V ktorom roku je dieťa náročné?

7. okt 2023

Caute, ja som uz v koncoch a nevladzem. Z mojho kludneho pokojneho dietata sa stalo narocne dieta. Ma 2,5 za vsetko hysterci, je nepokojny, za vsetko place, a ja uz neviem....
Sme daleko od rodiny, nemam tu nikoho, chodime von kazdy den, manzel robi od 8 do 7 kazdy den. Som total sama na neho. Neustale kricim ako besna a citim sa ako otrasna a neschopna matka, ktora si nevie dat rady s dietatom.

Ale aj ked sme vonku, berie hracky od inych deti, v parku odomna stale uteka, proste dieta na nepoznanie. Mna uz picha na hrudniku z tych nervov a mavam tiky v oku.

Dala som ho do skolky aspon na pol dna, ale rano place, a po 3 hodinach skolky mi pride domov ocikany, a krize ma vonku. Aj z toho som na nervy. Vsetko mi vadi a neviem, co mam robit. A samozrejme uz je aj chory po tyzdni skolky.

Sme odstahovani cerstvo do hollandska.... A nedavam to.

Ani neviem co ocakavam od tejto diskusie, mozno mi len dobre padlo vyzalovat sa.
Budte vdacne, ze mate rodinu a oriatelov pri sebe... Nie je to samozrejmost.

katkaseiner
7. okt 2023

Skus pohladat v okoli nejaku maminu, isto je niekto v rovnakej situacii. Za mna ti poviem ze dieta je stale narocne a to moji uz maju 11 a 8 a je to samozrejme uz v inej rovine. Skus sa ukludnit, zrelaxovat aspon ked muz pride a prezivat den co najkludnejsie. Nemusis mat denne tip top upratane, oddychni si s dietatom. Ta skolka nie je zly napad, ale nezufaj, pretoze ono to bude vzdy o chlp lepsie. Dietatko mas odplienkovane len kratko? Moj maval casto v skolke nehody lebo tak bol zabrany do hry ze si vobec neuvedomil ze by mal odbehnut na zachod na 3 minútky

tosomja
7. okt 2023

Pre mňa teraz ked má dcéra 2,5r. Tiež je vkuse nervózna, zdutá, vrieska, bije staršieho, naschvál chodí pomaly a inde ako my 😃 čo nedovolím to just urobí, vymýšľa v jedení, v spaní, provokuje staršieho.
Syn bol asi tiež taký pred rokom, ale to už som zabudla, lebo teraz je ako anjelik 🤣 čakám, keby prehrmí to obdobie u mladšej. Lebo už niekedy ani nevnímam ten krik.

zorkahorka
7. okt 2023

Stale 😉 ale tvoje ma obdobie vzdoru, musis ist nanho inak. Tak, aby si ho neprovokvcala k vrieskaniu. Lahke to nie je

bublinka1426
7. okt 2023

stale. kazdy rok prinesie pre rodica nieco nove.

heleninamama
7. okt 2023

Tých 19-20 rokov po narodení dieťaťa je náročných. Never, že bude lepšie, keď nastúpi do škôlky, či školy - ušetríš si sklamanie. Ak budeš mať pevné nervy a kus šťastia, vychováš ako-tak rozumného jedinca a po maturite odíde na internát a už to bude najmä o peniazoch. Dáš mu pár stoviek, ale kľud a radosť zo života sa Ti trošku vrátia.

anketkarka
7. okt 2023

Má obdobie vzdoru. Uvedomuje si samého seba a skúša hranice. Úplne normálna etapa vývoja zdravého dieťaťa. Možno by pomohlo na to tak aj pozerať. Že uteká je tiež normálne, lebo už vie bežať. Že berie hračky, tiež si ešte myslí že je tu všetko jeho a pre neho. Len vysvetľovať, učiť ho si pýtať, poprosiť, poďakovať, podeliť sa. Všetko je pre neho nové. To on nerobí preto, že je zlý. Len spoznáva svet a mama mi v tom má pomôcť a usmerniť ho. Je to náročné, ale úplne bežné obdobie. Každé obdobie bude niečím náročné. Potrebuješ len trocha relax. Skús nájsť možnosť kedy a ako vypnúť.

pettom19
7. okt 2023

Tak moj ma asi obdobie vzdoru ovela skor 😄. Od roka je takyto, ako opisujes 😆. A to bol neskutocne pokojne babatko, takmer ani neplakal, ja som prve mesiace ani nevedela, ze mam dieta. Odkedy zacal chodit, je to jedno nervozne urevane klbko nervov 😄.

danica2711
7. okt 2023

dieťa má normálne, protivné obdobie, ktoré prejde (príde možno ešte protivnejšie), ty si daj magnézium a nechovaj sa ako uvrešťaná hysterka, lebo ťa dieťa začne napodobňovať a bude ešte horšie. Si dospelá, si matka, tak sa sakra trochu ovládaj!

zuzana212722
7. okt 2023

Pre mňa bolo vždy najnáročnejšie pokým nešlo dieťa do školy potom už ako tak chápe že proste niečo robíš tak chvíľu počká či ráno nemusím dávať pozor môžem spať nie do 12 tej ale do 8smej v pohode..spravit papať napiť sa ísť na wc ..
Teraz mám tiež 2.5 ročného takže veľa z toho co píšeš mám tera doma rovnako od škôlky po vzdor..vyrastie bude to lepšie..staršie už sú samostatnejsie ..časom bude lepšie

maryetta
7. okt 2023

Tiez som si myslela ze kym su male. Ano kym sa naucia chodit. Kym prejdu zubky. V kazdom obdovi je nieco narocne.
Potom obdobie vzdoru.
Mam deti 3-6-9 a kazde je narocne vo svojej povahe. Tiez som na nich sama povacsine. Tolko co ich muz rano zavezie do skoly.

danielahamar
7. okt 2023

mám 3deti, ale najmladší je riadny zaberák na tieto záchvaty, a to musím povedať, že od roka, ale ja som už odolná 😉 , takže áno, hádam to raz prejde, bude mať 3r. na Vianoce

majlo1234
7. okt 2023

Verim ti, ze mas vsetkeho dost a si unavena. Pokial si nedobijas baterky, tazko ti je vydrzat toto otrasne obdobie(aj my mame take iste😂) neda sa ti napriklad zohnat nejaku studentku, ktory by ti ho vzala von na dve hodinky a ty sa ukludnis a zregenrujes? Vypijes si teplu kavu, v tichu pozries serial a pripravis sa na dalsieho poldna pekla? Mne to velmi pomaha, ked mam taku moznost

kaktusik007
7. okt 2023

nepotesim ta. Dieta je narocne stale, akurat vekom sa tie potreby roznia....... 😜 musis vydrzat, brat ho von, nech sa zabavi ---- a neriesit ine..... Jasne ze je to na maslu - ale daj si kratke ciele, vydrzat tento den..... A rano - vydrzat dalsi ;) a pojde to

janickacrazy
10. okt 2023

Stále si hovor, je to len obdobie. Keď bude chodiť do škôlky na celý deň a ty do práce, postupne to bude lepšie. Viem, že teraz je to náročné, mala som tiež také dieťa, ale prejde to, uvidíš. Pôjde do školy, prídu iné starosti, ale u nás to bolo oveľa lepšie, škola ho bavila. Len vydržať.