Obdobie vzdoru u 21 mesačnej

sunnyfunny
2. feb 2016

Uvediem len 2 priklady,..sladkosti a odchod z ihriska.Dieta ma 21 mesiacov a zacalo si vyzadovat sladke..ok,doprajem jej,ale vsetko ma svoje hranice. Myslim mnozstvo sladkeho. No ak neoblomne chodi za mnou a ukazuje na skrinku so sladkym a potom straasne pisti,ked jej uz viac nedovolim, tak to uz zacinam mat nervy.. 😠 Dalej ked odchadzame z ihriska..vacsina deti pekne odide poslusne domov a nasa odchadza s revom,lebo nechce ist..citim sa vtedy dost blbo,ze moje dieta si neda povedat..A este sa najdu viacere jej maniere..Viem,ze deti su rozne,ale mam to brat ako nejaky vzdor, povahove crty, alebo ze ja som blba a neviem ju spracovat?

daren1
2. feb 2016

Uplna normalka, primeraná veku. Mam to isté v bledemodrom....to prejde. Jasné hranice musia byt, ale inak veeeeeeeeeela trpezlivosti. Aj pri tom odchode vobec sa netrap nad inými, bud maju to obdobie za sebou alebo pred sebou. Ziadna normalna mamina sa nad tým nepozastaví..Len trpezlivo pockaj kým sa mala skludní, hlavne sa nenechaj vydierat revom. Vela trpezlivosti, vsetko je ako ma byt. Rastie ti doma osobnost.

sunnyfunny
autor
2. feb 2016

@daren1 Dakujeeem

mily7
2. feb 2016

Zmizol mi príspevok. Ale daren1 to napísala za mňa. Kľud,pevne nervy,pevné hranice,Obrn sa voči iným. A tes sa máš zdravé dieťa. Je to normálna vyvinova fáza.

lanugo
2. feb 2016

🙂 keby som mala prve dieta, tak som zufala, mozno ako ty☹ ale teraz uz ako skusena matka viem, ze to je uplne v pohide a pominie to.Este ta caka hrizne obdobie "NIE", potom chvilky nadherne"ANO" a potom "PRECO" Nic si z čumilov nerob. Snaz sa to prezit v zdravi a bude dobre.Moj 20 mesacny vyvadza absolutne za vsetko.Najprv, ze ideme von, potom, ze sa vraciame.Raz chce s kocikom, potom bezkat, chce ist do prava, nie do lava,.....

siska53
2. feb 2016

@sunnyfunny normalka. Hlavne si stok za svojim,ked nieco nepovolis.
A ziadne.dlhe obkecy.
Vzdor a presadzovanie sa zacina rozne.
U syna to napr.zacalo v 20.m.amalo to vlny pokoja a vacsich vystupov.
U dcery to zacalo v 2r.a postupne sa to stupnuje,najma odkedy zacala chodit do skolky.
Aj vcera sa mi hodila o zem.v obchode (co som napr.pri synovi neriesila),lebo nieco chcela. Strucne vysvetlenie.preco nie a kedy az. Este chvilu vymyslala a p par minut sme uz bez problemov nakupovali.
Dnes tiez rev,lebo chcela daco,s cim som nesuhlasila. Strucne vysvetlenie,preco nie,dana alternativa, stale presadzovala svoje,plac,tak som jej aj pochopenie prejavila,pritulili sme sa (ona take akceptuje,ale syn,ked hysaci,tak nieco a la metoda objatia na neho neplatila nikdy) a nakoniec prijala moj navrh a bol klus. Trvalo to opat par minut.

Ono je dobre pomenovat pocitt dietata,ono to nevie,potrebuje sa vyrovnat so situaciou,prijat ju.nema.tak vyvinuti nervovu sustavu,aby ten.prejav bol len vo forme pofrflania si,ako to vieme uz my,lebo sme schopni sa ovladat. To take dieta este nevie.

siska53
2. feb 2016

@sunnyfunny este mi napadloas starsi nema.rad nahle zmeny,tiez teda bol aj cirkus pri odchodz z ihriska. Zistila som,ze ked ho vcas na zmenu upozornime,viackrat pripomenieme,lahsie to prijme,potrebuje to spracovat a nasledne buva malokedy s dacim problem.

lanugo
3. feb 2016

@siska53 aj u nas pri starsom pomahalo " este sa 3x smykni a pojdeme sa pozriet ci uz je doma tatinko" to mala som 100% uspesnost