Mám navštíviť psychológa?

sttimi
27. jan 2018

Ahojte
Mám ročného synčeka , súd rozhodol že bývalý si ho môže bravat k sebe na 3 hodiny v každú parnu sobotu a každú nedelu.
No malý to neznáša dobre. Keď ho prinesie domov , ku mne , maly je úplne "zničený" je unavený , nervózny , spamätáva sa akoby kde je. Dva dni ma narušený spánok strháva sa, budí sa s plačom. Ku koncu týždňa je to už znovu môj usmievavy kľudný chlapec. A potom sa to opakuje znova po víkende s otcom a jeho mamou a súrodencami. Čo by ste robili? Mám podať žiadosť na súd aby ho nebraval, alebo navstivit psychológa?
Ďakujem

beky1813
27. jan 2018

Je este maly. Skor by som skusila navrh na stretavanie s tvojou pritomnostou

maaaria3
27. jan 2018

@sttimi Ročné dieta je ozaj malé... mohla by si požiadať o svoju prítomnosť, alebo umožnit otcovi, aby sa s malým stretával v tvojom prostredí zatiaľ...

katka1416
27. jan 2018

Podla mna je jednoročné dieťa malicke na to aby bolo niekde bez maminy. Urcite to ries cim skor, aby to nemalo zly dopad na tvoje dieťa.

sttimi
autor
27. jan 2018

Ono to tak bolo že chodieval ku mne domov a bolo to dobré, ale sudkyna asi nemá deti a nechápala že rok je hrozne malo na to aby si ho bral vybojoval si svoje ☹ a trpí tým malý a samozrejme aj ja.

janci05
27. jan 2018

No, tak ako píšu baby, na také malé dieťatko je to veľká psychická záťaž takto striedať prostredie. Ani sa mu nedivím, že sa strháva. Určite by som chcela byť v jeho prítomnosti, aj keď je s otcom. Psychológ by ti v tomto prípade asi veľmi nepomohol, keďže je ešte ozaj malý, je to prirodzená reakcia na zmenu prostredia.

katharines
27. jan 2018

@sttimi to je strasne, chuda malicke. Ja by som poslala staznost na sud a mozno ten psychologicky posudok pomoze, ale aj nemusi (to, ze 1 rocne dietatko je silne naviazane na matku je pravidlo. Dietatko vsak vnima i vsetky slova pred nim vyrieknute, a i tu moze byt problem). Zial, sudcovia casto nerozhoduju spravodlivo, ale podla vysky "prispevku". A co na to jeho otec? Ak ho ma rad, malo by mu zalezat na jeho stasti.

namornicka
27. jan 2018

Podľa mna problém bude inde ako to, že je 3 hodiny s otcom. Deti v tomto veku bývajú v jasliach alebo ich strážia starí rodičia či opatrovateľka. Na tvojom mieste by som tiež žiadala stretávať sa v tvojej prítomnosti. Ale ťažko povedať čo sa deje.

daisynka_
27. jan 2018

@namornicka tiež si myslím, môj syn je od roka v jasliach a absolútne na ňom nevidieť žiadne zmeny v správaní, a to je tam od 8-mej ráno do 15-tej poobede

sttimi
autor
27. jan 2018

@katharines práveže on silou mocou chce byť s ním nehľadí na jeho psychiku, keď mu poviem že malý je úplne z toho rozhadzany akoby to ani nepočul. Dnes dokonca keď ho bral tak malý veľmi plakal nechcel ma pustiť ani a aj tak mi ho vzal a ja nemôžem nič. Pretože sud rozhodol . Môže mi aj srdce puknut ☹

katharines
27. jan 2018

@sttimi viem, ze je to mozno boj s veternymi mlynmi, ale skus cim skor to poriesit na sude. Verim, ze mas dobreho pravnika. Aj tych je strasne malo.

ebi88
27. jan 2018

A kolizny opatrovnik sntym takto suhlasil?

kbeata
27. jan 2018

@sttimi
@sttimi chodit na socialku ako na klavir,a vsetko pisomne,kto vas ma na starosti,aj psychologa jeho vyjadrenie,inac hrozna blbost ze povolili aj striedavu starostlivost,tyzden u tatka,tyzden u mamy,to je stres a nonsens u tak maleho dietata,ziadaj o tvoju pritomnost,mas nato narok aj napriek rozhodnutiu,

kbeata
27. jan 2018

@katharines by si neverila kolko egoistickych tatkov je na svete

kbeata
27. jan 2018

@sttimi ked tak otec maleho tak nalieha,tak vyjdi mu vustrety,a povedz ze pojdete spolu na vylet,ci niekde,ale hlavne spolu,vprospech dietata,vies o jeho programe co s nimbude robit,kam pojde,lebo ty sizakonny zastupca,mas nato pravo,fotky,popis dna ako ho stravili,atd

sttimi
autor
28. jan 2018

@ebi88 kolizna bola na súde veľmi odporná, keď som vysvetľovala dôvody prečo nechcem aby si ho brával , že proste ho nevie ani prebaliť , tak si tam zo mňa spravila dobrý deň, a pred súdom som musela opísať ako ja prebalujem malého keď sa pokaka. Povedala mi že je to jeho otec a mám to chápať. Nikomu tam nevadilo že nemá problém sadnúť za volant pod vplyvom alkoholu a že bol zavretý za usmrtenie človeka podotýkam pod vplyvom!

puskaruka
28. jan 2018

Rozsudok mal znieť stretávanie za prítomnosti matky. Dieťa je ešte malé

katharines
28. jan 2018

@sttimi to je strasne. Pohladaj si dobru psychologicku, kontaktuj ju a po stretnuti nech ho vysetri. Potom podaj novy navrh na sud a priloz spravu zo psych. vysetrenia pre sudne ucely. Poziadaj o zmenu koliznej - napis staznost a tam tiez mozes prilozit psycholog. posudok, ale kedze je to 1 firma, tak moze konat rovnako, ale ono je to o ludoch. Prajem vela stastia. Je tu skupina aj pravna poradna, mozno ti poradia alebo tam dostanes tip na dobreho pravnika.