Odplienkovanie 2,5 ročného dieťaťa

sida456
24. jan 2017

Dobry den mamicky. Prosim poradte. Mame 2,5 roka. Odplienkovavame ale stale sa nepyta sam. Vzdy ho musim dat ja a motivovat ho vycika sa kaka stale do gati. Dnes na obedny spanok som mu dala plienku a po 15 min. Sa do nej vykakal.... este nespal.... a tak som mu skludnym hlasom povedala nevadi prezliect ideme. A davam mu cistu plienku a povie maminka druhu novu okakam. A vcera ma mi pocikal a 1 minut bol v tom pocikanom a vobec mu to nevadilo.

sida456
autor
24. jan 2017

10 minut.

janickacrazy
24. jan 2017

@sida456 No chce to len trpezlivosť, stále skúšať, moj tiež najskor sa naučil cikať a kakať chcel len do plienky, dosť dlho trvalo, kým sa naučil kakať na nočník, no niekedy proste treba len vydržať. Ked budeš nanho moc tlačiť a naliehať, može byť z toho problém, začne zadržiavať stolicu a bude zle. Naučí sa všetko, neboj sa. Niekedy pomože zmeniť nočník za wcko s redukciou, u nás to ale nezabralo, bál sa toho, ale niektorým deťom sa viac páči na wcku.

ewelyn3
24. jan 2017

Este pockaj...v hlavke to este nema nastavene. Ja by som to nechala tak a dalej plienkovala a skusila znova o co-ja-viem 2 mesiace. Alebo mozes davat stale na zachod alebo nocnik skusat cikat..kakat a ked sa aj pocika do plienky, neriesit, len povedat ze necika sa do plienky..cika sa do nocnika. Raz mu to docvakne. Inak ja som pouzivala potom plienkove nohavicky...povedala som ze to sa nosi ked sa ucime na nocnik, ze to je len pre istotu a nesmie sa tam naozaj cikat..kakat. jas e ze sa stavali nehody..ale postupne stale menej a raz uz som dala gatky (mam dievca) a bolo. Jasne ze aj potom boli nehody...ale to sa stava. Je to proces, niekedy to nepride zo dna na den, ako niektore pisu.

monikasel
24. jan 2017

@sida456 my sa taktiež trapíme s plienkami. Nechcel mi chodit na nočník. Skusili sme záchod a tam sa aspoň vycika. Dávam mu slipy ale ked ma plienku že ide búvat vyuzije situáciu a hned sa do nej vykaka. Inač kakava do slipov.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sida456
autor
24. jan 2017

@miriam11 a vy ste ho neupozornovala na to, ze ma ist cikat ked az 25x ? Kazdy mi hovori ze mam vydrzat.....

zabina27
24. jan 2017

@miriam11 podobne aj my, nas maly mal 2r a skoro 8m, ked som si povedala, ze staci, uz bol asi aj pohodlny, nevadila mu plna plienka... proste som ho nechavala bez, pripominala a do gati cvrkol asi den, maximalne 2 dni, odvtedy sa pytal. chodi sice na poslednu chvilu, ale hlavne, ze sa pyta 🙂 este je to len asi 3 tyzdne. ja som sa tiez stale spoliehala na to "pride na to sam, musi na to dozriet", ale tak neviem, nas by bol asi pohodlny aj do 5 rokov. zaujimave, ze sa to teda takto urychlilo. budem to vediet porovnat, ked budem skusat odplienkovavat dcerku, ale ta ma len 7 mesiacov, uvidim teda, ci ona na to pride sama a skor. no ale inak s tym kakanim je to tiez horsie, nas vacsinou kaka do slipov, malokedy sa vypyta. on chodi cikat normalne postojacky na wc, teda sa nevykaka automaticky, to ja sa snazim odhadnut, kedy ty, ze sa vypyta cikat, mysli aj to, ze chce vlastne kakat a vtedy ho posadim na serbel... na spanie mu plienku davam, pre istotu, byva sice sucha, ale ocikanu postel sa mi zatial nechce riesit 🙂 a von mu nedavam, ked viem, ze budeme tak max hodinu vonku, asi ak by sme isli na dlhsie, tak dam, predsa len je zima na to, aby bol vonku mokry

@sida456 takze za mna, ak mas cas a nervy a priestor, nechaj ho bez plienky, vydrz par dni a ked to nepojde, tak pockaj par tyzdnov a skus znova. mne sa do tohoto nechcelo, ale teraz si hovorim, ze ak by som vedela, ze to budu len 2 dni ocikanych veci, tak do toho idem skor 😉

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bosoriak
24. jan 2017

@sida456 Jedneho dna som najstarsej (mala 2 roky a 3 mesiace) povedala, ze uz nedame plienku cez den a bolo. Asi tri-styri dni bolo viac nehod, nez cikani do nocnika, ale postupne to ustavalo. Mam pocit, ze teba to strasne zerie a chces, aby to bolo uz aj. Ono to tak ale nefunguje. Niektore deti kakaju do plienky aj rok. A? Kazde, KAZDE dieta sa nauci byt bez plienky. Niektore skor, niektore neskor. Neboj sa toho.

