik davat pravidelne, aj kazdu pol hodinu. nocnik treba mat na ociach. moj je o par mesiacov starsi, trvalo mu tri dni, kym pochopil. mozno to bude trvat tyzden, mozno tiez hned pochopi. hlavne je sa nevracat k plienke, ked sa aj pocika von - mat nahradne oblecko vzdy, v autosedacke podlozku nepremokavu (tu papierovu) a davat pozor a pytat sa aj ked sa hra a je zaujaty.nas rad splachuje a cika von na travu,kvietky, kriky, to sa mu tiez paci ... kamoska teraz odplienkovala dceru tiez nema 2 roky, cca druhy tyzden, kedy tedy nehoda, ale nie denne.

vlafoj
autor
29. jún 2017

Super, dakujem. 🙂 Nad tym hrajucim nocnikom som prave dnes premyslala, dnes som kupila aj zasobu slipkov a nepremokavu plachtu a chystam sa vziat si v praci dovolenku aby som sa mu mohla venovat aspon celych 7 dni. Lebo uz 3 dni v tyzdni pracujem. Co sa tyka zachoda, tam tiez rad chodi, lebo velmi rad splachuje. Len mam niekedy pocit, ze tam nejde kvoli cikaniu, ale kvoli splachovaniu 😀

ukulela
29. jún 2017

@vlafoj s tou nocou to silit nemusis. u nas cez den v poho bez plienky uz fungujeme, ale na noc davam. on zvacsa vydrzi necikat az do rana, ale ak nahodou rano dlhsie pospi, tak cvrkne - neriesim. mozno zhodim aj nocnu plienku tak o mesiac - dva. do septembra, kym pojde do skolky. tiez este nebude mat 3. niekde som citala, ze po dennom odplienkovani moze trvat aj pol roka, kym sa odlienkuje aj na noc ... u nas teda pocikana nocna plienka mozno raz do tyzdna, ale ziadny stres nerobim. cez den ak nahodou zaspi (nespava uz dlhsie) tak sa nepocika ... v skolke tiez toleruju nehody, treba len nosit nahradne oblecko.

gabona1
30. jún 2017

Musíš ho stále dookola dávať na nočník, prípadne na wc. U nás nočník nechcel, sadol si iba na wc a za mesiac sme nemali problém. V lete som ho nechala bez plienok a snažila som sa vystriehnuť cikanie...občas bola aj nehoda. Neboj, naučí sa, len treba pevné nervy.

ziwka
30. jún 2017

Ahoj moj ma tiez v septembri 2 a teraz odplienkovavam. Zo zaciatku chodil holy proste len pribehol a sadol na nocnik. teraz uz pridavam trenky..motivacia aby neocikal paw patrol slipky. Vela chvalim na prechadzke sa pyta a ked niepytam sa ja a preventivne dam cikat. A zo spania plienky u mava suche

lukasko12
7. aug 2020

Moj ma 5rokou a nosime plienku