Kedy sa vaše deti začali priťahovať sa do sedu?

hennya
29. jún 2011

Ahojte baby, chcem sa opytat Vas, skusenych mamiciek, kedy sa Vase deturence zacali pritahovat do sedu? Moj Gregorko ma 11 tyzdnov a zacal sa pritahovat cca pred dvoma tyzdnami. dokonca, uz pekne sedi, ked mu podopieram chrbatik. Nechcem ho v tejto polohe nechavat dlho, lebo sa trosku bojim pokrivenia jeho chrbtice, ale nechcem ho ani nijako brzdit vo vyvine. Dietatko satkujem, takze celkom skoro zacal dvihat aj hlavicku a uz ju pekne drzi cely cas. Ak mate skusenosti, tak napiste 😉

anjelicek26
29. jún 2011

Pritahovat do sedu ehm, no nikdy. Jeho to ani nenapadlo. Zo stvornozkovania si sadol v 8 mesiacoch, ale inak ho nejake tahanie sa niekam nezaujimalo.

Ale chrbatik mu nepodopieraj, ani ho nikde neopieraj, 11 tyzdnove dieta nema co sediet, ale lezkat, alebo byt na brusku a past koniky... to je cely jeho "sportovy" program. Fakt to neni dobre na chrbatik.

lucikan
29. jún 2011

@hennya prosim ta precitaj si tento clanok, aby ta viac nenapadalo u 11 tyzdnoveho babatka take, ze "dokonca, uz pekne sedi, ked mu podopieram chrbatik". To je presne to, cim ho budes brzdit vo vyvine.

lucikan
29. jún 2011
feb13
30. jún 2011

Predpokladam, ze u 11 tyzdnoveho ide o pritahovanie ked je v polosede. To moze robit v 3 mes. ale to v ziadnom pripade nie je dovod na posadzovanie! Skutocne pritahovanie je, ked lezi na chrbte uplne rovno, ponuknes mu ruku, ono sa chyti a zdvihne sa do sedu bez pomoci. U nas to bolo nejako pred 6m a mal 6m + 4 dni ked si sam sadol zo stvornozky.
Pre 3m babo je najlepsia poloha na brusku, co najviac, aby sa mu dobre posilnil chrbatik.

ducci
1. júl 2011

ahojte, no ja som bola teraz u doktorky s malou (ma 3,5 mesiaca) a doktorka mi povedala ze by sa mala lepsie pritahovat a zdvihat hlavicku - ked je na chrbatiku v lehu a chyti mi palce a ja jej chytim rucky a nadvihnem ju, ze uz by sa mala snazit tu hlavu dvihat - a moja mala ju ma len taku ovysnutu :((.. tak neviem, lebo pasie konicky uplne krasne, hlavicku drzi vysoko a aj dost dlho...

adelaida33
2. júl 2011

@ducci ahoj, s nami je to rovnake, maly krasne a celkom dlho vydrzi past konicky, no ked ho Mudr. tahala tento tyzden na prehliadke za rucky, tak ako si opisala, tiez mu hlavka len tak visela vzadu... moja mi ale nic nepovedala, vravela, ze je vsetko v poriadku. tak ja neviem 😒 .