Učenie farieb

22. mar 2024

Ahojte dcérka má 2,5 roka a učíme sa pomaly farby mate nieake nápady na kreatívne hry alebo ste kúpili deťom niečo aby sa im to ľahko naučili?

biglovemom
22. mar 2024

Nie ,uplne normalne…. Vonku napr Zelena trava ,slniecko je zlte, doma ceruzky vraveli aku maju farbu,jablko cervene atd atd
Myslim ze na toto nejake extra pomocky netreba ci🫣

andreatytler
22. mar 2024

Farby su jedna vec na ktoru urcite nepotrebujes ziadne specialne hry a uz urcite nie specialne pomocky, lebo farby su vsade okolo nas.
Podstata je pochopit ze ide o farbu lebo zo zaciatku moze dieta chapat ze cervena je oznacenie pre jahodu ak jej budes prave ukazovat jahodu. Ale dieta toto velmi rychlo pochopi a potom je to uz len otazka opakovania. Nas syn sam zacal s 2 farbami a ked ich zvladol, presiel na dalsie. Nechaj to na dieta ako ho to bude zaujimat a ako to bude chapat a podla toho smeruj svoje ucenie.

banalu
22. mar 2024

Ked sa zacala zaujimat o kreslenie, zacali sme s farbami. Poznala zakladne, ked nemala este 2 roky. Cisto z mojho komentovania.
"Nakreslime slniecko, potrebujeme zltu, aaa kde je, aha tu. Co mame este taketo zlte v izbicke" a takto som jej dookola vysvetlovala a vysvetlujem v podstate vsetko 🤷‍♀️ uci sa hrou a obycajnym rozpravanim a opisom.

zorkahorka
22. mar 2024

Zelena je travova, zlta slnieckova, biela mliekova. Vzdy som ho ucila podka toho, co doverne pozna

aniele
22. mar 2024

@zorkahorka A potom šli susedine dcéry do školy a poznali len trávičkovú, slniečkovú... žiadnu zelenú či žltú. Priznám sa, že neviem, či sa to potom preučili hneď, alebo im to trvalo dlhšie. Natoľko som ich nesledovala.

anavixy
22. mar 2024

Ja som strasne chcela kupit malej taku magneticku hru od Janod (tusim..), kde na obrazky dava dieta farebne magneticke kruzky.. alebo aj take mozaiky rozne su, tie su lacnejsie. No moje dieta kym som to objavila a rozhybala sa k tomu uz farby vedelo, takze sme zostali len pri obycajnych nalepkovych zositoch, kde si lepila farebne okruhle nalepky, ja som sa pytala ak ene to farba atd.. no a naucila sa to najlepsie pri farbickach, podavala som jej, hovorila aka je to farba, ona mi ukazovala na roznych veciach co je aka farba, potom sama hovorila farby. Zacali sme v cca rokua tristvrte, pred druhym rokom ovladala tusim 11-12 farieb bez zavahania. Farby sa vzdy ucila riadnymi nazvami, nie slnieckova, travickova, to sa neodporuca a nie je to ani potrebne. Moja napr na zaciatku hovorila na zltu ze je ro slniecko sama od seba, vzdy som ju opravila. Farby su super, nepotrebujes na to nic speci, su vsade okolo nas 🙃

zorkahorka
22. mar 2024

@aniele to neznamena, ze vsetky deti su ako susedkine dcery. Moj bude mat 3,5 roka, farby ovlada davno. Niekedy povie travickova, niekefy zelena. Casom sa to deti naucia, ale v skolke to nikto neriesi, ako to povie. Hlavne, ze to vie a chape

aniele
22. mar 2024

@zorkahorka Však jasné, len som si na to spomenula. Bolo to už straaašne dávno, len mi to teraz niekde vzadu v hlave vyskočilo 😀.

thoughtfulweirdo
22. mar 2024

Úplne jednoducho- vezmem si zelené autíčko, páči sa obed v ružovej miske, oblečieme červené tričko, podaj mi modrú loptu... Nijak cielene som deti farby neučila, len som pomenovávala farby počas bežného života. Ani neviem kedy a ako, ale keď začali po 2,5r rozprávať, už ich ovládali.

basulaak
22. mar 2024

Nas sa sam naucil po oslave narodenin v 2 rokoch. Mali sme vela nafuknutych farebnych balonov. A tak som mu ukazovala a potom sa ho pytala, ktory je modry, zeleny, cerveny. A takto sa naucil. V 2,5 roku ich uz pomenuval. Skuste, je to hrava forma.

minesasubu
22. mar 2024

My sme aktualne začali s malym synom tak zľahka ma len 1,5 roka ale hovorím že auto je modré kedže je potrebné povedať predmet a ptm farbu kedže dieťa sa zameria na to druhé povedané (vysvetlovala to jedna odbornička na reč) máme guličky s miskami na triedenie farieb, namalovanú krabicu na tiedenie loptičiek, silikonovú stavebnicu
občas dám do latkové vreca veci v rovnakej farbe a postupne vyberám a rozprávam
ptm porozkladám veci rovnakej farby po byte ,chytim napríklad červené autičko a hráme sa že hladáme predmet rovnakej farby niekedy predmet aj napoli schovám že trčí len kusok

janulik2008
6. apr 2024

Krstná učila bratranca farby štýlom že slniečkova atď. Mal ísť do školy a nevedel farby, nechcel sa učiť až moja mama mu kúpila lentilky a povedala že pokiaľ nepovie správne farby tak nedostane lentilku. Hneď vedel 🤣🤣🤣