Hyperaktívne trojročné dieťa

barborka2014
24. júl 2017

Ahoj te.idem si po radu,alebo skúsenosť.moj 2r7 mes,syn je strašne živí,vobec ma nepočúva,nerešpektuje ma,aj na 20krat :'( často si vravím že som urcite spravila niekde chybu:'( ja viem ze je obdobie vzdoru ale az tak?

katkakovac
24. júl 2017

A rozumie ti, co od neho chces? Rozprava? Moj syn je od povahy velmi akcne dieta, horolezec, objavitel. Ale okolo 2,5 roka prestal posluchat. Hadzal sa o zem, ignoroval nas. Az casom sme si uvedomili, ze prestal komunikovat. Kedze je velmi vsimavy, reagoval neverbalnou komunikaciou. Najskor sme si mysleli, ze je hluchy. Vysetrenie to vyvratilo, tak sme isli dalej. Skoncili sme na logopedii z verdiktom naruseny vyvoj reci, zaostaval o 2 roky v komunikacii. Teraz sa to dost zlepsilo, kedze sme zmenili komunikaciu a navyse zacina rozpravat. Teraz chcem riesit psychologa, lebo obcas mava velmi divoke chvile a ja niekedy neviem co s nim. Nie je hanba obratit sa na specialistov. Logopedka nam velmi pomohla a to iste bude aj z psychologickou. Odbornik ti ukaze ako z dietatom komunikovat, co zmenit aby ste obaja boli spokojni.

evinea
24. júl 2017

To nie je hyperaktivne dieta. Absolutne normalne chovanie v tomto veku. Len ty to beries tak, ako keby mu nieco bolo. Podla mna ak nevykazuje znamky zaostavania a agresivity, je proste len zivy 🙂

dominika6
24. júl 2017

@barborka2014 si myslíš že dieťa v takom veku ti bude sedieť na gauči a nepohne sa?
je to normálne a hlavne neurčuj diagnozy..lebo toto je nová moda hned behať za doktorkou a dať štemplel na hyperaktivitu

siska53
24. júl 2017

@barborka2014 Napis viac.. Ono to casto je tak,ze deti akoby nepocuvali.
Vie uz rozpravat? Ako sa mu prihivaras? Z oci do oci? Ako on komunikuje s vami?
Co znamena,ze je zivy? Zivy neznamena hyperaktivny.. Ja som bola zive dieta,moj muz tiez,aj deti,najma.syn,su akcne.. Ale vydrzali sa aj hrat... Toez sa hadzali o zem,casto nepocuvali,resp.na x-ty krat,ale viem,ze rozumeli,hoci este nerozpravali,len hatlanina nejaka..

Bezne vidam.deti v poobnom veku ako mas ty,ze sa rutia opacnym smerom, starsim.tiez treba viackrat hovorit nieco castokrat..

phulakova
24. júl 2017

@barborka2014 veru veru..niekedy je to "až tak" 🙂 ale tak určite vás niekedy aj počúvne...naša robí toto isté. niekedy na prvý raz, na ihrisku ju chvália, že jooj, ako vás počúva, krásne sa hrá, keď niečo vymyslí a upozorním ju, tak počúvne..a niekedy ako keby som hrach na stenu...držím palce, veľa trpezlivosti ;)