Bojím sa výchovy

5. dec 2022

Bojim sa ako vychovám mojho syna. Od septembra pojde do skoly a ja mam z toho velky strach. Ako ho dobre vychovať, ako zvládnuť pubertu atd. Keď vidim tie deti dnešnej doby, desí ma to. Ako zvládnuť výchovu v tejto zvrátenej dobe?

maranta_leuconeura
5. dec 2022

Zacni tym, ze si prestanes mysliet, ze je dnesna doba zvratena. Ano, je ina, ako bola ta, ked si vyrastala. Skus v tom hladat pozitiva, kam sa nasa spolocnost za ten cas pohla.

dadka128
5. dec 2022

Neni si jediná koho to desí... Ale veď, že dnešná doba rsp deti dnešnej doby, sú zrkadlom výchovy rodičov ..
Takže, od malička treba komunikovať, vysvetľovať, komunikovať a vysvetľovať.. užívaj si prítomnosť svojho dieťatka tu a teraz 😉😉😉

mikadooo
5. dec 2022

Akceptuj ho takého aký je. Nesnaž sa ho "vychovávať" podľa nejakých knižiek. Snaž sa mu porozumieť, prečo reaguje tak ako reaguje a zároveň mu neustále vysvetľuj, prečo toto takto nemôže a aký to má vplyv na ľudí okolo. Stanovuj hranice a dodržiavaj ich. Zároveň dohodni aj prípad, čo ak sa hranica prekročí. Kľudne o hraniciach diskutujte, ale nenechaj sa citovo vydierať. Vysvetli mu, prečo to chceš tak a tak a nesúhlasíš s tým, čo navrhuje dieťa (napríklad príliš veľa pc nie je vhodné pre jeho zdravý vývin, príliš veľa sladkého detto, atď.). Ak sa dohodnete, že hranice posuniete, posuň ich. Nechoď do extrémov, ani príliš veľa voľnosti nerobí dobrotu, ale ani príliš prísny rodič. Keď raz za čas zlyháš, nevyčítaj si to. Sme len ľudia, aj keď na internete sa tvárime, že nám všetko ide dokonalo 😉. Neboj, zvládneš to a v (jeho) dvadsiatke zistíš, že si vychovala super syna. 😁

weggie
6. dec 2022

" Keď vidim tie deti dnešnej doby, "
To vidim aj ja, cize zlyhava vo vychove tak 80% rodicov, cize nevadi, budes vo vacsine, a mozno budes prave v mensine 20% ;)

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katka700
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzikxx
11. dec 2022

tohoto sa bojim aj ja😥, hoci mala nemala este ani rok 😂hmmm🙄