Ja som si stanovila tyzden, kedy som vedela, ze budeme doma, na prechadzky sme chodili s ruksakom plnym veci na prezlecenie. Vzdy som sa raz za cas opytala, ci jej netreba cikat. Ked sa pocikala, povedala som, nevadi nabuduce sa vypytas. A takto to islo prvy den snad 30x. Tiez kakala do plienky casto, pockala si, kym jej dam na spanie. Nic sa nedialo, prebalili sme a isli sme dalej. A najstarsia mala plienku na spanie do svojich 5 rokov. A tu je, zdrava, mudra, samostatna baba.

Neponahlaj nikam, ono to pride. A nezabudnut povzbudzovat. Pocikal si sa? Nevadi, nabuduce sa podari. Vycikal si sa do nocnika, ale cez gate? Super! Pochopil si, kam sa cika, nabuduce bez gati. A podobne.
Vela zdaru!

margarita
24. jan 2017

@sida456
nie, nemusis vydrzat, hlavne netlac na pilu, ked Ti sam vravi, ze aj tu druhu okaka, podla mna je jasne, ze vie, co robi, len sa mu este nechce uplne s Tebou na tom spolupracovat.

ja suhlasim s nazorom, ze par dni, tyzdnov, ako uznas za vhodne uplne prestat, lebo takto je to len boj o to, kto z koho.

mozno viac pripravovat a hovorit o tom, nez ho tlacit a lamat.

ja som tak odplienkovala uz 3 deti, ale vzdy az ked boli schopne a ochotne spolupracovat.
skus mozno nieco ine, co na neho viac zabera, co by jeho motivovalo sameho,nie co si Ty myslis, ze ho ma motivovat .

drzim palce, je to boj, ale ked dieta pochopi a zacne spolupracovat, za par dni je po vsetkom....u nasich ta odplienkovavacia faza trvala > 3 dni, 10 dni a asi tyzden. jasne, ze potom este nehody, sem tam, ale zase keby som ich tlacila povedzme o polroka skor, myslim,ze sa budu dodnes pocikavat.

never vsetkemu, co sa popise na nete, kazde dieta a aj jeho matka su unikat a original.

charlie1980
24. jan 2017

Moj sa odplienkoval sam, zo dna na den pred 3.rokom. Mesiac na to Aj v noci. Bez motivacie. Na nocniku nikdy nesedel, isiel z plienky rovno na WC bez redukcie. Nikdy som na neho netlacila, skusila som v 2,5r, neslo to, Tak sa rozhodol sam. Nepoznam dospeleho, co by nosil plienky (Okrem mentalne postihnuteho), Tak vyckaj.

sida456
autor
25. jan 2017

@margarita ja si myslim, ze tomu chape len je pohodlny. Netlacim na neho. Opytam sa. Upozornim ho. Pocika sa nevadi, cika sa do plienky a ideme dalej. Dnes napr isiel spat a vravim ides cikat ? On povedal nie a ja dobre ok tak pod ideme spinkat a on nato. Idem cikat a vycikal sa a potom isiel spinkat. Priatel mi hovori, ze to robim zle, ze mu mam davat plienku ked niekam idem autom alebo von. Ja mu nedavam plienku vycika sa pred odchodom z domu a potom necika cely cas a a ak uz ma cas cikat...tak ho dam niekde na pumpe,v restike, aj pri aute pri kolese uz cikal. Zevraj to tak robit nemam. Ze mu mam davat plienku. Nebude mat on z toho chaos ze raz mu dam raz nedam ?

sida456
autor
25. jan 2017

Do nocnika

margarita
25. jan 2017

@sida456
bude mat chaos.
priatel Ti zle radi, TY mas pravdu v tom, ze ked teda plienku nema, tak nafurt, aj s rizikom, ze sa Ti pocika...praveze poznam deti, co ich takto odplienkovavali aj pol roka, doma bez plienky, ale ked sli von, dali, aby mali pokoj.
dieta potom riesi, ze raz sa moze do plienky, inokedy nie, nevie co a kedy, dobre postupujes, neboj sa.

ja som v tejto faze obalila autosedacku rozstrihnutym igelitovym vrecom, a von nosila vzdy aspon 2 kompletne sady veci na prezlecenie.

to, co si pisala, ze dnes urobil pred spanim, svedci o tom, ze je to na dobrej ceste, mozno len nema rad pocit natlaku, ale zjavne je k spolupraci ochotny, tak len vydrz s nervami a
podla mna o par tyzdnov mas uplne po starosti...
drzim palce.

charlie1980
26. jan 2017

@sida456 Mozes mu pre pripad dat plienku na ceste autom, Aj ja som to Tak robila. Ale plienka ostavala vzdy sucha. Ca Este mesiac po odplienkovani. Aj cestou do skolky. Tam sa mu vzdy vyzliekla. Neviem si predstavit, ze v takomto pocasi by sa cely popisal a ty by si ho niekde na ceste Komplet prezliekala. Potom moj syn plienku uz Ani za svet nechcel.
Skus mu kupit tie treningove plienky-stahovacie.

sida456
autor
26. jan 2017

@charlie1980 a kde sa daju kupit tie plienky ?

charlie1980
26. jan 2017

@sida456 Su Tak isto balene ako Pampers klasicke, len na obrazku su nakreslene ako nohavicky, nie zalepovacie. Tusim ze su to Pampers Pants 18kg+ Kupis napr.v Tescu.

sida456
autor
27. jan 2017

@charlie1980 aha. Viem, tie poznam. Ďakujem.