Máte informácie ohľadom zriadenia detského opatrovateľského centra?

xzsuuuux
2. apr 2020

ahojte.

Chcela by som otvorit detske opatrovatelske centrum. Bohuzial na internete nie su dostacujuce informacie ohladom tejto temy. Nikde neviem najst ake povolenia presne k otvoreniu centra potrebujem mat alebo ze ake su zriadovacie povinnosti, co vsetko musim zabezpecit?

Viete mi niekto pomoct ?
Dakujem

sara07
2. apr 2020

skus priamo ministerstvo, alebo http://www.cvislovensko.sk/
centrum včasnej intervencie možno ti pomôžu
a ako to chceš financovat hlavne, lebo rodičia moc nerátaj že majú, štát to je na dlhé lakte a z 2% toho vela nedáš, iba ak by si si našla dobrých sponzorov

xzsuuuux
autor
2. apr 2020

@sara07 momentalne prebieha kupa rodinneho domu s 6 arovym pozemkom na hypoteku a na prerabku domu, zabezpecenie izieb a tak mam odlozene vlastne zdroje.
Ja som ratala s jednou vacsou miestnostou na hranie a aktivity a s jednou mensou na spanie.
Ja mam predstavu taku ze chcem zabezpecit rodicom aby vedeli aj na 3 hod.alebo do 12hod odlozit dieta, ked si potrebuju nieco vybavit( lekar, praca, hocico)
Fungovali by to ako strazenie deti ( zvykavalo by to byt napr u nas v tescu)

sara07
2. apr 2020

@xzsuuuux opatrovatelské centrum som ja pochopila ako centrum pre deti - pas, atd lebo tam potrebuješ rozhodne aj miestnost ak by napr dieta malo záchvat
ty chceš pre zdravé deti tak? lebo potom musíš dat tomu iny názov

xzsuuuux
autor
3. apr 2020

@sara07 ano ano pre zdrave deti. Chcem takymto sposobom zariadit aby rodicia mali aj na kratsiu aj na dlhsju dobu v pripade potreby odlozit dieta. Stym ze nemusi zaplatit dopredu napr 10 dni alebo cely mesiac, moze prist len na 3 -4 hodiny a tak

kittykat22
3. apr 2020

@xzsuuuux tak najskor byt tebou kontaktujem hygienu a vsetky urady ktore k tomu treba este pred prerabkou. Tam kde sa mozu deti hrat a spat - zalezi napriklad od okien - koli svetlu, velkosti priestrou. Dostanes nariadenia ohladne poctu deti na m2 (mozes mat len urcity pocet deti na m2, nemozes tu kvotu prekracovat) a k tomu dostanes aky pocet soc. zariadeni musis k tomu zabezpecit. Je dost mozne, ze budes potrebovat aj sprchu - V CR sa to vyzaduje pri detskej skupine. Urcite si zisti bezpecnostne smernice - budes napriklad potrebovat protipoziarne dvere - ktore su super drahe. Ak to spravis najskor poziadavky a potom upravy usetris si cas aj peniaze. Stat nezaujimaju tvoje dobre zaujmy a sny - ich zaujimaju smernice, splnenie normy a dodrziavanie zakonov. Ked to budes mat, treba realizovat sny - a tie predavas rodicom, nie statu.

kittykat22
3. apr 2020

@xzsuuuux a inak, vela zelam vela stastia a trpezlivosti. Videla som vela ludi co na skolkach a detskych skupinach zbankrotovali. Je to velmi tazky business.

xzsuuuux
autor
3. apr 2020

@kittykat22 ahoj. Prave preto som si pytala radu, kedze nikde ziadne presne podmienky neviem najst.
Neviem kde presne mam zacat. Velmi dobre viem ze to nebude take lahke ale ani nie kvoli tomu to chcem robit. Chcem mat vsetko naporiadku, tak ako ma byt aby som mala aj ja aj rodicia istotu.

kittykat22
3. apr 2020

@xzsuuuux zavolaj na hygienu najskor a spytaj sa, kam mas este zavolat - poradia ti. Robila si si kalkulaciu kolko musis mat deti, a kolko hodin musia zostat aby si vobec mala nulove straty? Ako budes riesit jedlo? Co zamestnanci? Co sa tyka jedla su velmi prisne smernice - nemozes im len tak nieco strelit. Nenapadlo ta spravit detsku skupinu? Musis mat otvorene, musi ti tam niekto robit, musis robit marketing, smernice musis splnit. Jediny rozdiel bude ze budes mat fixne deti, a tie znamenaju fixny prijem. Ten fin. plan ktory si navrhla ty - par deti, na par hodin, ta neuzivia. Podla mna zbankrotujes do 3 mesiacov. Musis to aspon trochu realne nastavit.